„Potir comun” cu schismaticii ucraineni în Sfântul Munte, la Mănăstirea Pantocrator

Reprezentantul ,,Bisericii” schismatice ucrainene „Episcopul” Pavel al Diecezei de Odessa și din Marea Baltică a slujit astăzi Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pantocrator pe Mt. Athos, raportează Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși .

Delegații schismatici au sărbătorit, de asemenea, și în noaptea trecută. Site- ul eparhiei schismatice din Odessa a raportat ieri că delegația, condusă de „Episcopul” Pavel, a vizitat Mt. Athos la invitația patriarhului Bartolomeu.

Pantocratorul se număra printre cele 5 din cele 20 de mănăstiri care au votat pentru a trimite o delegație la întronizarea Mitropolitului”, la Kiev, duminică, 3 februarie, alături de Iveron, Stavronikita, Xenofontos și Koutloumousiou.

Deși Mt. Athos nu a trimis o delegație, Starețul Alexios de Xenofontos, Ieromonahul Maximos de Vatopedi și Ieromonahul Hrisostomos din Skete de la Sf. Panteleimon din Koutloumousiou au participat în cadrul delegației Patriarhiei de Constantinopol. Toți cei trei au slujit împreună Sfânta Liturghia. Egumenul Efrem al Mănăstirii Vatoped urma, de asemenea, să participe, dar a suferit un atac de cord la sosirea la Kiev. El a suferit o intervenție chirurgicală la inimă marți .

Alte mănăstiri, inclusiv Philotheou și Karakallou, au spus că își vor închide porțile dacă „Mitropolitul Epifanie Dumenko vizitează Sfântul Munte.

Mt. Athos, February 8, 2019

http://orthochristian.com/119222.html

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)