Critica adusă „Tomosului de autocefalie” constituie, acum, o infracțiune penală în Ucraina

Critica adusă tomosului autocefaliei, conferit de către Patriarhia Constantinopolului, bisericii schismatice ucrainiene, constituie acum, o infracțiune penală în Ucraina.
Șapte angajați ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU), succesorul național al KGB, Ministerul Afacerilor Interne și Procuratura, au investigat patru ore, cercetând apartamentul scriitorului ucrainean Oleg Slepinin, acuzat de publicarea unor articole sub un pseudonim în magazinele rusești , se menționează în rapoartele serviciului de presă al Serviciului de Securitate.
Descinderea a avut loc ieri, ofițerii confiscând mai multe obiecte personale, din apartamentul scriitorului. El este acuzat pentru ca a condamnat crearea așa-numitei „Biserici Ortodoxe a Ucrainei” și acordarea tomosului autocefaliei la 6 ianuarie.
„În provincia Cherkassy, ​​SSU a blocat răspândirea materialelor provocatoare anti-ucrainene, menite să incite la vrăjmășie religioasă”, se arată în declarație. De asemenea, Serviciul de Securitate a acuzat ierarhii și preoții, că posedă o broșură care explică schisma din Ucraina și încurajează vrăjmășia religioasă și chiar trădarea.
Computerul, laptopul, telefonul, blitz-urile, diplomele, cărțile cu autografe și cărțile de vizită etc. ale câștigătorului de premii internaționale, cărturarul religios și istoricul Dmitri Skvortsov, au fost confiscate în timpul descinderii, s-a raportat pe Facebook. Potrivit acestuia, Slepinin nu are avocat.
El a fost eliberat din spital cu o săptămână înainte, fiind tratat pentru o criză hipertensivă. El a suferit un atac repetat hipertensiv în timpul interogatoriului de patru ore, dar a refuzat spitalizarea.
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “Critica adusă „Tomosului de autocefalie” constituie, acum, o infracțiune penală în Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)