Parohia Orășeni câștigă un nou proces intentat de mitropolitul ecumenist Teofan

Parohia Schit Orășeni și părintele paroh Ioan Ungureanu câștigă al doilea proces împotriva Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care încearcă evacuarea preotului ca urmare a întreruperii pomenirii ierarhului ecumenist, „pelerinul” „prinț al Bisericii” mitropolitul Teofan.
Așteptăm cu interes comentariile presei botoșănene, favorabile MMB, care în martie au arătat că victoria părintelui Ioan este „un egal” în meciul cu Mitropolia. Suntem foarte interesați de sportul în care 2-0 se numește „egal”. Trebuie să fie un sport nou, creat pe tiparele corect politice ale „unității în diversitate”.

Judecătoria Suceava a pronunțat la data de 7 iunie 2019 soluția de respingere a cererii de ordonanță președințială de evacuare a părintelui Ioan Ungureanu din Parohia Schit Orășeni, admițând excepția inadmisibilității formulată în apărarea părintelui. Soluția poate fi contestată cu apel în termen de cinci zile de la data pronunțării.

Această sentință este a doua victorie a Parohiei „Schimbarea la Față” Schit Orășeni, din Comuna Cristești, județul Botoșani, după ce o altă instanță a decis, la data de 12 martie 2019, că nu există motive temeinice pentru a se admite cererea de evacuare forțată a preotului Ioan Ungureanu, formulată în urmă cu un an, pe baza pretenției că preotul a fost caterisit de către mitropolitul ecumenist Teofan ca urmare a întreruperii pomenirii numelui său la slujbe, motivată de orientarea ecumenistă a mitropolitului din Iași.

Victorie uriașă pentru Schitul Orășeni: Judecătoria Suceava respinge cererea de evacuare formulată de MMB

Mitropolia Moldovei și Bucovinei încearcă în zadar de mai bine de doi ani să îl alunge din parohie pe preotul Ioan Ungureanu, care a clădit acea parohie de la zero, în 18 ani de păstorire. În locul său, Mitropolia dorește să îl instaureze pe preotul ecumenist Constantin Bolohan.

Preotul ecumenist Bolohan bântuie prin cimitirul de la Orășeni în zi de Sfinte Paști

Din informațiile pe care le avem, aseară, slujbașii Mitropoliei s-au aflat în satul Schit Orășeni, unde au desfășurat, în locuința unuia dintre membrii grupusculului care îl contestă pe părintele Ioan Ungureanu, un fel de „cerc pastoral misionar”, la care au fost invitați preoți și credincioși de prin alte parohii.

Manifestarea pare a fi o încercare de fidelizare a puținilor opozanți ai părintelui Ioan Ungureanu din parohie, în anticiparea unui rezultat negativ la procesul de la Suceava. Se pare că cei prezenți s-au rugat „ca părintele Ioan Ungureanu să revină la calea cea bună”, probabil calea pe care le-a arătat-o cu câteva zile înainte „pelerinul” Francisc, venit de la Roma pentru „a merge împreună” cu cei care l-au primit cu căldură „frățească” și cu speranță în pământul ortodox al țării noastre.

Victoria părintelui Ioan Ungureanu survine la o săptămână după ce mitropolitul Moldovei și Bucovinei a participat la pelerinajul papei eretic Francisc organizat în mijlocul metropolei pe care mitropolitul o conduce din punct de vedere spiritual, salutându-se cordial cu ereticul papă. În ziua precedentă, papa eretic participase la o întâlnire cu patriarhul României, împreună cu care s-a rugat la catedrala neamului.

„Prințul Bisericii”, mitropolitul ecumenist Teofan, prezent în Piața Palatului Culturii la adorarea papei

În discursul său de primire, patriarhul a ținut să precizeze că clopotul semnifică în spiritualitatea ortodoxă glasul lui Dumnezeu care îi cheamă pe credincioși la rugăciune, ținând să adauge și faptul că clopotele catedralei mântuirii neamului au fost realizate de meșteri catolici de prin Elveția și lăsându-ne să înțelegem că glasul cu care Dumnezeu îi cheamă pe ortodocși la rugăciune în catedrala neamului este… catolic!!!!

“Locțiitorul Fiului lui Dumnezeu” s-a întâlnit azi cu “fratele său drag”

Cu câteva ore înaintea participării mitropolitului Teofan, spre stupefacția tuturor, la pelerinajul prozelitist papistaș, un grup de credincioși ortodocși fuseseră goniți cu poliția și jandarmii de pe scările mitropoliei din Iași pentru că protestau contra venirii papei la Iași și afirmau că papa este eretic. Poliția a fost chemată, conform relatărilor de presă, de către cei de la mitropolie.

Mitropolitul “pelerin” Teofan se dezice public, de dragul “ospitalității” papiste, de afirmația dogmatică “Papa = Eretic”

În timp ce participă la sărbători ale cultului mozaic, unde este „încoronat” ca „prinț al Bisericii” de către rabini, la pelerinaje ale papistașilor prin inima Moldovei, după ce a semnat documentele eretice din Creta, mitropolitul Teofan pozează înaintea credincioșilor și preoților ca un apărător al valorilor tradiționale și al Ortodoxiei.

Mitropolitul Teofan, Patriarhul Daniel și jocul de-a polițistul bun și polițistul rău

În același timp, de doi ani de zile încearcă fără succes evacuarea singurului preot din Mitropolia Moldovei și din țară care, după ce a întrerupt pomenirea mitropolitului ecumenist, a reușit să își păstreze parohia, bucurându-se de un puternic sprijin din partea poporului credincios din localitate.

Preotul Ioan Ungureanu a întrerupt pomenirea mitropolitului Teofan în august 2016, după participarea acestuia din urmă la sinodul ecumenist din Creta și semnarea documentelor eretice ale acelei adunări.

După ce slujbașii mitropoliei au încercat să îl scoată din parohie cu forța brută, intervenind cu ajutorul unor bătăuși pe 12 noiembrie 2017 și vandalizând biserica satului, MMB a decis să încerce să îl scoată cu ajutorul justiției. Până în acest moment, Dumnezeu le-a dăruit victoria credincioșilor din satul Schit Orășeni și preotului lor paroh părintele Ioan Ungureanu.

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

14 comentarii la “Parohia Orășeni câștigă un nou proces intentat de mitropolitul ecumenist Teofan

  1. De fapt pseudoepiscopul ecumenist trebuia evacuat din sediul mitropoliei.E solutia juridica corecta.In fiecare episcopie ar trebui intentate procese pentru evacuarea pseudoepiscopilor.Vorbesc foarte serios.

    1. Ar fi frumos, dar imposibil de realizat pe cale judecătorească, din păcate. Ei ar trebui scoși de sinodul ortodox, local sau ecumenic.

      1. Pana la sinod.Unde scrie ca pseudoepiscopii trebuie sa stea in lux pe banii ortodcsilor.Sa astepte sinodul imbracati in sac si cu cenusa pe cap.Din pacate ne iau pe toti de fraieri.Mi se pare ca s-au pus pe consumat resursele bisericii mai abitir ca pana acum.

  2. Hristos sa înălțat,iertati ca adresez o intrebare care nu are legatura cu aceasta postarea,dar speră să stiu nu se va organiza un protest pașnic împotriva săptămânii pride din bucurești,cu specta ole pentru cei mici,ateliere etc.

  3. Sper ca odata cu acest succes parintele Ioan si ucenicii sa se intareasca mai mult in credinta si sa se lepede de atitudinea suspicioasa pe care au aratat-o atunci cand unii „straini” au venit pe acolo la slujba. Doamne ajuta!

    1. Cand traiesti in teroarea in care traieste parintele Ioan de doi ani devii un pic suspicios, pentru ca nu stii cine se afla in fata ta. Va asigur ca oricine reuseste sa il convinga pe parinte ca vine cu ganduri bune se bucura de toata dragostea si atentia sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)