Preotul ecumenist Bolohan se visează… „un alt Ungureanu”!!!

Preotul ecumenist Constantin Bolohan s-a remarcat de la venirea în Schit Orășeni printr-un comportament care trădează o lipsă de așezare și statornicie a cugetului și a sufletului sfinției sale. Spunem acestea în termeni duhovnicești, pentru că dacă am translata-o în termeni medicali ar rezulta un impediment la preoție.

Sunt deja binecunoscute în sat și chiar de către publicul larg încercările sfinției sale de a căuta scandal cu părintele Ioan Ungureanu, fie prin poziționarea mașinii proprii în fața mașinii preotului Ioan, cu speranța de a-l lovi și a crea un scandal, fie prin alte provocări la adresa sfinției sale sau a unor credincioși, cea mai cunoscută fiind cea din ziua executării silite din 2 decembrie 2019, când a lovit un credincios prezent la fața locului cu o Sfântă Copie, incident aflat pe filmarea evenimentului și raportat poliției locale, care, așa cum ne-am obișnuit, nu a luat nicio măsură.

În cea de-a doua zi a Postului Sfintelor Paști, preotul Bolohan a smuls bannerul de pe clopotnița bisericii, pe care l-am pus noi, membrii reali ai parohiei, pe care scria: PAROHIE ORTODOXĂ LIBERĂ DE ECUMENISM!

Atât a rezistat duhul ecumenist al preotului Bolohan în prezența stindardului de luptă al mișcării ortodoxe antiecumeniste. De la Postul Nașterii, când a intrat samavolnic cu jandarmii și cu bodyguarzii, care, prin lege nu aveau ce căuta la executarea silită, sub sancțiune penală, în munca sătenilor din Schit Orășeni, pe care i-a aruncat cu nepăsare afară, în stradă, așezându-se alături de grupusculul său de acoliți în singura biserică din lume păzită de forțele de protecție și pază, plătite de MMB din banii contribuabililor români, inclusiv a celor din satul respectiv, până la Postul Sfintelor Paști.

Evacuarea de la Schit Orășeni: “bolohanul” sub care mitropolitul Teofan a strivit imaginea publică a BOR

Prin eliminarea bannerului, preotul Bolohan a făcut următoarea „mărturisire de credință”:

 1. Ce are sfinția sa acolo nu este parohie. Pretinsa parohie Schit Orășeni, pe care pretinde preotul Bolohan că o reprezintă, este o adunare de 20-30 de cetățeni instigați la ură viscerală timp de doi ani de către slujbașii MMB, unii dintre ei cumpărați în viu cu diverse daruri de către aceiași angajați ai Mitropoliei, pe care autoritățile nu îi controlează în niciun fel, beneficiind de impunitate. Ceea ce a făcut MMB în Schit Orășeni pentru a dobândi „parohia” pe care o păstorește preotul Bolohan depășește orice strategie imaginabilă de către Martorii lui Iehova, mormoni, adventiști și toate sectele la un loc. Cu toate acestea, cu toate presiunile exercitate de toate autoritățile care în zonă formează o „jamahirie” condusă efectiv de MMB, majoritatea credincioșilor din Schit Orășeni au refuzat propunerea de a merge la „parohia” preotului Bolohan, preferând să meargă la micul paraclis din fața acesteia, unde slujește preotul mărturisitor Ioan Ungureanu, izgonit din munca sa de un mitropolit eretic pentru simpla „vină” de a refuza ecumenismul pe care îl mărturisește mitropolitul, și unde oamenii stau neclintiți, în zăpadă, în frig, în căldură, în ploaie, cei mai mulți afară, rugându-se lui Dumnezeu să le facă dreptate, după ce cel ce se presupune că le este păstor de suflete, i-a aruncat în stradă.
 2. Pretinsa „parohie” nu este ortodoxă. Nu o spunem noi, o spune gestul preotului Bolohan. Gruparea respectivă s-a poziționat trup și suflet alături de mitropolitul eretic Teofan, fără nicio considerare pentru faptul că acesta este adeptul real al ereziei ecumeniste, lucru văzut la Creta și reafirmat prin persecuția brutală contra preotului Ungureanu, prin îndrăzneala vrednică de predecesorul său Ioannes Vekkos, cu care nu s-a dat în lături să dea afară un sat întreg, despre care știe că are dreptate când îl contestă, prin aceeași lipsă de considerație față de cei pe care i-a gonit de pe scările mitropoliei pentru că susțineau că papa este eretic, după care s-a prezentat și s-a sărutat cu ereticul papă, în cadrul unui pelerinaj pe care acesta îl făcea în orașul în care înaltpreasfinția sa se presupune că este păstor.
 3. Pretinsa „parohie” nu este liberă de ecumenism. Preotul Bolohan se află la Orășeni pentru un simplu motiv: fidelitatea față de mitropolitul Teofan, pusă mai presus de fidelitatea față de Hristos, Căruia se presupune că Îi este preot. Întreaga luptă a celor din grupusculul pe care îl conduce preotul Bolohan este în sensul reluării comuniunii depline cu ereticul mitropolit Teofan.

Cu tot acest gest de adeziune totală față de ecumenism și de mitropolitul mărturisitor cu capul descoperit al ereziei ecumeniste, preotul Bolohan se visează, ca într-un fel de dedublare a personalității, care argumentează ce am spus în primele rânduri ale articolului, un mare mărturisitor al credinței.

Astfel, într-o discuție cu un tânăr membru al parohiei autentice, cea la care preotul Bolohan nu are niciun acces, sfinția sa, folosind nickname-ul „Parohia Schit Orășeni Maici”, generat de Facebook pentru pagina pe care o administrează, îi spune tânărului respectiv că dacă papa va ajunge conducătorul Bisericii, sfinția sa, preotul Bolohan, va deveni… un alt Ungureanu (este evident vorba de preotul Bolohan, nu poate fi vorba despre vreun mirean, care nu ar putea deveni „al doilea Ungureanu” fără a fi fost preot).

Tânărul îi face o evaluare scurtă: „Nici 100 ca tine nu au să fie în stare să apere credința”. Nec plus ultra!

Prin aceste cuvinte, preotul Bolohan recunoaște că „primul Ungureanu” face exact ce trebuie, adică își păzește turma de comuniunea teologică cu erezia ecumenistă, manifestată cel mai pregnant prin tendințele de acaparare a Bisericii de către ereticii papiști, iar că sfinția sa este un persecutor fără scrupule al celui pe care, în secret, se pare că îl admiră.

Tânărul interlocutor al preotului Bolohan îi reproșează acestuia, numindu-l „tu”, probabil ca răspuns la impertinența cu care preotul Bolohan îl numește „Ungureanu” pe preotul său, că „nici mafia siciliană nu îl ia pe patriarhul tău, dacă a avut tupeul să dicteze să scoată atâția oameni din parohia lor, evacuarea era pentru părinte, nu pentru toți, acum încuiați clopotnița, mare păcat aveți, nu te judec eu, te judecă Doamne Doamne”.

La aceste cuvinte, preotul Bolohan răspunde delirant: Știi ce e comic? Peste 4-5 ani o să ne amuzăm de a cuvinte!

Într-o altă replică, preotul Bolohan zice: „Fabian, ține minte, cel ce te scoate din biserică afară ori e preot, ori e dușman!„, iar tânărul îi răspunde: „Ai dreptate, te-ai catalogat ca cel mai mare dușman și tu și cel care îți dictează„! Îți stă mintea în loc.

Mai e ceva de spus la aceste cuvinte? Preotul Bolohan ne arată că este un slujitor devotat al ierarhilor care, în urmă cu doar câteva zile, au îndemnat poporul să fugă de Hristos din Sfântul Potir și de sfinții Săi din icoane pentru a nu se contamina cu coronavirus.

Patriarhia “dezleagă” poporul la necredință față de puterea vindecătoare a Sfintei Euharistii și a Sfintelor Icoane, de frica coronavirusului

Toate aceste lucruri de neimaginat se petrec într-o localitate în care primarul a demisionat din PSD și s-a înscris în ALDE, dar continuă să fie primar, deși legea spune că primarul demisionar din partidul care l-a ales trebuie să părăsească funcția publică, dintr-o prefectură care nu are ce îi face primarului, pentru că nu a primit de la secretariatul primăriei niciun raport, deși raportul trebuia să fie prezentat în termen de 10 zile, sub sancțiune penală, iar primarul și-a dat demisia de drept din partid în fața întregului județ, prin intermediul unei prese locale care fie nu știe legea, fie se face că nu o știe, pentru că fostul/dar încă actualul primar comunal se vrea primar de mun’cipiu.

Primarul implicat în persecutarea părintelui Ioan Ungureanu a devenit traseist politic și ar trebui, conform legii, să plece din funcție

Văzând cum este posibil așa ceva, cum viața și activitatea de 20 de ani a unui preot destoinic este călcată în picioare, cum toate drepturile sale cetățenești sunt suprimate și nerecunoscute de nicio instanță, pentru „vina” de a se fi făcut preot, care se presupune că ar trebui să îl oblige să accepte un fel de sclavie în care nu are niciun drept pe care îl au ceilalți oameni de pe planetă, cum există un consens în a-l elimina pe preotul Ungureanu pentru ca în locul lui să fie adus un preot de statura preotului Bolohan, nu poți să nu te întrebi: Județul Botoșani face încă parte din statul român și se guvernează după legile acestuia? Greu de crezut!

Dacă tot e să găsim comicul de care să ne amuzăm acum, nu peste 4-5 ani, pentru că papa deja s-a pupat anul trecut cu mitropolitul eretic Teofan și a venit deja, să spunem doar atât: Părinte Ioane, păzea că vă vine preot mărturisitor 2 în paraclis preotul Bolohan! :))

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

5 comentarii la “Preotul ecumenist Bolohan se visează… „un alt Ungureanu”!!!

 1. Am citit cu consternare următoarea informație:

  ,,Organizatia „Feminism Romania” care, printre altele, sustine educatia sexuala in scoli, avortul, „egalitatea” intre sexe si genuri, miscarea LGBTQ etc, organizeaza pe 8 martie la Bucuresti, o manifestare in fata Patriarhiei, pe care au intitulat-o in bataie de joc „liturghie feminista””( https://saccsiv.wordpress.com/2020/03/04/feministele-vor-organiza-de-ziua-femeii-o-liturghie-feminista-in-fata-patriarhiei/#comments), unde am postat următorul comentariu:

  Acum lumea o conduc păcatul, necuratul și slugile lui. O conduc extrem de prost.

  Fără Dumnezeu sunt neputincioși atât femeile, cât și bărbații. Dacă barbații conduc lumea fără Dumnezeu, o conduc prost. Dacă femeile vor să conducă lumea fără Dumnezeu, o conduc de asemenea prost.

  Ca femeie, poți face politică așa cum a făcut mama lui Stefan cel Mare. Naști copii, îi educi să fie buni creștini și buni patrioți. Poți să fii soție devotată a unui politician. În plus, femeile ortodoxe pot fi preotese, adică soții de preot. Maica Domnului trebuie să fie modelul. Dacă femeile vor să fie mai mult ca Maica Domnului, au soarta lui Lucifer. Se fac de râs în fața îngerilor. Oare Maica Domnului n-ar fi putut să scrie tot ce știa despre Iisus? Oare nu are ea putere mai multă decât toate femeile din lume?

  Dumnezeu a lăsat rânduială în toate. Femeia nu trebuie să se îmbrace în pantaloni și nu trebuie să sfideze rânduiala pe care ne-a lăsat-o Dumnezeu. Ea poate avea, în schimb, bărbăție duhovnicească în fața ispitelor de tot felul. Dacă vrea putere, o poate obține de la Dumnezeu, prin Duhul Sfânt. Aici Dumnezeu chiar nu face niciun fel de discriminare, întrucât, în calendarul ortodox avem atât sfinți, cât și sfinte. Această putere se obține cu rugăciune, cu post, cu luptă împotriva păcatului de tot felul. Cel care a devenit împărat peste patimi este un om puternic. Oamenii pătimași sunt mereu șantajabili, mereu la dispoziția celor care le cunosc slăbiciunile.

  Așadar, feministele pot merge la Patriarhie….la SPOVEDIT! E Postul Mare și pentru ele. Și pentru ele există pocăință, ca și pentru bărbați. Dumnezeu să le ajute să renunțe la rătăcirea lor! Să se rușineze de chipul Maicii Domnului toate femeile care vor să fie mai mult ca Ea!

  Desigur, și bărbatul trebuie să fie capul unei familii creștine… S-a ajuns la situația aceasta din cauza promovării păcatului de către bărbați și de către femei. Și ne ajunge mânia lui Dumnezeu pentru asta!

  1. De unde stiti dumneavoastra ca e pura clevetire? Este o analiza a unui comportament deviant din partea unui preot care nu se ridica la inaltimea slujirii la care a fost chemat. Tot ce am scris este documentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)