Înalt Ierarh al Bisericii Greciei: Pomenirea schismaticului Epifanie a declanșat grave tulburări

Există instabilitate în Biserica Ortodoxă Greacă, iar pomenirea  „Mitropolitului” Epifanie a dus la tulburări foarte grave, a declarat Mitropolitul Nectarie.

Pomenirea „Primatului” Epifanie Dumenko al BOU de către Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și toată Grecia la Salonic, a condus la tulburări serioase în Biserica Ortodoxă Greacă, a spus Mitropolitul Nectarie (Dovas) de Kerkyra și Paxoi într-un interviu acordat ediției online grecești „Enimerosi“.

El a amintit, de asemenea, că prima mare tulburare din Biserica Greacă a început după Sinodul Creta din 2016, cu care, nu toți ierarhii au fost de acord.

„Ieri (duminică) au avut loc tulburări foarte grave în Biserica Ortodoxă din Grecia, în urma pomenirii Mitropolitului Bisericii Ucrainei, în coslujirea Patriarhului Ecumenic și a Arhiepiscopului nostru, ținută la Salonic. Și nu uitați că Biserica noastră a primit și „șocuri” în 2016 din cauza Marelui Sinod din Creta, și atunci nu toți au fost de acord… ”, a spus Mitropolitul Nectarie.

Potrivit Arhiepiscopului, dezacordul a 10 mitropoliți ai Bisericii Greciei cu recunoașterea BOaU este un parametru foarte important.

„Au existat zvonuri și reacții conform cărora o decizie atât de serioasă trebuia luată prin vot, dar Arhiepiscopul nu le-a luat în considerare și a procedat la recunoașterea Bisericii Autocefale din Ucraina (BOaU – Ed.). Că există un astfel de curent în Biserica noastră este ceva care nu poate trece neobservat „, a subliniat ierarhul grec.

În opinia sa, „Corfu ar putea fi găsit în„ ochiul ciclonului ” acestui conflict dintre Patriarhia Ecumenică și Patriarhia Moscovei”.

„Cred că Biserica Greciei ar trebui să joace un rol de mediere în conflictul dintre patriarhii de la Constantinopol și Moscova. Acest lucru a fost subliniat și în scrisoarea mea către Sfântul Sinod. Am fost informat că toată lumea vrea să aibă un dialog, cu excepția Patriarhul ecumenic ”, a spus mitropolitul Nectarie (Dovas) de Kerkyra și Paxoi.

Arhiepiscopul Bisericii Greciei admite, de asemenea, că Patriarhul Constantinopolului a făcut presiuni asupra Arhiepiscopului Ieronim să recunoască BOU.

Greek hierarch: Commemoration of the OCU head led to serious upheavals

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “Înalt Ierarh al Bisericii Greciei: Pomenirea schismaticului Epifanie a declanșat grave tulburări

  1. Mecanismul folosit acum de ierarhia greaca este identic cu cel din 2016. Asa cum atunci s-a acceptat sinodul eretic din Creta, tot asa acum s-a acceptat schisma ucraineana. Cu câteva excepții care au la dispoziție posibilitatea de a-i caterisi pe cei ce au greșit sau măcar de a încerca să o facă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)