Rugăciunea comună peste noapte la Vatican la care participă ereticul Papă Francisc, pseudopatriarhul Bartolomeu și alte ordine religioase

 

 

 

de teolog Dim. K. Anagnostou

 

Toți ereticii s-au rugat împreună într-o noapte comună de rugăciune  în Vatican, sediul uneia dintre cele mai mari și mai josnice secte care au luptat cu furie atât cu credinciosul, cât și cu Ortodoxia și continuă să lupte cu ea (și) prin Uniați.(greco-catolici)

 

Către care Dumnezeu s-au întors toți în rugăciune? Dar, îmi veți spune, Dumnezeu este doar Unul!  Oare este așa?

 

Marele teolog al secolului al XIV-lea,  Sfântul Grigorie Palama , a învățat că Dumnezeul ereticilor este inexistent! Pentru că, da, ereticii spun că ei cred în Dumnezeu, dar dumnezeul cu caracteristicile pe care i le atribuie și pe care le propovăduiesc NU există! De aceea, spune Sfântul Grigorie Palama, ereticii pot crede ÎN Dumnezeu, dar ei nu cred ÎN Dumnezeu UNUL. Pentru că pur și simplu adevăratul Dumnezeu nu este oricum, nu este o idee, nu este o construcție, nu este o descoperire, nici o creație filozofică a oamenilor. Dumnezeu este Cel care S-a revelat și are atributele proclamate de cei care au acceptat revelația Sa.

 

De asemenea,  Sfântul Marcu din Efes  spune că papiştii sunt eretici şi corupţi în credinţă, iar după dialogul cu ei s-a convins că cu cât se apropie de ei, cu atât se îndepărtează mai mult de Adevăr.

 

 

Desigur, PseudoPatriarhul are o altă părere în această privință, care nu a ezitat să-i descrie pe Sfinții de mai sus ai Bisericii noastre drept „victime nefericite ale șarpelui arhetipic”, adică diavolul(!!!) pentru că, se presupune, ne-au lăsat moștenire o schismă pentru care și ei înșiși sunt responsabili (!), în timp ce el și acoliții săi, asemănători prin „dragoste” și abordare frățească  vor reuși să o elimine!

 

Și dacă asta învață sfinții despre eretici  , înțelegem cu ușurință ce au învățat ei pe cei  necredincioși , care nici măcar nu-L recunosc, nici măcar teoretic și verbal, pe Hristos ca Dumnezeu și Mântuitor al omului și al lumii. Și totuși (încă)  PseudoPatriarhul se roagă împreună cu ei!

 

De aceea întrebarea (rămâne și) devine mai urgentă:

 

Rugăciunea către care Dumnezeu?

 

Evident, nu către ADEVĂRATUL SINGURUL DUMNEZEU! Pentru că adevăratul Dumnezeu nu este o putere mai înaltă, așa cum declară mulți naivi și proști, adevărata Credință nu este… agnostică!

 

Adevăratul Dumnezeu, așa cum ne învață Ortodoxia, este Dumnezeul Treime (Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt) și după cum ne-a explicat Apostolul Petru, nu există mântuire în afară de Numele și Persoana lui IISUS HRISTOS*! Și toată această ortodoxie a crezut!

 

Orice altceva, chiar dacă și Papa declară, chiar dacă și Patriarhul spune, chiar dacă orice Sinod ar spune, toate la un loc nu sunt altceva, decat înșelări și blasfemii comune!

 

P.S. VEZI ȘI ACESTĂ NOTĂ INTERESANTĂ (din publicația relevantă din „LUMINA LUMINARULUI”):

Potrivit organizatorilor „pregătirea nopții de rugăciune comună a fost un adevărat exercițiu de comuniune, cu dorința de a lua parte la ea, cât mai mulți reprezentanți religioși. Peste cincizeci de reprezentanți, de confesiuni diferite (toate ereziile), au lucrat împreună, și s-au rugat împreună în strânsă colaborare cu sectoarele competente ale„Bisericii” Catolice”.

 

*  „Şi întru nimeni altul nu este mântuirea, căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mântuim noi.”. (Fapte 4:12).

 

Doar în Unica și Singura Biserică, Cea Ortodoxă, Mântuitorul Hristos  spune pe drumul spre Golgota, femeilor care plângeau :

„ Iar după El venea mulţime multă de popor şi de femei, care se băteau în piept şi Îl plângeau.

Şi întorcându-Se către ele, Iisus le-a zis: Fiice ale Ierusalimului, nu Mă plângeţi pe Mine, ci pe voi plângeţi-vă şi pe copiii voştri.”((Luca 23, 27-28). Dumnezeu are ziua Sa, dar răul are și el ora lui, cînd păstorul va fi lovit și oile vor fi împrăștiate. Furii şi tâlharii proferând erezii şi aducând în mod vădit haos spiritual cu acţiuni malefice, profitând de ignoranţa şi sentimentele turmei, impostorii cu pretenţii de reformatori religioşi, sunt foarte uşor de identificat şi recunoscut în cei care vin în numele lor propriu, aducând erezia şi tulburând viaţa Bisericii. Lor li se adaugă mercenarii în ale credinţei, fără chemarea de a-şi dărui viaţa pentru mântuirea celor încredinţaţi, umbriţi de indiferenţă, care-şi urmăresc interesul propriu, profitul şi imaginea, puterea asupra turmei insuficient catehizate, lipsiţi total de dragoste, empatie şi capacitatea de a se sacrifica pentru propriile oi.

Relaţia dintre adevăratul Păstor şi oile Sale presupune din partea acestuia o dragoste jertfelnică, duioasă, mereu atentă să le ferească de orice primejdie şi lucru rău.

Absenţa păstorului determină distrugerea şi risipirea turmei, din acest motiv, în noaptea Patimilor, Mântuitorul Hristos anunţă, prevăzând dezastrul care urmează loviturilor pe care le primeşte Păstorul cel bun: „Atunci Iisus le-a zis: Voi toţi vă veţi sminti întru Mine în noaptea aceasta căci scris este: „Bate-voi păstorul şi se vor risipi oile turmei”.

 

Traducere și adaptare:

 

https://orthodoxostypos.gr/%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%ac%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%bd%cf%8d%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b5%cf%85%cf%87/

 

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)