STUPEFIANT: Preotul ecumenist Bolohan nu a făcut nicio slujbă de hramul Sfinților Sila, Paisie și Natan la Orășeni

Cine crede că le-a văzut pe toate să citească cu atenție acest text, pentru că asta încă nu a văzut-o: un preot, pretins paroh, nu vine la biserică în ziua în care ar trebui să săvârșească Sfânta Liturghie în cinstea sfinților al căror hram îl poartă biserica unde e preot.
Biserica rămâne încuiată și pustie, iar poporul credincios adevărat din parohia respectivă sărbătorește praznicul satului în stradă, alături de adevăratul preot al bisericii, persecutat de către mitropolitul locului pentru că refuză căderile fără precedent ale ierarhiei.
Se întâmplă la Schit Orășeni preotului Constantin Bolohan, emisarul mitropolitului Teofan, cel care a alungat cu jandarmii un sat întreg din biserică și din curtea acesteia, a pus lacătul pe biserică și a păzit-o luni întregi cu firme de protecție și pază.
Se întâmplă în plină persecuție îndreptată contra Bisericii Ortodoxe Române, în care Dumnezeu își lasă credincioșii să sufere împilări din partea necredincioșilor tocmai pentru atitudini ale preoților și episcopilor, similare celor despre care puteți citi mai jos.

La data de 16 mai Biserica Ortodoxă Română sărbătorește de câțiva ani prazicul Sfinților Sila, Paisie și Natan, nevoitori la Sihăstria Putnei, în secolul al XVIII-lea.

Sfinții sunt prăznuiți cu evlavie și dragoste în Parohia Schit Orășeni din Comuna Cristești, Județul Botoșani, de către credincioșii mărturisitori din această localitate. Motivul aceste prăznuiri este acela că Sfântul Sila s-a nevoit la începutul vieții sale pustnicești chiar în biserica multiseculară de la Orășeni. 

În anul acesta însă, viețuitorii acestei localități au avut parte de o surpriză de proporții: după ce a alungat întreaga comunitate din biserica pe care oamenii au ctitorit-o și păstrat-o cu munca lor și mitropolitul Teofan l-a pus ca „preot paroh” peste o minoritate de aproximativ 20 de persoane pe preotul Constantin Bolohan, preotul respectiv a închis biserica cu lacăte și nu a săvârșit niciun fel de slujbă în cinstea sfinților Sila, Paisie și Natan, deși acesta este cel de-a doilea hram al parohiei.

Nu știm de ce a luat preotul Bolohan această decizie: o fi fost ordin de la Mitropolie, o fi ignorant și nu a știut că este ziua de prăznuire a sfinților. O fi făcut ascultare neghioabă față de instrucțiunile inepte și blasfematoare ale patriarhului Daniel, care le-a recomandat preoților să spovedească de la distanță, să anuleze temporar împărtășirea etc… Cert este că dacă dorea să facă acest praznic o putea face, deoarece legea îi permitea.

Cert este că la ora slujbei de dimineață sâmbătă la parohia din fața bisericii monument istoric s-au aflat câțiva creștini conștiincioși, care au participat, alături de preotul lor Ioan Ungureanu, la slujba dedicată sfinților, în condițiile dictate de către stat în aceste zile. Biserica în care Sfântul Sila s-a nevoit a rămas închisă și încuiată de către preotul năimit Constantin Bolohan, a cărui singură virtute vizibilă pare a fi ascultarea necondiționată de mitropolitul Teofan.

Sâmbătă, părintele Ioan Ungureanu a ținut credincioșilor prezenți la eveniment și celor rămași încă acasă un cuvânt înălțător pe care îl publicăm în continuare.

Dacă dorim să vedem de ce Dumnezeu pedepsește Biserica Ortodoxă Română cu aceste amestecuri din partea statului în viața ei liturgică, care nu ar putea exista într-un stat democratic (nu mă refer doar la măsurile propriu-zise, care sunt un amestec în autonomia cultelor, ci și la faptul că instituțiile abilitate permit unui grupuscul de atei dușmani ai lui Hristos să înjure „la liber” simbolurile religioase ortodoxe, să propună ca unii dintre creștini, care se opun agendei criminale a noii ordini mondiale, în plină desfășurare în zilele acestea în țara noastră, să fie arestați, expulzați sau chiar exterminați), să ne uităm și la exemplul acestui preot care, în zi de praznic al pretinsei sale parohii, este inexistent pur și simplu, iar biserica îi este încuiată.

Acesta este duhul ecumenist blasfemator care animă Biserica noastră de ceva vreme, iar până când el nu va fi eliminat, iar clerul, ierarhia și „creștinii cu biserica în suflet” nu se vor pocăi pentru mentalitatea eretică, situația actuală a Bisericii nu se va schimba, în ciuda acțiunilor curajoase ale unor ierarhi, foarte foarte puțini, care au început să își ia rolul de ierarhi în serios, dar încă nu s-au lepădat de păcatul care stă la baza acestei suferințe: erezia ecumenistă.

Preotul ecumenist Bolohan se visează… „un alt Ungureanu”!!!

Indiferent ce motiv a avut preotul ecumenist Bolohan să nu vină la biserică ieri, personal pun această situație pe seama celor trei nevoitori, Sila, Paisie și Natan, care au făcut în așa fel încât să nu fie sărbătoriți de ziua lor de pomenire de către preotul ecumenist și lipsit de respect trimis de mitropolitul Teofan pentru a distruge comunitatea celor care îi slăvesc de ani de zile și a închide și a pune sub lacăt biserica în care unul dintre ei a slujit.

Dacă aș fi în locul preotului Bolohan aș înțelege mesajul Sfinților și m-aș pocăi. Probabil că nu o va face, cum nu o va face nici mitropolitul eretic Teofan, care a ajuns să guste amărăciunea de a-și vedea catedrala goală și s-a văzut în postura de a sluji în bisericuțe la fel de mari ca cea în care l-a exilat pe părintele mărturisitor Ioan Ungureanu.

 

Citiți și:

Ministrului Vela: Strănutul și nepurtarea măștii în public pot fi fapte penale numai dacă îmbolnăvesc pe cineva

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

5 comentarii la “STUPEFIANT: Preotul ecumenist Bolohan nu a făcut nicio slujbă de hramul Sfinților Sila, Paisie și Natan la Orășeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)