Monahul Sava recunoaște că „a avut” pașaport cu cip, afirmă indirect că „s-a lepădat în scris de Hristos”

„Mai cinstit de atâta nu se poate.”

Preot Ciprian Ioan Staicu

 

Aflat ieri 12 mai 2019 într-o conferință dedicată luptei contra pașapoartelor biometrice la București, monahul Sava Lavriotul a ținut să răspundă întrebării pe care i-a adresat-o siteul Mărturisirea Ortodoxă: Aveți pașaport biometric?

Întrebare pentru monahul Sava Lavriotul: Aveți pașaport biometric?

Răspunsul pe care l-a dat, pe care îl puteți asculta în cele două scurte înregistrări luate de corespondenți ai siteului nostru la eveniment, vine după ce, cu câteva zile înainte, preotul Staicu a încercat o explicație prin care să îl exonereze pe monah de suspiciunea că ar avea act biometric.

De unde are monahul Sava pașaport nebiometric, când în Grecia ele sunt retrase din 2007?

Monahul Sava a dat o explicație din care reținem că are pașaport cu cip, emis în anul 2016, cu care a călătorit probabil și în Federația Rusă în octombrie 2017, exact cum am afirmat noi în articolele noastre. Mai precis, monahul ne spune că a avut un pașaport cu cip, pe care l-a aruncat, când ar fi aflat că are cip (nu a putut vedea direct, când l-a luat?). Nu știm când s-a întâmplat acest lucru, înainte de Krasnodar, după primul nostru articol pe această temă. Cuvioșia sa nu ne spune.

Cuvioșia sa încearcă o explicație alambicată, care nu pare a conține nicio urmă de adevăr în ea: că nu a știut că pașaportul urma să aibă cip, că are cip, dar nu e biometric, că nu i s-au cerut amprente digitale etc. etc.

Ceea ce este cel mai grav, pentru a-și salva situația și imaginea de luptător antibiometrie cu care a venit în România pentru a încerca să mai convingă pe câte cineva, monahul pare a face, fără să își dea seama de consecințele extrem de grave ale spuselor sale, un autodenunț penal și îl denunță penal și pe un prieten angajat la serviciile grecești de pașapoarte, dând de înțeles că, cu ajutorul acestei persoane, cuvioșia sa și-ar fi falsificat un pașaport elen, în condițiile în care Grecia este stat membru în Spațiul Schenghen, graniță de sud a Uniunii Europene, iar asemenea lucruri sunt foarte grave sub aspectul securității naționale și europene.

Credem că tot ce a spus monahul Sava în această explicație este neadevărat de la un capăt la altul. Refuzăm să credem că un ofițer din serviciul de pașapoarte al unei țări europene ar risca închisoarea pentru a falsifica un pașaport biometric. Suntem convinși că, în 2016, când și-a înnoit cererea pentru pașaport, monahul Sava a fost informat de serviciile de pașapoarte că pașapoartele conțin elemente biometrice încă din 1 ianuarie 2007, lucru pe care îl știa și l-a spus și la conferință.

Avem toate motivele să credem că, pentru eliberarea acelui pașaport biometric, așa cum este el descris în legea grecească, i s-au prelevat amprentele digitale și fotografia așa cum cere legea, pe care am prezentat-o într-un articol anterior. De asemenea, cu siguranță a știut ce are în buzunar și a folosit în 2017 în Federația Rusă și în călătoriile în Republica Moldova, ultima făcută în 2019, și în orice alt loc în care a mers.

Ne întemeiem afirmația pe faptul că dacă s-ar fi prezentat la granița unui stat cu pașaport falsificat, ar fi fost arestat pe loc de către autoritățile statului respectiv, iar situația ar fi creat un scandal care ar fi prejudiciat toată populația grecească posesoare de pașaport, cu efecte posibile pe plan european pentru statul grec. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat, deci monahul Sava are un pașaport biometric legal, conform normelor asumate de către Grecia în august 2006, eliberat de către statul elen în 2016.

Cine poate să creadă că cuvioșia sa nu a știut că în Grecia nu se mai eliberează pașapoarte simple de 9 ani și ar fi mers la ghișeu să ceară un pașaport normal și i s-ar fi și promis asemenea pașaport? Poate crede așa ceva preotul Staicu, dar noi, ceilalți, nu.

Cine poate să creadă că monahul Sava a aterizat în Krasnodar cu un pașaport cu cip, dar fără date biometrice, și a și trecut prin vama rusească, de ca și când ar fi fost un pașaport firesc? Când vameșii ruși au trecut prin scannere pașaportul cuvioșiei sale, oare ce au găsit în locul datelor biometrice la care se așteptau? Omiliile pe care le-a ținut prin România? Înregistrări psaltice? Cum a trecut prin vama rusă cu un pașaport care doar conține cipul, dar nu și ceea ce este obligatoriu ca cipul să stocheze? Iar dacă a distrus acel pașaport buclucaș înainte de Krasnodar, cu ce a intrat în Federația Rusă, pentru că cu buletinul nu potea să o facă?

Toate aceste explicații ni se par copilărești și lipsite total de onestitate, pentru un om care vine în România să predice unora lupta fără rezervă contra biometriei și locul în rândul martirilor dacă refuză asemenea acte.

În omilia pe care le-a ținut-o celor care încă îl mai ascultă în România, monahul Sava a ocolit cu dibăcie tema pașapoartelor biometrice, lansându-se în considerații pe tema buletinului biometric (probabil că a fost informat de către organizatorul conferinței, posesor, la rândul său, după spusele preotului Staicu, de pașaport biometric românesc, în condițiile în care în această țară încă există o alternativă. că România se pregătește să schimbe buletinele, oferind în continuare însă alternativă), care, din câte știm, are și în Grecia încă alternativă (am aflat de la viețuitori din Grecia că atunci când grecii merg în spațiul european au nevoie totuși de buletin biometric).

În omilia ținută, monahul Sava spune: „Microcipul cu numărul 666 care există în acest act biometric [cardul cetățeanului -n.n.], așa cum confirmă nu numai specialiștii, dar au recunoscut și mulți oameni politici, arată supunerea totală a celor care îl vor primi față de guvernarea mondială a antihristului, aflată în stadiu de pregătire… Desigur, diferența este foarte mică între a ține microcipul în mână prin intermediul actului biometric, sau a fi implantat de acesta pe mână sau pe frunte… Din argumentele biblice și patristice de mai sus devine evident că numărul antihristului este cu totul incompatibil cu statutul nostru de creștini și că primirea buletinului biometric al cetățeanului cu acest număr în el, ca cheie a sistemului antihristului, constituie lepădare scrisă, cu semnătură, de Hristos”.

Trecem peste faptul că, în urmă cu câțiva ani, în 2016, la Bănceni, într-o conferință publică monahul Sava a spus că nu contează ce acte face statul, că simbolurile satanice de pe ele nu ne afectează pe noi, că sunt ale statului, și peste faptul că sunt unii apropiați cu care am vorbit care îl știu din aceeași perioadă și spun că pe atunci considera lupta antibiometrică o înșelare de influență protestantă.

Ceea ce le spune auditorilor români însă în această conferință este: buletinele biometrice sunt lepădare scrisă de Hristos, pentru că au în componență un cip cu numărul 666, însă pașapoartele biometrice nu sunt, pentru că cuvioșia sa are personal un asemenea pașaport. De unde știe monahul Sava că tehnologia cipului biometric implantat în pașaport este alta decât cea din cardul cetățeanului (buletinul) grecesc?

Pe același ton, monahul le spune: „Părinți și frați întru Hristos, o mare arenă de mărturisitori și mucenici se va înălța [sic!!!???], în ziua în care vom fi chemați să acceptăm sau să refuzăm buletinul biometric al cetățeanului…  Să dăm sens vieții noastre, urmând exemplul sfinților. Nu este permis ca ortodoxul să țină într-o mână Cinstita Cruce a Mântuitorului Iisus Hristos, iar în cealaltă numărul blestemat al antihristului… Mă rog ca toți să fim în ceata celor care nu vor accepta aceste acte biometrice… să nu cedăm în fața lașității, a lipsei de credință și a îngrijorării lipsirii de bunurile materiale și să nu primim buletinul cu numărul-pecete 666″.

Frumoase și înălțătoare cuvinte, dar găunoase și lipsite de noimă atunci când sunt spuse de cineva care are pașaport biometric în buzunar. Cu aceeași strategie au fost duși în schismă numeroși preoți și credincioși nepomenitori, cărora le-a proiectat o viziune personală despre „exemplul Sfinților”. Monahul Sava s-a condamnat din propriile cuvinte, afirmând că „s-a lepădat în scris de Hristos”, atunci când a primit pașaportul biometric.

În România, noi am luptat cinstit contra acestor acte și, până în acest moment, statul a fost obligat să ne dea alternativă la toate. Acesta este meritul unor juriști cu frică de Dumnezeu, care au pus cuvântul lui Dumnezeu în practică prin acțiuni juridice binecuvântate de Dumnezeu cu roadă, nu de către diverși demagogi de ocazie, care caută să-și consolideze „imaginea și prestanța” pierdute.

O dovadă în plus că lupta antibiometrie nu poate fi dusă la întâmplare, de către oricine, oricând, pe principiul „cu cât suntem mai agresivi și mai radicali cu atât suntem mai bineplăcuți lui Dumnezeu”. Putem fi plăcuți până la o vreme unora dintre oameni, dar nu lui Dumnezeu.

Martori oculari prezenți la conferință ne-au spus că a fost probabil una dintre cele mai slabe conferințe a monahului Sava; nici nu e de mirare, dat fiind că a venit cu gândul de a ascunde, nu de a dezvălui. De asemenea, ni s-a spus că cu această ocazie s-ar fi făcut referiri și la episcopul schismatic sârb Artemie ca la singurul mărturisitor ortodox în viață.

Poate a venit momentul ca toți cei care l-au urmat pe monahul Sava în România să își reevalueze opțiunea și să revină la lupta cinstită și cu adevărat jertfelnică ce s-a purtat în această țară înainte de această înșelare. Îi așteptăm cu drag să fim ce am fost și încă și mai mult, vorba voievodului.

Preotul Staicu a spus la sfârșitul „explicației” monahului Sava: „Mai cinstit de atât nu se poate”. Păcat. Mare păcat!

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

12 comentarii la “Monahul Sava recunoaște că „a avut” pașaport cu cip, afirmă indirect că „s-a lepădat în scris de Hristos”

 1. În privința cipurilor din documente- pașapoarte biometrice, carduri de sănătate, etc
  Și în acestă problemă trebuie să existe discernământ.
  Există o viziune apocaliptică exagerată, de tip adventist, împrumutată de unii ortodocși, și care a creeat isterie, tulburare și chiar lipsă de nădejde.
  De aceea cine urmărește cu atenție declarațiile lui IPS Serafim de Pireu, Părintele Theodoros Zisis și Sinaxa Clericilor și Monahilor Antgiecumeniști din Grecia o să observe o viziune echilibrată asupra acestei probleme.
  https://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2014/10/07/ips-serafimd-e-pireu-la-manastirea-sfantul-apostol-filip-de-la-adamclisi-intrebari-si-raspunsuri-despre-mantuirea-neortodocsilor-existenta-sau-neexistenta-harului-la-schismatici-si-eretici-si-cipuri/
  Intrebare: Care este viziunea Bisericii Greciei asupra problemei actelor de indentitate cu cip? Având în vedere ca și Parintele Paisie Aghioritul si alti Parinti ne-au spus sa nu le luam.

  Raspunsul Mitropolitului Serafim de Pireu:
  „Există în această temă o problematică dublă.

  Prima este problema libertații care este cea mai scumpa bogație a omului, și a doua este tema eshatologică ce are legatură cu venirea antihristului.

  Trebuie însă să fim foarte atenți și să nu avem încredere în “voci” diferite ci doar în ceea ce Biserica prin episcopi și prin preoți ne dăruieste ca Adevăr, pentru că trebuie să știm că condiția prealabilă fundamentală ca să fim înaintea lui Dumnezeu VINOVAȚI în epoca lui antihrist, este să conlucram cu el și cu organele lui pentru că în Apocalipsa Sfântului Evanghelist Ioan se menționează clar că această incizie 666, toți care o vor lua atunci, o vor lua cu voia lor liberă, și toți care nu o vor lua nu vor avea puterea economică de a cumpăra, nu vor avea drepturi cetățenești, vor fi în afara lumii și a societății.

  Să nu credeți că această incizie (666) se va face în chip magic și ascuns pentru că antihristul-diavolul și organele lui vor participarea în mod conștient la lucrarea lor.

  Prin urmare, ca sa nu vă obosesc, trebuie sa fim foarte atenți la aceste teme, sa nu începem să demonizam totul, dar în același timp sa nu acceptăm totul fără discernământ și libertate. Pentru că există o încercare la nivel mondial de a distruge libertatea oamenilor, de aceea sa avem mare atenție la aceste subiecte. Mulțumesc. ”

  Părintele Theodoros Zisis în conferința de la Mănăstirea Sfântul Apostol Filip de la Adamclisi vorbește despre fobia Apocalipsei( frica de antihrist, frica de sfârșitul lumii) tipică pentru ereticii neoprotestanți și improprie ortodocșilor și despre concluzia sinaxei clericilor și monahilor ortodocși din Grecia – cipul, actele electronice din Grecia nu conțin simbolul lui antihrist. Din punct de vedere al mântuirii cipurile nu pot influența mântuirea omului ci cel mult se poate vorbi de o dorință de îngrădire a libertăților.

  IPS Serafim afirmă că atunci când antihrist- persoana va fi cunoscută, văzuta și anunțată tuturor, cei care vor lua semnul fiarei vor trebui să se lepede în mod conștient de Hristos.

  Semnul fiarei va fi primit în mod conștient după ce în prealabil omul s-a lepădat de Hristos, de Biserică și de Botezul Ortodox. Deci nu există o lepădare magică, inconștientă, fără voia omului, pentru că ar fi fără valoare și nu ar duce la lipsa de mântuire a creștinului ortodox. Pentru că oricum ceilalți pier, nu au parte de mântuire ereticii și păgânii. Fără a ajunge la conștiința omului că face lepădare nu e lepădare. Și comuniștii cereau în temnițe lepădarea conștientă de Hristos.

  Antihristul va fi închinat religios conform Apocalipsei Sfântului Ioan Evanghelistul.

  Asta nu însemnă că sunt pentru instaurarea vreunei forme de control dictatorial- fie ca se face prin cip, etc, sub nici o formă. Sunt împotriva oricărei forme de îngrădire a libertății pe care am primit-o de la Dumnezeu. Nu sunt de acord cu nici o dictatură și sunt împotriva controlului absolut al omului de către regimuri care pot deveni demonice, cum a fost și sistemul comunist- socialist.

  Sunt împotriva societății de tip orwellian și cred că trebuie să fim vigilenți la orice provocare de acest tip, dar nici sa-i trimitem la iad pe toți, din lipsă de discernământ, afirmând aberații de genul că un cip pe buletin însemnă pierderea Harului Tainei Botezului și osânda veșnică. Toate aceste aspecte trebuiesc privite cu dreaptă socoteală, fără verdicte fanatice și extremisme ieftine.

  https://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2019/05/08/despre-miscarea-legionara-despre-muzica-rock-si-dezastrul-de-la-colectiv-si-despre-documentele-cu-cip/

 2. Acusik-s vreo 7 ani de cand am fost la o conferinta teologica.Invitat-o somitate a teologiei.La un moment dat o ia cu ML si cu C.Z.Codreanu.Codreanu vorbea despre sufletul romanesc,de parca era hindus,budist , mai ca trimitea la Atman si la Brahman.M-am crucit.Sincretism,de toate pentru toti,numa ortodox nu era.Nu inteleg ce tot aveti cu legionarii.Nu stiu cum au inceput,dar au sfarsit ca marturisitori.Altii au inceput ca ortodcsi si au sfarsit ca eretici ecumenisto-cretani,desigur,,inca necondamnati de un sinod,,.PS-Stau niste comentarii in asteptare-pe Orthodoxiacatholica-cam de multicel.

 3. Mulți legionari au ajuns sfinți. Oare Dumnezeu nu știa că au fost legionari? Și nu i-am văzut să-și fi schimbat concepția.
  Știu că greșeli se pot găsi și la ei și la noi. Numai să vrem. Dumnezeu nu se ia strict numai după corectitudine.
  A dezgropa totul și a intra prea mult în detalii, mai ales la ce a fost mai înainte și s-a cam trecut, mi se pare greșit.
  Ai noștri conducători se bagă printre primi să mute ambasada la Ierusalim și noi suntem corect politic cu legionarii.

  1. Nu cred ca parintele Matei contesta sfintenia acelor legionari care au fost sfinti, mai curand Patriarhia o contesta pentru ca nu ii canonizeaza. Cred ca se referea la unele afirmatii doctrinare, fata de care are o alta opinie.

 4. Preotul Staicu instita in minciuna, deși declară ca știe (a citit, s-a informat) cum ca din 2008 in Grecia pașapoartele sunt obligatorii doar cu CIP (fără posibilitate de alternativă la pașaport fără CIP) , cum ca pașaportul Părintelui Sava Lavriotul are CIP , dar nu e biometric (adica fara amprente)! Mai sa fie, la fel ne prostește in fata si cu pașaportul părintelui Alipie, emis in 2018, si pe care il pune ca dovada cum ca este „fara CIP si ne-biometric”, cand se poate verifica ca pașapoartele in Grecia sunt cu CIP – adică biometrice !
  Intreb si eu, care rostul CIP-ului care este , nu stocarea datelor biometrice ???
  Sau exista in Grecia , pașapoarte cu CIP, dar care nu sunt biometrice ???
  Se poate in Grecia să-ți procuri cu pile (mita), pașapoarte cu CIP, dar care fara sa fie biometrice ???

  P.S. Cel mai grav nu este ca a avut ci faptul ca ne minte incontinuare cum ca pașaportul lui este cu CIP , dar ne-biometric , ca si cum aceasta posibilitate exista in Grecia !

 5. Preotul Staicu insista in a ne proști in fata , deși declară ca știe (a citit, s-a informat) cum ca din 2008 in Grecia pașapoartele sunt obligatorii doar cu CIP (fără posibilitate de alternativă la pașaport fără CIP) , cum ca pașaportul Părintelui Sava Lavriotul are CIP , dar nu e biometric (adica fara amprente)! Mai sa fie, la fel ne prostește in fata si cu pașaportul părintelui Alipie, emis in 2018, si pe care il pune ca dovada cum ca este „fara CIP si ne-biometric”, cand se poate verifica ca pașapoartele in Grecia sunt cu CIP – adică biometrice !
  Intreb si eu, care rostul CIP-ului care este , nu stocarea datelor biometrice ???
  Sau exista in Grecia , pașapoarte cu CIP, dar care nu sunt biometrice ???
  Se poate in Grecia să-ți procuri cu pile (mita), pașapoarte cu CIP, dar care fara sa fie biometrice ???

  P.S. Cel mai grav nu este ca a avut ci faptul ca ne minte incontinuare cum ca pașaportul lui este cu CIP , dar ne-biometric , ca si cum aceasta posibilitate exista in Grecia !

 6. Frate M. S. C., de ce a intrat satana invidiei și a defăimării aproapelui în tine? Nu cunoștințele teologice te vor mântui, nici slava deșartă, pe care vedem că o cauți cu atâta disperare, ci viața cea sfântă, conștiința împăcată, pacea sufletească, mărturisirea Ortodoxă a lui Hristos.

  1. Frate Benny, de ce crezi fratia ta ca sunt invidios si defaimator? Pentru ca spun adevarul despre un inselator, pe care fratia ta te incapatanezi sa il vezi ca pe un mare traitor al Ortodoxiei?
   Sa inteleg ca de aceea fug ca stim noi cine de tamaie participantii la schisma Sava de cunostintele teologice, pentru ca nu ele ne vor mantui? De aceea practicati fratiile voastre o marturisire oarba si lipsita de orice fel de spiritualitate crestina?
   Unde ati gasit dumneavoastra aceasta afirmatie la Sfintii Parinti, ca cunostintele de teologie trebuie dispretuite?
   Eu zic, frate, asa: cunostintele teologice te pot mantui, pentru ca aceasta este in sine dreapta credinta, dreapta credinta este cunoastere teologica si marturisire teologica. Nu poti sa fii ignorant in teologie si sa ai dreapta credinta. Chiar cand esti om simplu si nu stii teologie deloc, te bazezi pe cei ce o stiu in Biserica teologia ortodoxa si iti spun care este continutul credintei (Sfintii Parinti, duhovnicul, preotul paroh, episcopii ortodocși etc.).
   Nu exista dreapta credinta fara ca cineva sa nu aiba si cunostinte teologice.
   Nu exista viata sfanta, cunostinta impacata, pace sufleteasca si marturisire ortodoxa fara cunostinte teologice. Dovada, ratacirea in care te afli fratia ta impreuna cu monahul Sava si cu toti ceialti care il urmati.
   Sa inteleg ca fratia ta si toti membrii grupului Sava aveti viata sfanta, constiinta impacata, pace sufleteasca si marturisire ortodoxa?
   Daca da, rugati-va si pentru mine, pacatosul!
   SI inca ceva: faptul ca eu spun un adevar care va doare nu inseamna ca sunt posedat de duhuri necurate si ca as cauta slava desarta cu disperare. Inseamna doar ca eu spun un adevar care va doare. Daca nu va durea, ma ignorati si mergeati mai departe. Va doare pentru ca eu am dreptate.
   Am dreptate pentru ca cel pe care il aparati dumneavoastra este un inselator. Daca nu era un inselator, eu nu aveam ce scrie despre el, daca scriam minciuni despre el, ele puteau fi demonstrate ca minciuni. Puteti demonstra ca minciuna ceva din ce am scris eu despre monahul Sava Cipiotul, fost Lavriotul, despre ceilalti care il urmeaza orbeste? Daca da, va rog sa o faceti.
   Si daca toti sunteti marturisitor mare, va rog sa va asumati numele cand va adresati mie. Scrieti-va parerea sub semnatura privata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)