Predica Părintelui Cosmin Tripon la Duminica vindecării femeii gârbove

De reținut, iubiți credincioși, că Mântuitorul s-a dus în sinagogă să se roage, nu s-a dus în parasinagogă, ceea ce însemnează că nici noi, creștinii ortodocși împreună cu ierarhii, cu preoții noștrii, cu monahii, monahiile deopotrivă, nu putem să ne ducem în parasinagogi să ne rugăm și să aducem slavă lui Dumnezeu, ci doar în Sfânta Biserică pe care El a întemeiat-o la Pogorârea Duh Sfânt.
Așadar, este greșit pentru orice ierarh, pentru orice preot, diacon, monah, monahie, și chiar intră sub incidența sfintelor canoane dacă unul dintre aceștia , chiar și simplu mirean, dacă merge într-o parasinagogă să se închine lui Dumnezeu.
Închinarea lui Dumnezeu este bineprimită doar în Biserica Ortodoxă. Celelalte sunt parasinagogi, adică nu sunt biserici, și de aceea nu putem intra în ele, pentru că n-au harul Duhului Sfânt și n-au succesiune apostolică, și unii ca aceștia s-au despărțit de Trupul lui Hristos, iar noi nu putem să ne rugăm și nu putem fi împreună cu crengile uscate care s-au rupt din Trupul lui Hristos, Mântuitorul lumii.

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)