Schismaticii ucraineni nu au preoți pentru bisericile pe care le-au sechestrat

Biserica schismatică ucraineană are nevoie urgentă de „preoți”, având în vedere numărul de parohii pe care adepții săi le-au luat cu forța de la Biserica canonică și lipsa acută de oameni educați spiritual-teologic.
Astfel, „Episcopul” Paisie din Zhytomyr-Ovruch a anunțat că toți studenții interesați și absolvenții instituțiilor teologice sunt invitați să devină preoți, informează Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși.
Apelul este destinat tuturor celor care au un nivel de educație duhovniceasca, iar pentru cei care nu sunt pe deplin pregătiți, le sunt puse la dispoziție, cursuri .
„Cu binecuvântarea mea, administrația episcopală va avea cursuri pentru cei care doresc să devină preoți”, scrie ierarhul schismatic. „Potrivit canoanelor, persoanele de sex masculin care au împlinit vârsta maturității, care sunt la prima căsătorie și nu au obstacole canonice, pot intra în cinul preoțesc laic”.
„Episcopul” Paisie mai notează că, odată ce noii preoți termină cursurile oferite de episcopie, va fi obligatorie terminarea studiilor la o instituție teologică superioară.
Un alt ierarh al bisericii schismatice-naționaliste, „Mitropolitul” Daniel din Cernăuți și Bucovina, a făcut același apel, rugându-i pe cei fără educație teologică să „sa ia pe umăr povara preoției”, explicând că studiile vor fi realizate mai târziu.
„Mitropolitul” Daniel, care a lansat minciuna flagrantă că toate cele trei ramuri ale Ortodoxiei ucrainene s-au unit în decembrie, cere înțelegere datorită „lipsei temporare a clerului”, întrucât credincioșii din eparhia sa au fost intimidați de Moscova mulți ani.
Kiev, 13 martie 2019
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)