„Preot” papistaș a participat la sfințirea Catedralei cu Epifanie din Kiev

La o zi după recunoașterea structurii ucrainene de către Biserica Greciei, falsul episcop Epifanie de Kiev a slujit în regiunea Varas.

În timpul Sfintei Liturghii, „Mitropolitul” Epifanie a sfințit și inaugurat Biserica nou construită a Maicii Domnului.

În fotografiile postate de „Biserica” din Ucraina, este văzut participând la Taina Sfintei Euharistii în Sfântul Altar, un „preot” papistaș.

Este caracteristic faptul că „preotul” romano-catolic Vasile Platotka, este  îmbrăcat cu veșmintele sale liturgice.

De asemenea, pe lângă faptul că „preotul” papistaș se află în interiorul Sfântului Altar, la sfârșitul slujbei este văzut ca participând activ alături de clerul „Bisericii” Ucrainene.

„Preotul” catolic, într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare Facebook, a declarat cu o zi mai devreme, că a fost invitat în mod oficial să participe la Sfânta Liturghie, subliniind: „Mâine, duminică, 13 octombrie, voi fi unit cu frații noștri și cu enoriașii Bisericii Doamnei Noastre, pentru cauza noastră comună, aceea a inaugurării Bisericii, de către episcopul Kievului și a întregii Ucraine, domnul Epifanie. ”

Mitropolitul Epifanie în predica sa a consemnat că „toate bisericile locale ne vor recunoaște treptat și suntem convinși de acest lucru”.

Romfea.gr 14 octombrie 2019

Καθολικός Ιερέας συμμετείχε σε εγκαίνια Ναού με τον Κιέβου Επιφάνιο

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “„Preot” papistaș a participat la sfințirea Catedralei cu Epifanie din Kiev

  1. 1. Asa s-a intamplat si in comunitatile greco-catolice din România, unde în fiecare fostă biserică ortodoxă, apostată prin trădarea lui Satanasie Anghel, alături de fostul preot ortodox, devenit uniat, participa si un teolog papistaș, care controla implementarea acordurilor semnate cu Roma. Probabil asta face si acest papistas.
    2. Acest gen de „colaborare” a inceput si in Romania, unde episcopul Sofronie a participat la greco-catolici, fiind pomenit ca episcop uniat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)