„Prințul Bisericii”, mitropolitul ecumenist Teofan, prezent în Piața Palatului Culturii la adorarea papei

Toate manifestările dedicate venirii papei în România au un singur scop: adorarea unui om – papa Francisc. Toți participanții la eveniment, toți cei ce îl comentează pe la televizor fac același lucru: vorbesc despre un om. Despre Dumnezeu și Maica Domnului vorbesc doar în contextul vorbelor spuse despre acel om.
Din acest motiv, consider că mitropolitul ecumenist Teofan a participat pur și simplu la adorarea unui om în fața Palatului Culturii din Iași, unde l-a salutat pe omul adorat de toți.

A doua zi a vizitei papei roman în România. Nu este mai nimic de spus, papa și-a vizitat credincioșii, s-au rugat în legea lor. La fel de grotescă prestația microfonistelor, căzute în extaz, cerând papei să le umple viața, să le dea o fărâmă din acel moment etc.

Despre întâlnirea de la Miercurea Ciuc se poate spune că a infirmat toate zvonurile alarmiste ale media cu privire la interzicerea limbii române, la prezența exclusivă a premierului maghiar etc. S-a intonat la un moment dat imnul maghiar, dar, având în vedere că imnul respectiv este o cântare bisericească, organizatorii se pot scuza oricând că a fost intonat în cadrul liturgic.

La Iași, pelerinajul a debutat cu niște discursuri și o scenografie ce amintesc de „Cântarea României” din vremuri de mult apuse. Apoi, papa le-a vorbit ieșenilor despre Eminescu, despre monahul Galaction Ilie de la Mănăstirea Sihăstria, s-a cântat „Hristos a înviat!” în stil ortodox. Presa locală a titrat cu titluri pompoase despre „evenimentul secolului”.

Poetul național, care a spus că „Biserica Ortodoxă este maica neamului românesc”, a fost citat intens, de ca și când ar fi fost un poet catolic. În rest, papa a rostit același discurs uman, social, socialist chiar, în care le-a vorbit auditorilor despre drumul lor împreună, nu se știe în ce direcție.

Atrage atenția un lucru: după două zile de vizită a papei Francisc în România, după fluvii de vorbe rostite de toți posesorii de opinii pe această temă, până acum nu s-a rostit numele Mântuitorului Hristos! Sugestiv, nu?

Papa transmite, potrivit microfonistelor de pe la televiziuni, „prezența binelui”, „prezența păcii” etc. Dar nu prezența lui Hristos! Adevăr grăiesc, Hristos nu are nimic de a face cu spectacolul mediatic pus în scenă de două zile încoace.

Cel mai rușinos lucru al zilei este prezența mitropolitului ecumenist Teofan la pelerinajul papistaș din fața Palatului Culturii din Iași. Disprețuind orice rugăminte a poporului credincios ortodox, mitropolitul Teofan a fost prezent în mulțimea din fața palatului, salutându-l pe papa. Considerăm acest gest ca răspunsul la scrisoarea pe care i-am trimis-o în luna martie, în care îl rugam să se poziționeze canonic față de eveniment și să nu dea binecuvântare ortodocșilor să participe la el, cum au făcut ierarhii ortodocși bulgari.

Scrisoare deschisă adresată Mitropolitului Moldovei și Bucovinei cu privire la venirea papei în orașul ortodox Iași

Îi așteptăm cu deosebită curiozitate pe preoții pomenitori și pe slujbașii MMB din Moldova să ne explice această prezență. Până atunci, cu părere de rău, după ce a fost prezent, împotriva canoanelor, la o manifestare a cultului mozaic în Iași, această prezență alături de papa ne face să credem că mitropolitul Teofan este cu totul străin de îndatoririle pe care le are în Biserica Ortodoxă pe care este chemat să o păstorească în Moldova, principala fiind aceea de a o apăra de năvălirile ereticilor ecumeniști.

“Prințul Bisericii”, mitropolitul Teofan, încurajat să participe la împlinirea idealului religios al mozaismului

Este regretabil că preoții pomenitori și poporul încă mai cred acest joc viclean de-a episcopul ortodox și tradiționalist al mitropolitului. Îi așteptăm să se trezească la realitate și să îi ceară cu toată seriozitatea să își facă datoria față de Biserică, să renunțe la ecumenism și la sinodul din Creta.

Dacă participă la toate aceste acțiuni eretice din vreo constrângere, să explice cine și ce îl pot constrânge să facă ceva împotriva propriei conștiințe. Există legi în țara asta care îl pot ajuta să își exprime liber conștiința, dacă despre aceasta este vorba.

Până atunci, nu putem să nu ne întrebăm: De dragul unui astfel de mitropolit sunt batjocoriți și persecutați cei care au luat atitudinea corectă față de erezia ecumenistă și față de sinodul din Creta, sunt alungați din biserici și considerați „schismatici”, „răzvrătiți”, sunt supuși oprobriului public, în timp ce ereticii sunt salutați în public?

ISJ Iași: Recrutarea de voluntari în licee pentru primirea papei nu este prozelitism. Noi spunem că este

În încheierea acestui reportaj, în care nu mai e nimic de spus, prezentăm cum a arătat programul televiziunii naționale TVR 1 astăzi. Televiziunea aceasta trăiește în primul rând din taxele cetățenilor ortodocși. Ne scapă ceva?

 

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

 1. Din păcate și lumea și preoții țin cu ei. Aici e punctul lor forte.
  Ei nu au treabă cu canoanele, ei știu numai de frică.
  Dacă am fi mulți să vezi ce repede ar da înapoi. Au stat ei puțin speriați după Creta, că nu știau exact ce va fi, și după ce au văzut că suntem puțini, și că ne-am și dezbinat, nu le-au mai păsat.
  Și totuși și de acum înainte se mai poate face ceva. Dar trebuie mult apostolat, multă jertfelnicie pentru a influența cât mai mulți oameni, ceea ce e foarte puțin probabil că se va realiza.
  O altă cale ar fi cea pe care mergem, de a face sinaxe și de a avea legături cu episcopii din exterior și cu alte patriarhii pentru a realiza o unitate antiecumenistă, și astfel, din exterior să se facă presiuni asupra BOR și asupra altor patriarhii ca să se întoarcă din drumul ecumenist pe care au pornit. Dacă s-ar putea influența patriarhia rusă în acest sens ar fi ceva.

 2. Eu aş propune amendarea televiziunilor care fac prozelitism catolic şi-i supun pe ortodocşi unui adevărat asediu informaţional. Nu mai este importantă dobândirea Duhului Sfânt în vederea mântuirii, ci este important să ne accepte LUMEA MARE a catolicismului!!! S-au susţinut de către reporterii de alte confesiuni multe erezii.

  În faţa acestei situaţii, mă întreb:

  Cine şi de ce îl susţine atât de mult pe papă în această ţară ortodoxă, supradimensionându-i meritele personale şi trecând cu vederea credinţa greşită pe care o are?
  Cine şi de ce are interesul să fie umiliţi ortodocşii prin asediul mediatic la care sunt supuşi?
  De ce televiziunile acestei tări preponderent ortodoxe nu sunt măcar imparţiale, dacă nu pot sluji Ortodoxia? Iată că mâine vor fi canonizati greco-catolicii care n-au trecut la Ortodoxie. Ce sentiment li se va inocula ortodocşilor? Dar celor de alte confesiuni faţă de Ortodoxie? Cum sunt ajutaţi oamenii să se mântuiască din moment ce se prezintă totul doar din perspectivă catolică?

  Parcă era vorba despre iubire, despre dorinţa de a merge împreună… Unde să mergem împreună? În iad? Cum să mergem împreună? Îngenunchind în faţa Papei?
  De ce Papa nu este interesat de Adevăr? De ce caută să se impună prin minciună şi viclenie?

  Aş propune televiziunilor să renunţe la manipulatori de profesie şi să prezinte obiectiv şi neutru evenimentele.

  1. Iertați-mi cuvântul, dar nu fiți naivă. Această piesă de teatru cu papa și cu antrenarea autorităților, îngenuncherea patriarhului și a sinodului, etc. este bine orchestrată de ceea ce numim noi elita mondială sau luciferică. Este dacă vreți un exercițiu de forță ca să arate și să se laude ce pot face și cum joacă pe degete atâta lume folosindu-se de papușa de la Vatican și de toți prezenți acolo. Cei din elită n-au fost prezenți. Au oameni cam peste tot, dar cel mai mare sprijin îl au de la diavoli. Vă dați seama câți diavoli au fost prezenți?
   Miza este foarte mare. Țara este deja o colonie și a început vizibil căderea BOR. Această ”victorie” spectaculoasă în văzul lumii a lor, a vrăjmașilor lui Hristos, acum ei o rumegă din plin. BOR n-a câzut, dar a început să cadă.
   Ei deja sunt pregătiți pentru următorul pas, și mai ales ce s-a întâmplat să rămână ireversibil.
   Un rol foarte important îl are mass media, mai ales televiziunile.
   Dacă n-ar fi președinția, parlamentul, guvernul, etc., un televizor mare pe Casa Poporului ar fi de ajuns să conducă acest popor. Ce să mai plătim atâția parlamentari, etc.?!
   Normal ar trebui lăsate lucrurile să se liniștească, după care luați selectiv, punctual, presă, primării, inspectorate, ierarhi, toți care au încălcat legea, în justițe, reclamații, etc. Dar și aici trebuie mai mulți oameni să avem și cu anumite funcții. Și chiar și așa nu știu dacă vor face față presiunii enorme venite de la oamenii sistemului.
   Oricum, ceea ce se întâmplă acum este un răspuns al lui Dumnezeu la căderea poporului și al clerului.
   O țară cu o armată de preoți și să ajungi la așa o catastrofă, arată ceva!
   Ce au păzit ei?
   Sincer, acești ierarhi mai bine nu se nășteau! Dacă ție frică și simți că nu poți face față, dă-ți demisia! Lasă pe altul în locul tău. Eu aici nu-i înțeleg.
   Cu toate acestea, descurajarea și abandonarea luptei antiecumeniste ar fi cea mai greșită soluție, dacă am lua-o.

   1. Asta inseamnă sa avem un presedinte lutheran! Il deranjează de-a dreptul Ortodoxia, aşa că il cheamă pe papa, apoi pune televiziunile să-i intimideze pe ortodocşi! Mai vreţi un mandat pentru Iohannis?

 3. Un înșelat care nu se dezminte nici de data aceasta și care a făcut și face mult rău Bisericii precum și sieși: Silviu Chirila, autorul acestui articol…
  Nu ați înțeles nimic. Dar având ochiul strâmb, pe toate le vedeți strâmbe. Dumnezeu să vă ierte și să vă aducă din rătăcire.

  1. Adrian Sarbu, faceti-va pomana si explicati-mi ce anume trebuia sa inteleg din intalnirea mitropolitului cu papa? Sunt convins ca toti cititorii acestui portal ar dori sa stie „adevarul”, pe care, se pare, numai dumneavoastra il stiti.
   In rest, desi este evident ca sunteti in tabara ecumenista, constat cu interes ca folositi aceeasi raportare la mine ca si membri schismei Sava. Oare sa fie pentru ca tuturor va scriu repertoriul aceiasi manipulatori?

  2. Voi împreună cu ierarhia ecumenistă căreia i s-a pus căpăstrul recent în văzul lumii le faceți strâmbe și-l scuipați pe Dumnezeu în față prin trădările voastre. Noi doar vedem drept faptele voastre strâmbe, chiar dacă plesniți de ciudă.

 4. Despre cei șapte ierarhi martiri ai greco-catolicilor

  Sunt unii care îl acuză pe papă că lovește în Biserica Ortodoxă Română prin procesul de beatificare al celor șapte ierarhi.
  Dar acei ierarhi au fost victime ale Securității comuniste și atee, nu ai ortodocșilor, că securiștii le-au distrus viețile, precum și nouă, celorlalți români.
  Ideea e că un om trebuie să vină la Ortodoxie de bună voie, iar nu forțat de Securitate. Securitatea nu a ajutat credinței ortodoxe, decât dacă ești total orb duhovnicește!
  Securiștii, comuniștii au fost în război inclusiv cu Biserica Ortodoxă, nu în ajutorul ei. Iar cu greco-catolicii Securitatea avea problema că ei (greco-catolicii) aveau conducerea, adică papa, într-o țară din vest, democratică, și care nu era sub influența Moscovei.
  Deci, a critica încă odată pe cei șapte ierarhi martiri ai greco-catolicilor înseamnă a face încă odată treaba murdară a Securității.

  „Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că în Dumnezeu sunt săvârşite.” (Ioan 3, 21)

  1. Gresiti sub doua aspecte: noi nu ii criticam pe cei sapte „episcopi”, ci afirmam canonic ca ei nu sunt episcopi, nici martiri, conform sfintelor canoane ale Bisericii; ideea nu este despre cum trebuie sa vina crestinul la Ortodoxie, ideea este ca aceia au murit aparand credinta lor in papa si in erezia Apusului, motiv pentru care nu pot fi considerati sfinti o data in plus.
   Eu cred ca jocul noii securitati mondialiste il face acela care ii prezinta oamenilor pe acestia ca pe niste adevarati martiri si ca pe niste modele de sfintenie. Nimeni nu ii oprea pe cei sapte, daca erau episcopi si martiri cu adevarat, sa treaca de buna voie la dreapta credinta.
   Pentru a se opune sistemului comunist au preferat sa ramana in ratacirea papista, doar pentru ca securitatea ii obliga sa treaca la Ortodoxie, care, intamplator, in context, este si credinta adevarata, lucru pe care ei il stiau. De aceea, PERSONAL CRED CA CEI SAPTE AU FOST VICTIMELE PAPISMULUI, NICI MACAR ALE SECURITATII…
   Exista o diferenta uriasa intre ei si martirii adevarati ai inchisorilor comuniste, pe care Patriarhia ii ignora, refuzandu-le canonizarea: martirii adevarati au murit pentru Hristos, cei sapte au murit pentru papa. Pentru ca „credinta catolica” asta este, credinta ca papa este loctiitorul lui Hristos pe pamant, infailibil si invatator suprem in Biserica.
   In rest, aveti dreptate, securitatea nu a facut niciun serviciu nimanui trecandu-i cu forta pe greco-catolici la Ortodoxie. Ortodoxiei i-au facut un deserviciu urias, INFESTAND CUGETAREA ORTODOXA CU GANDIRE PAPISTA, LUCRU CARE SE VADESTE EXTREM DE PAGUBOS ACUM, IN EPOCA ECUMENISTA, IN CARE CONSTIINTA ORTODOXA VICIATA DE PAPISM NU E CAPABILA SA REACTIONEZE LA EREZIA CARE A CUPRINS BISERICA.

  2. Domnule Ioan C. nu toți cei ce au necazuri și mor eroic în diferite moduri, pe câmpul de luptă, în temnițe, chinuiți în orice alt fel se mântuiesc.
   Dar toți ai lui Hristos suferă!
   Ai lui Hristos sunt ortodocșii, ei sunt fiii lui Dumnezeu, casnicii Lui, care stau la masă cu El.
   Ceilalți trebuie în mod voit să se boteze pentru a se mântui. Chiar dacă fac fapte bune și-și dau viața, ei având asupra lor păcatul strămoșesc vor merge în iad asemenea celor din Vechiul Testament, indiferent că erau drepți sau răi.

   1. Fata de ce a spus domnul Ioan C. vreau sa precizez urmatoarele: EU NU AM NIMIC IMPOTRIVA CA CEI SAPTE GRECO-CATOLICI CARE AU SUFERIT INCHISOARE SI MOARTE ACOLO SA PRIMEASCA CELE MAI INALTE DISTINCTII ALE STATULUI ROMAN CA CETATENI ROMANI CARE AU FOST TORTURATI DE UN REGIM DEMENT. ASTA DA!
    DAR ATAT. DE RECUNOSCUT CA EPISCOPI SI CA MARTIRI NU II PUTEM RECUNOASTE PENTRU CA AR FI NECANONIC. PUNCTUM, ca sa il citam pe Eminescu, favoritul papei Francisc.

    1. Desigur, noi nu ne bucurăm de pierderea nimănui, nici de suferința cuiva, însă acestora chiar le plângem de milă pentru că după ce au suferit aici și-au pierdut și sufletele.
     „Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de acesta să vă temeţi” (Luca 12,4)

 5. Niciunul nu va renunta la viata imbelsugata.Va dau un exemplu:acum vreo douazeci de ani,un preot sarman,cu mai multi copii,a prins o parohie extrem de bogata.Ii tin minte cum au venit:cu o dubita ,inghesuiti,iar in spate cu ceva mobila.O vad si acum.In nici trei ani au prins gustul luxului.In zilele ddezlegare,nici nu se mai uitau la pastravi(mancau saptamanal) poate gustau cate un somon.Copiii aranjati,ce mai ,lux.In prezent ,acest personaj e nelipsit de la adunarile ecumeniste si nu da semne de schimbare.

 6. Hristos a Înviat! Adrian, rău Bisericii fac înaltpreasfințiții împreuna cu PF , care au cam ratacit calea semnând erezii în Creta și acum continua sa calce în picioare canoanele Uneia Sfântă, Sobornicească și Apostoleasca Biserică. Dumnezeu nu se lasă batjocorit! Dl. Mihai Silviu Chirilă care cunoaște și înțelege teologie, încearcă să mai întoarcă de pe drumul pierzării pe cei în inima cărora mai pâlpâie Adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)