Strict secret: Epifanie discută problema recunoașterii BOU la ambasada SUA

Mitropolitul Epifanie, șeful BOU schismatice, creată și recunoscută în prezent numai de Constantinopol, a vizitat Ambasada SUA dela Kiev și a discutat despre problemele care i-au afectat gruparea schismatică.
Potrivit Uniunii jurnaliștilor ortodocși, Epifanie Dumenko s-a întâlnit cu delegatul Afacerilor Externe din SUA în Ucraina, William Taylor.
Surse ucrainene menționează că: „În timpul unei conversații amicale, au fost discutate aspecte legate de viața religioasă din Ucraina, procesul de formare a „Bisericii Ortodoxe Ucrainiene” locale și recunoașterea acesteia”, precum și „provocările conexe”.
Este de asemenea de menționat că Evstratie Zorya, fostul purtător de cuvânt al „Patriarhului Onorific” al BOU, Filaret, care se găsește acum în schismă cu ei, și angajații Ambasadei SUA, au participat de asemenea, la întâlnire.
Într-un moment în care cuvântul „strict secret” este aruncat în mod constant în mass-media cu privire la Rusia, adesea fără o argumentare precisa a informațiilor, este extrem de important să se ia act de faptul că Mitropolitul de rang înalt al BOU, Makarie Maletich, a recunoscut deschis că Patriarhul Bartolomeu a acordat BOU tomosul de autocefalie pentru că a avut „susținerea SUA”. Având în vedere istoria politică a Fanarului și acțiunile ei actuale, aceasta nu este de fapt o surpriză.
Cercetând surse patriarhale proecumenice, am găsit relatarea potrivit căreia președintele Truman a considerat în urma cu mulți ani, că Patriarhia Ecumenică este „vitală pentru politica externă americană”. Printre altele, într-o lucrare scrisă de dr. Alexandros K. Kyrou, se certifică :
Documentele departamentului de stat declasificate recent, dezvăluie o poveste fascinantă, o altă versiune privind interesele și implicarea americană în Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol în perioada cea mai critică din istoria politicii externe a SUA … alegerea lui Athenagoras ca Patriarh Ecumenic nu numai că avea sprijinul lui Truman, dar potrivit unor noi dovezi, există „posibila implicare a administrației Truman” …
Toate aceste informații șocante pot fi găsite aici (http://orthochristian.com/118900.html). În plus, am discutat și despre modul în care Geoffrey Pyatt, ambasadorul SUA în Ucraina în timpul loviturii de stat Maidan și ambasador actual în Grecia, a avut o întâlnire cu Mitropolitul Hierotheos de Nafpaktos din partea Patriarhiei Ecumenice la Vatopedi, în care au discutat, printre altele, despre” sprijinul acordat Patriarhiei Ecumenice „.
Nu poți sa nu observi un model foarte ciudat în care anumite persoane din anumite biserici, se întâlnesc cu anumiți diplomați, din anumite ambasade.
Cu ceva timp în urmă, Ucraina a expulzat în America, pe Prea Sfinția Sa, Episcopul Ghedeon (Kharon), un ierarh ucrainean și Stareț al Mănăstirii Zeciuielii, amenințată cu demolarea. Înaltul ierarh se întorcea dintr-o călătorie în SUA, unde deține cetățenia și unde a informat Congresul american despre persecuția declanșată împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene.  Exilarea unui cleric născut în Ucraina, care a denunțat încălcarea drepturilor omului și suprimarea libertății religioase, dovedește, în fapt, ca tot ceea ce a prezentat Episcopul, în fata Congresului SUA, este real.
Se pare totuși că puterile politice au ales deja partea pe care o susțin, dar nici una din ele nu contează.
Tot ceea ce contează este partea pe care Dumnezeu o apără.
Matfey Shaheen
7/5/2019
Kiev, 5 iulie 2019
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)