“Minunea chemtrail” de la Catedrala Mitropolitană din Iași

Presa națională acordă un interes ciudat unei informații care, în mod normal, ar trebui să treacă nebăgată în seamă.

Pe internet a apărut un filmuleț în care deasupra catedralei mitropolitane din Iași apare o cruce pe cer, alcătuită de două avioane care s-au intersectat în timp ce aruncau pe cer chemtrails.

Filmulețul are în fundal vocea mitropolitului Teofan predicând, în timp ce poporul se uită pe cer, iar un preot filmează crucea apărută.

Mediafax titrează “Imagini spectaculoase în timpul Sfintei Liturghii la Iași: O cruce a apărut pe cer”, continuând: “Imagini impresionante luni, la Iași, în timpul Sfintei Liturghii dedicate Cuvioasei Parascheva. Pe cer a apărut o cruce, iar cei prezenți în curtea catedralei și pe bulevardul Ștefan cel Mare au spus că ar fi un semn dumnezeiesc”[1].

Digi FM scrie: “Sfânta Liturghie dedicată Sfintei Parascheva s-a remarcat, anul acesta, printr-o imagine inedită. Deasupra Catedralei Mitropolitane, pe cer s-a format o cruce, cel mai probabil de la două avioane ale căror urme s-au intersectat”[2]. Pe site apare filmulețul respectiv, dat la postul de televiziune Digi FM, iar pe scrollul postului de televiziune întrebarea: „Urme de avion sau semn dumnezeiesc?”.

Relatarea apare și în cotidianul Gândul[3], fără precizarea de pe Digi, că ar fi fost vorba de două avioane. Presa locală și cea bisericească nu acordă atenție acestui eveniment.

Informația, apărută la nivel național, ne interesează sub mai multe aspecte care implică atât originea acelei “sfinte cruci”, cât și modul în care este ea percepută de public.

Oricine vede imaginile își dă seamă că este vorba despre dâre lăsate de două avioane care traversează cerul împrăștiind chemtrailuri pe acesta. Cei ce urmăresc fenomenul mai îndeaproape, pot vedea că, din diverse motive (poate pentru că fac unele ritualuri oculte), acele avioane înscriu adesea astfel de cruci pe cer, mai ales în zile de sărbătoare creștină sau deasupra unor biserici (în a treia imagine de mai jos „crucea” este făcută deasupra catedralei episcopale din Miercurea Ciuc).

Spațiul aerian al României este brăzdat de ani buni de zile de aceste avioane, care umplu cerul cu astfel de dâre, ecranându-l în așa fel încât, uneori, soarele se vede ca printr-un geam murdar. Uneori, ele fac aceste semne în formă de cruce, alteori, fac un fel de gratii destul de sugestive.

Chemtrailizarea este genocid

Când întrebi autoritățile române ce caută aceste avioane pe cer, ale cui sunt, ce fac, ce aruncă pe cer, dacă afectează în vreun fel aceste zboruri și substanțele respective sănătatea populației, autoritățile, dacă catadicsesc să îți spună ceva, afirmă că sunt avioane normale, iar că acel fenomen este datorat motoarelor cu reacție.

În realitate, pe cer se poate vedea că, atunci când trec avioanele cu reacție, dârele sunt scurte și dispar rapid, cum e și firesc. Când însă trec aceste avioane, lasă o dâră care poate dura și o zi întreagă pe cer, creând niște “nori” artificiali.

Faptul că nu sunt avioane de pasageri obișnuite este dovedit și de caracterul cumva neregulat al acestor zboruri. Avioanele de pasageri au curse regulate, la intervale orare regulate, pe rute fixe. Aceste avioane se plimbă haotic pe cer, la orice oră, ziua și noaptea, uneori, mai ales în orașe mari, în grupuri compacte.

Pe anumite perioade de timp sunt cu totul absente (în zona unde locuiesc eu, vara lipsesc complet). Uneori, dârele lor încep în mijlocul cerului, după ce au parcurs o bună parte a acestuia în mod normal sau cu dâre de contrail (dâre normale de apă condensată ce rămân de la avioanele cu reacție).

Toate aceste aspecte indică faptul că aceste avioane au ca singur scop ecranarea cerului cu astfel de substanțe. Autoritățile române de resort nu au niciun fel de reacție la acest fenomen, cu toate că, dacă se confirmă că este așa, această activitate este profund ilegală, putând fi ușor asimilată infracțiunii de genocid, datorită amploarei sale fără precedent, dar și consecințelor pe care le poate avea asupra populației (chiar dacă admitem că aceste avioane nu aruncă pe cer nimic, ecranarea cerului creează condiții psihice de natură a duce la exterminarea lentă unei populații, deoarece nimeni nu poate trăi fără a mai vedea cerul senin, așa cum l-a făcut Dumnezeu, condiții suficiente pentru Codul Penal pentru a constata fapta de genocid, ca să nu mai vorbim de poluarea pe care o face simpla lor trecere pe cer).

Dacă în România subiectul e tabu sau necunoscut, în spațiul online internațional se vorbește despre un plan de controlare a climei prin intermediul acestor avioane.

Astfel, siteul israelian BreakingIsraelNews scrie: “Bill Gates va încerca să acopere soarele: «Turnul Babel» în 2019”[4]. Articolul continuă: “O echipă de oameni de știință, sponsorizată personal de către Bill Gates, își propune să contracareze efectele încălzirii globale prin injectarea a milioane de tone de praf în atmosferă pentru a bloca razele soarelui. În ciuda îngrijorărilor evidente și serioase, primele testări sunt programate să se întâmple cât de curând”.

Acest proiect ar avea ca scop reproducerea efectelor vulcanilor, al căror praf scade temperaturile, atunci când este aruncat în atmosferă de erupții. Planul lui Bill Gates implică aruncarea a milioane de tone de carbonat de calciu în stratosferă cu ajutorul unor avioane.

Ziarul israelian mai sus citat preia părerea unor climatologi care spun că această activitate poate produce puternice schimbări climaterice, va avea efecte asupra ecosistemelor și recoltelor. Există opinii potrivit cărora această activitate ar putea produce o rupere a stratului de ozon, creând riscul expunerii la raze ultraviolete.

Un astfel de proiect este reflectat și în paginile revistei Forbes, unde se vorbește despre acest proiect ca fiind dezvoltat de către Universitatea Harvard[5].

După cum se vede din aceste relatări de presă, activitatea acestor avioane este legată și de astfel de proiecte (nu spunem că cele care acoperă cerul românesc sunt implicate direct în proiectul lui Bill Gates, ci că execută proiecte similare de control al climei), care pot fi comparate, așa cum o face ziarul israelian, cu nebunia celor care construiau Turnul Babel. Prin consecințele pe care le-ar putea avea, aceste activități ar putea fi asimilate tentativei de genocid și chiar genocidului, dacă sunt duse la bun sfârșit și provoacă o catastrofă planetară.

Am făcut tot acest excurs pentru a-i introduce pe cei ce citesc informația despre “crucea” de pe cerul de la Iași în această problematică. Foarte curios, toată lumea vede aceste avioane pe cer, cei mai mulți cred însă că dârele pe care ele le lasă sunt un proces natural al acțiunii motorului cu reacție. Cei care au inventat chemtrailizarea au și mizat pe această confuzie, care le permite să își ducă planurile la îndeplinire fără nicio suspiciune din partea populației.

Informația despre „crucea” de la Iași, prezentată de presa națională, apare astfel și mai interesantă, pentru că nu se poate ca cei ce au găzduit-o să nu-și fi dat seama că e vorba de simpla chemtrailizare a cerului ieșean. Presa națională nu poate fi accesată atât de ușor, mai ales cu astfel de teme. Dacă cineva ar dori să trimită un articol despre chemtrails, probabil ar fi, în cele mai multe cazuri, refuzat, motivându-se că informațiile sunt neserioase, că sunt „teorii ale conspirației”.

De data aceasta însă, informația a fost publicată. Publicarea ei ar putea produce două efecte, nu știu dacă anticipate sau nu de către cei ce au publicat-o:

  1. Să creeze o aură falsă în jurul catedralei mitropolitane din Iași și a sărbătorii de acolo;
  2. Să indice un grad de ignoranță al unora dintre cei prezenți la eveniment.

Legat de primul efect, sărbătorirea Sfintei Cuvioase Parascheva are o aură de sfințenie în sine, nu are nevoie de avioane cu chemtrail care să creeze false apariții pe cer. Credincioșii care vin la acest mare pelerinaj trebuie să cinstească minunile reale ale sfintei, cele consemnate în viața sa, nu să caute astfel de efecte artificiale.

Conectarea publicului la astfel de semne întâmplătoare și ușor explicabile ar putea însă să creeze o aură specială în jurul celor ce au găzduit și săvârșit slujbele de hram, în primul rând în jurul mitropolitului Teofan, a cărui reputație a fost umbrită în ultima perioadă de acțiuni personale de natură a-i atrage acuzația că este ecumenist: semnarea documentelor din Creta, persecutarea unor preoți mărturisitori pentru că au întrerupt pomenirea ca urmare a sinodului eretic din Creta, participarea la slujbele sinagogii din Iași, participarea la pelerinajul papei din Iași etc.

Nu avem niciun indiciu să sugerăm măcar faptul că mitropolitul ar avea ceva de-a face cu apariția acelui semn pe cer și nu facem astfel de afirmație deloc.

Evenimentul însă, preluat de presa națională și prezentat ca „imagine spectaculoasă”, „imagine impresionantă”, ajută la inducerea, la nivelul mentalului omului de rând, a ideii că la Iași s-a făcut o „minune”, iar că ierarhul locului  este un om al lui Dumnezeu, dacă s-a arătat pe cer, în timpul slujbei pe care o săvârșea, un asemenea semn ceresc vrednic de marele Constantin, împăratul care a eliberat creștinismul de tirania statului păgân.

Nu știm cine ar fi interesat să se facă astfel de conexiuni, nici dacă presa însăși a avut această intenție când a transmis evenimentul, dar nu putem să nu ne amintim, atunci când încercăm să înțelegem dacă se dorește sau nu crearea unei aureole false de sfințenie sau doar se prezintă un eveniment cu priză la public, de cum au fost prezentate în presă „minunile” săvârșite la Iași mai ales, dar și în alte locuri, în timpul vizitei papei Francisc, când s-a spus până la refuz că apariția papei a oprit ploaia torențială și a adus cerul senin, fenomen pus ulterior de către ministrul agriculturii pe seama intervenției tehnologice, posibil chiar cu astfel de avioane (ministrul spune că s-au folosit rachete de grindină, dar modul în care s-au petrecut lucrurile indică mai curând metoda folosită la scară internațională, de țări precum Rusia sau China, printre altele, care aruncă în aer substanțe chimice din avioane, producând „însămânțări de nori”).

„Minunile” meteo făcute de „sfântul părinte” Francisc în România

Al doilea efect pe care o informație atât de banală ajunsă în presa națională l-ar putea produce ar fi discreditarea celor ce au pus evenimentul pe seama unei intervenții divine. La aceasta contribuie fără îndoială și faptul că oamenii sunt neinformați, că nu se uită pe cerul de deasupra capului pentru a vedea că fenomenul chemtrailizării este în plină desfășurare.

Îngrijorător este atât faptul că la nivel de media pare a exista o predispoziție pentru a prezenta ca „minuni” unele evenimente banale (în cazul de față un eveniment foarte controversat, chemtrailizarea, despre care relatarea de presă nu spune adevărul, lăsând să se creadă că este un eveniment aviatic firesc), ceea ce riscă să devalorizeze adevăratele minuni, produse cu puterea lui Dumnezeu, și să conducă oamenii în înșelare, mai ales când ele sunt folosite pentru diferite scopuri, dar și faptul că o parte a populației este gata să creadă aproape orice, ceea ce indică o slăbire substanțială a credinței autentice.

 

Note:

 

[1] https://www.mediafax.ro/social/imagini-spectaculoase-in-timpul-sfintei-liturghii-de-la-iasi-o-cruce-a-aparut-pe-cer-video-18462162.

[2] https://www.digifm.ro/stiri/o-cruce-s-a-format-deasupra-catedralei-mitropolitane-din-iasi-in-timpul-sfintei-liturghii-video-52135.

[3] https://www.gandul.info/stiri/mai-multi-pelerini-de-la-iasi-sustin-ca-pe-cer-a-aparut-un-semn-dumnezeiesc-in-timpul-sfintei-liturghii-dedicate-cuvioasei-parascheva-video-18462111.

[4] https://www.breakingisraelnews.com/135548/tower-babel-2019-bill-gates-block-sun/.

[5] https://www.forbes.com/sites/trevornace/2018/12/05/harvard-scientists-begin-experiment-to-block-out-the-sun/.

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

5 comentarii la ““Minunea chemtrail” de la Catedrala Mitropolitană din Iași

  1. Am mai observat ceva deosebit de ineresant pe cer, insa noaptea. Avand geamuri de mansarda, cand nu pot sa dorm, ma uit la stele. Insa, am observat ca unele „stele”, o iau din loc, dintr-o data, cliparind ca avioanele. Stele cazatoare nu sunt, deoarece stele cazatoare „cad”, iar aceste aratari stranii se misca liber pe cer, in sus, in jos, in toate directiile. Nu stiu ce ar putea fi. Impreuna cu aceste „cruci” de chemtralis si trompetele ceresti care se aud in Spania, aceste fenomene ar trebui investigate, deoarece sunt semne ale Sfarsitului.

    1. Eu cred ca stelele acelea sunt sateliti. Acum, daca esti un romantic si iti scoti persoana iubita la o plimbare romantica sub cerul de noapte, nu mai poti sa ii vorbesti despre frumusetea stelelor fara a risca sa ii arati sateliti americani in loc de stelele invocate… Asa de rau am ajuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)