Șapte monahi părăsesc Vatopedul după vizita delegației ucrainene schismatice

Mai mulți călugări s-au hotărât să părăsească Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos, după ce delegația schismatică ucraineană care se află în prezent în vizită la Sfântul Munte, a fost primită acolo, transmite Interfax.
Potrivit unei surse din Patriarhia Moscovei, șapte călugări ruși, ucraineni și moldoveni de la Vatopedi au plecat și au decis să meargă la Mănăstirea Sfântul Pantelimon de tradiția rusă, unde delegația schismatică a fost refuzată ieri.
Înainte de a i se închide porțile de la Mănăstirea Sf. Pantelimon, delegația condusă de „episcopul” Pavel de Odessa și Balti, a slujit Vecernia și Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pantocrator și a fost primită la Mănăstirea New Esphigmenou. În schimb, alte mănăstiri, cum ar fi Philotheou și Karakallou, au spus că își vor închide porțile schismaticilor.
Există, de asemenea, informații că mulți dintre călugării greci care trăiesc la Vatoped sunt nemulțumiți de poziția pe care a luat-o conducerea mănăstirii și consideră că reprezentanții noii structuri ucrainene sunt schismatici.
Starețul Efrem de la Vatoped urma să participe la întronizarea „Mitropolitului“ Epifanie Dumenko la Kiev, pe 3 februarie, dar întrucât a suferit un atac de cord, la sosirea în capitala Ucrainei, a lăsat pe Ieromonahul Maximos din M. Vatoped să participe în locul său la întronizare, împreună cu Starețul Alexios din Mănăstirea Xenofontos și Ieromonahul Chrysostomos din Schitul Sfântul Pantelemon din Mănăstirea Koutloumousiou.
Sfânta Chinonită  din Muntele Athos a votat în mod oficial împotriva trimiterii unei delegații la întronizarea lui Epifanie Dumenko, cu 13 mănăstiri care au votat împotrivă și 5 care au votat în favoarea trimiterii: Iveron, Stavronikita, Xenofontos, Koutloumousiou și Pantocrator.
Athoniții care au participat și au slujit, au făcut acest lucru ca parte a delegației reprezentante a Patriarhiei Constantinopolului.
Astfel, 7 mănăstiri athonite au arătat până în prezent ca sprijină schismaticii ucrainieni, fie prin vot, fie prin participarea la întronizarea primatului lor, fie prin primirea în mănăstirile lor: Iveron, Stavronikita, Xenofontos, Pantocrator, Koutloumousiou, Vatoped, și New Esfigmenu .
Mt. Athos, 10 februarie 2019
http://orthochristian.com/119244.html
Actualizare:
https://www.romfea.gr/agioritika-nea/27004-anupostata-ta-dimosieumata-gia-apoxorisi-monaxon-apo-tin-imm-batopaidiou?fbclid=IwAR1OavLfqIMf89F0fUAITRtbMR8QHrslHu5VA_JipXugrcOQzFW5sTu0a94
,,Mănăstirea Vatoped, cunoscută pentru ospitalitatea sa avangardistă, găzduiește de mult timp o delegație de călugări formată din ruși, moldoveni și ucraineni.
Acești călugări nu erau un potențial al Frăției, dar au cerut ospitalitate temporară, care le-a fost dată cu o dragoste deosebită.
Astăzi, acești părinți au decis să se întoarcă la Sfânta Mânăstire Sf. Pantelimon (rusă) și au mulțumit Mănăstirii pentru ospitalitatea de până acum”.
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)