Mitropolitul Luca de Zaporojie: „Hotărârea Bisericii Greciei este trădare!”

Cu „Trădarea lui Hristos” este comparabilă decizia Bisericii Greciei, de a recunoaște „Biserica” Ucrainei, declară Mitropolitul Luca de Zaporojie, din Biserica Ortodoxă Canonică a Ucrainei, a Patriarhiei Moscovei.

„Ierarhii greci au ignorat complet suferința și bătăile preoților noștri și ale credincioșilor noștri, din partea adepților noii Biserici” – subliniază în mesajul său, Mitropolitul de Zaporojie .

În continuare, Mitropolitul Luca a menționat că ierarhii Bisericii Greciei, la fel ca alți Pilați, și-au spălat mâinile, și prin asta, și-au întinat inima.

„Bisericile noastre au fost confiscate, credincioșii noștri au fost bătuți și sângele lor a udat pământul nostru. Vorbiți despre Dumnezeu din birourile voastre confortabile, dar prin deciziile voastre, ei ne vor ucide pentru Hristos” – subliniază cu amărăciune, Mitropolitul Luca.

Înaltul Ierarh ucrainean menționează, de asemenea, că „Dumnezeu are doar două cuvinte DA și NU, spre deosebire de voi toți, care ați luat o decizie plină de principii moarte, oculte și viclene cu care ați mers în mod intenționat  împotriva adevărului”.

„În opinia mea, hotărârea Bisericii Greciei introduce noi dogme de credință în Ortodoxia universală”, a subliniat Mitropolitul Luca, în mesajul său.

În încheiere, Mitropolitul de Zaporojie menționează că „această nouă teologie dovedește că Biserica Ortodoxă nu este sinodală și apostolică, ci o organizație religioasă condusă de la centru, de „ Papa ”din Constantinopol, Patriarhul Bartolomeu”.

Romfea gr.14 octombrie 2019

Ζαπορόζιε Λουκάς: ”Προδοσία η απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος”

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)