„Privește, Constantinopole!”

Activiștii bisericii schismatice ucrainene au atacat și au demontat ieri, ușile Bisericii Sf. Gheorghe din satul Kulchin din provincia Volyn din Ucraina, raportează Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși.
Aceasta este ultima dintr-un șir lung de atacuri din ultimii ani, care s-au înmulțit după ce Patriarhia  Constantinopolului a legalizat grupările schismatice din Ucraina și le-a dat Tomosul de autocefalie.
Distrugerea proprietății Sfintei Biserici a fost înregistrată pe video și postată online de secretarul arhiepiscopului Eparhiei din Volonia, Oleg Toczynski, care a menționat că bărbații au atacat biserica, după ce comunitatea parohială a votat recent să rămână credincioasă lui Hristos în Biserica canonică și Întaistătătorului ei, Prea Fericitul Mitropolit Onufrie din Kiev și din toată Ucraina.
„În film, susținătorii ”Bisericii Ortodoxe a Ucrainei” demontează ușile bisericii locale a Sfântului Gheorghe, aparținând Bisericii Ortodoxe Ucrainene, după ce au rupt sigiliul pe care poliția a intenționat să-l folosească pentru a proteja clădirea de astfel de acțiuni care muta conflictul pe planul juridic „, explică Parintele Oleg.
„Privește, Constantinopole!” scrie Părintele Oleg.
Biserica Icoanei Maicii Domnului din Kazan, din satul Sadov și Biserica Adormirii Maicii Domnului, ambele din provincia Volin, au fost de asemenea sparte de schismatici la începutul lunii, informează Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși.
Două biserici din Zaporozhye au fost recent vandalizate cu simboluri naziste, o biserică din provincia Nikolaev i s-a dat foc, iar schismaticii naționaliști și politia locală au confiscat recent o biserică și l-au bătut pe preotul din provincia Ternopil.
Acestea sunt doar câteva din istoriile recente, care au devenit obișnuite în Ucraina după acordarea Tomosului de către Constantinopol.
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)