Mănăstirile Dochiaru și Zografu au închis porțile schismaticilor ucraineni

Alte două mănăstiri din Muntele Athos și-au închis porțile delegației schismatice ucrainene care vizitează în prezent Sfântul Munte, raportează Interfax-Religion.
Sfânta Chinonită se va întâlni astăzi, pentru a discuta problema Ucrainei.
Delegației, condusă de „Episcopul“ Pavel al Eparhiei Odesa a „Bisericii” schismatice din Ucraina, i s-a refuzat intrarea sâmbătă, la Mănăstirea rusă Sf. Pantelimon, iar ieri Mănăstirea Dochiaru și Mănăstirea bulgară Zografu au închis, de asemenea, porțile în fața „episcopului“ și delegației sale.
„Duminică, grupul de reprezentanți ai „Bisericii Ortodoxe a Ucrainei „, condus de „episcopul „Pavel Yurist, a continuat să meargă la mănăstirile Athonite, care și-au închis porțile oaspeților nedoriți”, afirma o sursă din Patriarhia Moscovei, agenției de știri, Interfax.
La Simonopetra li s-a permis doar închinarea la sfintele moaște și apoi au fost imediat escortați, fără a li se permite intrarea în curtea mănăstirii.
Aceste informații au fost, confirmate pentru OrthoChristian de către Părintele Alvian Tkhelidze din Akhtubinsk, Eparhia Bisericii Ortodoxe Ruse, făcând referire la sursa sa din una dintre mănăstirile de Muntelui Athos.
Delegația a fost primită la Mănăstirea Pantocrator, unde falsul ierarh a slujit Vecernia și la Mănăstirea New Esfigmenu unde a slujit Sfânta Liturghie, înnoptând la Mănăstirea Vatoped, după ce le-a fost refuzată intrarea la Mănăstirea Sfântul Pantelimon.
O sursă din cadrul Patriarhiei Moscovei a raportat, de asemenea, agenției de știri Interfax că șapte călugări s-au hotărât să părăsească Vatopedi după ce delegația a fost primită acolo, deși în prezent nu este clar dacă erau frați ai Mănăstirii Vatoped sau doar vizitatori.
Sfânta Chinonită din Muntele Athos a votat în mod oficial împotriva trimiterii unei delegații la întronizarea lui Epifanie Dumenko, cu 13 mănăstiri vot împotrivă și 5 mănăstiri vot în favoarea participării: Iveron, Stavronikita, Xenofontos, Koutloumousiou și Pantocrator. Athoniții care au participat și au slujit, au făcut parte din delegația care a reprezentat Patriarhia Constantinopolului.
Astfel, 7 mănăstiri athonite au arătat până în prezent sprijin schismaticilor ucraineni, fie prin vot pentru  participarea la întronizarea întaistătătorului lor, sau prin primirea în mănăstirile lor: Iveron, Stavronikita, Xenofontos, Koutloumousiou, Pantocrator, Vatoped și New Esfigmenu.
Trei mănăstiri, Sf. Panteleimon, Dochiaru și Zografu au refuzat complet accesul în mănăstirile lor, iar a patra, Simonopetra, le-a permis doar închinarea la sfintele moaște ale mănăstirii.
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “Mănăstirile Dochiaru și Zografu au închis porțile schismaticilor ucraineni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)