Motivul pentru care Patriarhia Bulgară și cea Georgiană nu au participat la pseudo-sinodul din Creta

interviu de preot Matei Vulcănescu cu George Todorov, organizatorul conferinței din Bulgaria și preot Mihail Bregvadze, reprezentant al Patriarhiei Georgiei

In acest interviu reprezentantul Bisericii Georgiei, dar si preprezentantul Bisericii Bulgariei explica de ce cele doua Biserici Locale nu au mers in Creta, si anume pentru faptul ca au respins deja ecumenismul, Biserica Georgiei condamnand sinodal in 1998 ecumensmul sub toate formele lui ca erezie si datorita faptului ca ambele Biserici  nu fac parte din ” Consiliul Modial al Bisericilor”.
Motivatia fundamentala a celor doua Biserici Locale de a nu merge in Creta este faptul ca textele pregatitoare pentru acest Sinod din Creta nu sunt ortodoxe, nu exprima credinta Bisericii ortodoxe si nici ethosul Ei, sunt texte cu multiple înțelesuri, si nimeni nu a definit clar Ce este Biserica Ortodoxă?Ce este Ortodoxia in raport cu ereticii, cine anume sunt ereticii, asa cum Biserica a procedat dintotdeauna. În același timp se spune ca primul motiv al unui Sinod Ecumenic nu ar putea fi altul decât condamnarea ereziei ecumeniste, în nici un caz oficializarea ei.  De aceea oricât s-ar modifica acele texte, ele raman tot confuze si schizofrenice. Acele texte trebuind a fi inlocuite in totalitate cu texte ortodoxe.

Apoi reprezentantii celor doua Biserici sunt indignati de faptul ca s-a zvonit in cercuri inalte ale diferitelor Patriarhii cum ca Biserica Bulgariei si a Georgiei ar fi defapt marionetele Rusiei. Situatia este tocmai inversa, si anume, datorita faptului ca Biserica Georgiei si a Bulgariei au avut ca singur motiv neparticiparea la Creta pastrarea Dreptei Credinte, Rusia care este foarte ecumenistă și doreste hegemonia în Ortodoxie vazand ca doua Biserici Locale nu au participat, nu a mai vazut rostul participarii Ei la un Sinod care si-a pierdut din start Panortodoxia. Și orice hotarari s-ar fi luat la acest Sinod nu au nici o putere in Ortodoxie, pentru ca oricine poate veni sa conteste Panortodoxia lui. Apoi bineinteles cel mai important este faptul ca Sinodul Bisericii Bulgare a condamnat Sinodul din Creta ca ne-Sfant si ne-Mare si ne-Sinod pentru ca lipseste sinodalitatea si totul era trasat dinainte.

Biserica Antiohiei este si ea ecumenista si motivatia neparticiparii e mai mult problema Catarului. Deci Rusia a fost „marioneta” Bulgariei si a Georgiei, pentru ca datorita acestor Biserici Locale care tin la credinta ortodoxa, si nu vor sa si-o piarda sub nici o forma, Rusia nu a mai avut nici un motiv pertinent sa mearga la o astfel de intalnire. Mai ales ca se pune problema  si a convocarii unui Sinod cu adevarat Ortodox care sa condamne pseudo Sinodul din Creta si sa cheme la pocainta pe cei care au promovat si promoveaza ecumenismul sincretist inter crestin si interreligios.

In acelasi timp datorita acesui pseudo Sinod multe Biserici Locale Ortodoxe s-au trezit ca dintr-un somn de moarte si acum sunt vigilente si nu vor accepta in veac hotararile acestea. Biserica Bulgara si Georgiana au constiinta dogmatica si isi trateaza cu seriozitte credinciosii si nevoile lor duhovnicesti. In acelasi timp sunt singurele Biserici unde Sistemul Sinodal functioneaza bine, credinciosii avand puterea a  exprima credinta ortodoxa si de a spune nu orcaror incercari de ciuntire a ethosului crestin.

IN ACEST INTERVIU SUNT MULT MAI MULTE EXPLICATII SI LUCRURI EXTRAORDINARE, DE ACEEA VA PROPUNEM SA-L URMARITI CU ATENTIE PARTEA A DOUA FIIND IN LIMBA ENGLEZA, MULTI CUNOSC LIMBA ENGLEZA, DECI VA FI USOR DE  INTELES.

sursa ortodoxiacatholica.wordpress.com

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

3 comentarii la “Motivul pentru care Patriarhia Bulgară și cea Georgiană nu au participat la pseudo-sinodul din Creta

 1. Sarut-mana parinte Matei!

  Va multumim pentru acest interviu!
  Este foarte important , pentru ca ne ajuta sa privim putin in culise.

  Daca putet, corectati in mesajul de prezentare:
  – did not go (did not went)
  – the Georgian Churches (Church )

  Puteti sa nu publicati comentariul meu.
  Iertati!

  Stiti cumva, daca Biserica Bulgara s-a intors la calendarul vechi?

  Doamne ajuta!
  Daniel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)