Primăria Piatra Neamț ne refuză de două săptămâni dreptul la protest. Am deranjat pe cineva?

În zilele de 22-24 septembrie anul curent am primit aprobarea pentru a ține un protest pașnic împotriva măștilor, a termoscanării, a îmbotnițării copiilor în școli, în fața Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. La protest au participat câteva zeci de oameni. Protestul a fost de o oră pe zi și a respectat toate prevederile legale, mai puțin pe cele legate de purtarea botniței.

În cea de-a doua zi de protest, platforma România civică a transmis protestul în direct, iar alocuțiunile rostite au vizat și atribuirea actualei situații organizației oculte ilegale francmasoneria, care este foarte prezentă în municipiul nemțean.

Trăim o pandemie de prostie: cuvânt la protestul din Piatra Neamț împotriva dictaturii covidioate

Ca urmare a acelor alocuțiuni, cenzura neomarxistă a You Tube a șters filmul de pe canalul video, dându-mi ca explicație faptul că am fi transmis informații false despre criza COVID.

În acest mesaj, You Tube ne spune că singurele informații pe care trebuie oamenii să le cunoască despre COVID sunt cele transmise de către OMS și de către Raed Arafat de pe la noi. Adică dacă nu e propagandă a Noii Ordini Mondiale e automat minciună.

Când ne-am prezentat să cerem o autorizație pentru un nou șir de proteste, primăria ni le-a refuzat, motivând în esență că am refuzat să purtăm măști.

Am făcut un al doilea memoriu, în săptămâna următoare, la care am primit un răspuns aproape identic, în ciuda faptului că am demontat juridic toate obiecțiile făcute de comisia de avizare de la prima decizie de respingere.

Dipozitie Primar Nr. 1620 Din Data De 07.10,2020

Azi am depus o a treia cerere, în care am detaliat din nou punctul nostru de vedere și așteptăm cu interes să vedem argumentarea primăriei.

În cererea pe care o vedeți mai jos am demontat toate acuzațiile la adresa noastră și am atras atenția că motivul pentru care nu ni se mai dau autorizații pare a fi legat de conținutul manifestației, iar dacă este așa, este o gravă încălcare a libertății de exprimare, garantată de art. 30 din Constituție.

Mai mult, preocuparea primăriei pare a fi legată de obligarea noastră să purtăm măști la un protest antimască, iar condiționarea acordării autorizației de acest aspect ni se pare o gravă atingere adusă libertății noastre de conștiință, garantată de art. 29 din Constituție.

Cerere Primarie PN

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “Primăria Piatra Neamț ne refuză de două săptămâni dreptul la protest. Am deranjat pe cineva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)