Un sătean grec construiește un paraclis pentru Sfântul Paisie în interiorul unui stejar!

Un stejar vechi de 300 ani  a fost salvat de la distrugere de către un  sătean grec evlavios, care a decis să construiască un paraclis închinat Sfântului Paisie Athonitul în trunchiul său, raportează kontranews.gr.

Copacul a suferit multe stricăciuni din partea călătorilor care s-au oprit acolo și au aprins un foc în interiorul copacului pentru a se încălzi. Cu toate acestea, datorită ideii și inițiativei săteanului, Harry Poretsi, stejarul a fost salvat și transformat într-un loc de pelerinaj în onoarea Sfântului Paisie.

Paraclisul unic în originalitatea lui, este situat 13.5 mile nord-est de Konitsa în satul Agia Varvara (Sfânta Varvara), unde se spune că Sf. Paisie a trecut pe drumul spre satul Amarantos din apropiere pentru a face niște lucrări de tâmplărie, necesare reparației unor case locale. Sf. Cosma Etolianul se spune că a trecut prin sat. Există un paraclis în cinstea sa, nu departe de livada unde se află Paraclisul Copacului al Sf. Paisie, potrivit pronews.gr.

Stejarul slăbit a fost căptușit cu piatră pe interior și în afară și transformat într-un mic paraclis, cu o icoană a Sf. Paisie, o candelă, o lumânare și o ușă. Paraclisul are 7 metri înălțime, potrivit pronews.gr.

Există și alte paraclise de acest tip în Grecia, care atrag întotdeauna atenția populației locale și a turiștilor. Iarna trecută, un rus din Omsk a construit în două luni, o biserică igloo unică cu icoane și un sfeșnic, precum și cu o cupolă cu o cruce cu trei bare.

Kiev, 13 iunie 2019

Greek villager builds chapel of St. Paisios inside oak tree

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)