Revista Mărturisirea Ortodoxă debutează cu un regal de teologie

Revista Mărturisirea Ortodoxă este o publicație trimestrială de teologie și spiritualitate ortodoxă deschisă tuturor teologilor, preoților, monahilor și credincioșilor ortodocși care doresc să publice articole relevante din punct de vedere teologic, mai ales în contextul actual al luptei împotriva ereziei ereziilor – ecumenismul.
Revista este deschisă atât credincioșilor, teologilor, monahilor și preoților ortodocși care au întrerupt pomenirea ierarhilor semnatari ai documentelor din Creta, cât și celor care, din alte motive decât atașamentul față de erezie, nu au întrerupt încă pomenirea, dar fac o mărturisire publică asumată contra ereziei ecumeniste și a sinodului din Creta.

În luna octombrie a acestui an, a apărut în spaţiul media online siteul Mărturisirea Ortodoxă, aparţinând părinţilor, teologilor, monahilor şi credincioşilor ortodocşi nepomenitori, care susţin Rezoluţia din ianuarie 2018, prin care aceştia au reafirmat linia corectă patristic a luptei antiecumeniste.

Încă de la debutul siteului, editorii săi au promis că va fi editată o revistă teologică cu acelaşi nume, cu apariţie trimestrială. Revista îşi propune să sprijine lupta contra ereziei ecumeniste, prin materiale de înaltă ţinută ştiinţifică. Pentru realizarea acestui scop, sunt invitaţi să publice în paginile ei atât preoţi, teologi sau mireni instruiţi în teologie care au întrerupt pomenirea ierarhilor ecumenişti, cât şi cei care nu au întrerupt încă, din diferite motive, pomenirea, dar au cuget ortodox şi se opun printr-o mărturisire asumată public, sinodului ecumenist din Creta şi ereziei ecumeniste în general.

Ne face o deosebită plăcere ca primul număr al revistei noastre să îl dedicăm unui eveniment special din anul acesta: Conferinţa teologică „Ortodoxia şi Colimbari, doi ani mai târziu. Erezie-Caterisire-Rezistenţă ortodoxă”, desfăşurată în data de 16 iunie la Salonic, Grecia, având printre conferenţiari şi un teolog nepomenitor din România, care a prezentat un referat.

Publicăm toate referatele care s-au susţinut la această conferinţă, incluzând două materiale complementare: un dialog cu Gheronda Gavriil de la Muntele Athos despre modul în care trebuie întreruptă pomenirea pentru a evita toate capcanele acesteia şi un articol în care este explicat un canon al Sfântului Atanasie, invocat în dialogul său de către Gheronda Gavriil.

Credem că materialele Conferinţei de la Salonic cuprind toate informaţiile necesare oricui doreşte să mărturisească împotriva ereziei ecumeniste, fără a cădea în vreo extremă.

Sperăm să reuşim să păstrăm standardul de excelenţă pe care ni-l impun temele abordate de acest număr iniţial şi să contribuim efectiv la introducerea luptei antiecumeniste din România pe un făgaş firesc.

Revista în format fizic se distribuie gratuit, în limita stocului existent.

Eventuale comenzi se pot face la adresa de email msc@marturisireaortodoxa.ro, cei interesați urmând a plăti doar costurile de transport.

Comenzile se vor onora după încheierea sărbătorilor de iarnă (după 7 ianuarie 2019), când serviciile poștale revin la funcționarea normală.

Redacţia MartOr

 

 

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

5 comentarii la “Revista Mărturisirea Ortodoxă debutează cu un regal de teologie

  1. Dumnezeu lucrează cum știe El și multe și mari sunt tainele lui! Această inițiativă, desigur insuflată de Tatăl Ceresc,cred că va avea efectele și rezultatele dorite!Dumnezeu să vă lumineze,îndrume și apere!De asemeni și pe noi „învățăceii” cu cugetul curat,convinși de pericolul ecumenismului=erezia ereziilor,de aspectele ce le implică,cât și de calea corectă, dreaptă,de urmat în a fi un adevărat creștin ortodox,în a fi bine plăcuți Bunului Dumnezeu!

    1. se poate descarca de pe ISSUU, dar nu se poate reproduce spre vanzare, pentru ca nu o vindem. De asemenea, dupa ce isi reia posta activitatea, revista se va putea primi si in format tiparit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)