Preotul ecumenist Bolohan bântuie prin cimitirul de la Orășeni în zi de Sfinte Paști

În ajunul Sfintelor Paști, pe ușa cârciumii din satul Orășeni, unde își are „sediul” pretinsei sale parohii, preotul ecumenist Constantin Bolohan a lipit un afiș prin care îi chema pe adepții săi la o întâlnire de Paști… în cimitirul sătesc.

Motivația acestei întâlniri este dată de o interpretare halucinantă a cuvintelor „și celor din morminte viață dăruindu-le”. Pasămite, preotul ecumenist Bolohan s-a dus în cimitirul sătesc „să îi mângâie” și să le dea vestea celor adormiți că Hristos le-a dăruit viață prin jertfa Sa pe Cruce, ignorând faptul că Hristos Însuși le-a adus această veste celor adormiți, iar Biserica Ortodoxă se roagă pentru ei abia după Săptămâna Luminată.

Marți, 30 aprilie, preotul Bolohan, alături de câțiva dintre adepții săi, s-a aflat, cum a promis, în cimitir, unde s-a rugat pentru cei adormiți, în ciuda faptului că tradiția bisericească ortodoxă recomandă ca pomenirea morților să nu se facă în Săptămâna Luminată, lucru consemnat și de către calendarul alcătuit de mitropolie pe anul acesta.

Gestul preotului Bolohan face parte dintr-un efort de destabilizare a parohiei Schit Orășeni, în condițiile în care acesta a fost deja numit paroh într-o parohie învecinată, spre nemulțumirea multora dintre credincioșii de acolo, iar adevăratul preot paroh din Orășeni a câștigat în primă instanță procesul împotriva mitropolitului ecumenist Teofan, care încearcă prin orice mijloace să îl alunge din parohie pentru că se opune ecumenismului și semnăturii date de mitropolit pe documentele eretice ale sinodului din Creta. 4

Față de acest gest profund necanonic, parohul real din Orășeni a reacționat printr-un afiș postat prin tot satul, în care explică poporului adevărata semnificație a gestului preotului ecumenist Bolohan și adevărul despre pomenirea morților în perioada pascală.

Bântuiala prin cimitire a preotului Bolohan, care amintește de episoade biblice precum cel de la Matei 8,28-34, vine într-o perioadă în care la Botoșani credincioși antiecumeniști din toată țara se pregătesc de o întâlnire în care doresc să atragă atenția conducerii Bisericii asupra pericolelor care pândesc credința noastră: ecumenismul, papismul, schisma ucraineană.

Nepomenitorii care urmează calea împărătească a mărturisirii se întâlnesc la Botoșani pe 1 mai

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “Preotul ecumenist Bolohan bântuie prin cimitirul de la Orășeni în zi de Sfinte Paști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)