Predica Părintelui Cosmin Tripon la Duminica Femeii Canaanencei

În predica de astăzi, părintele Cosmin Tripon a atins și problema reacției de acum câteva zile a mănăstirilor athonite față de venirea în Sfântul Munte a schismaticilor ucraineni, care au încercat să se comporte ca ierarhi ortodocși autentici și au fost alungați de starețul de la Rusicon, alte mănăstiri anunțându-și disponibilitatea de a nu îi primi pe ierarhii schismatici, astfel nerecunoscând canonicitatea grupării schismatice ucrainene, pe care patriarhul eretic Bartolomeu încearcă să o propună pleromei Bisericii ca pe o Biserică locală autentică a Ucrainei.
Părintele Cosmin își exprimă speranța că anul acesta ar putea fi anul în care să se deștepte la mărturisire Muntele Athos. Să sperăm că pe lângă problema schismei ucrainene mănăstirile athonite iau aceeași atitudine fermă și contra ereziei ecumenismului, față de care nu au protestat decât pe alocuri.

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)