„Preot” schismatic ucrainean: „Cel care va vota împotriva lui Poroșenko va arde în iad!”.

„Biserica Ortodoxă Ucrainiană” schismatică a fost creată prin mijlocirea președintelui ucrainean Petro Poroșenko, iar actualul regim ucrainean îl sprijină prin legile și acțiunile sale. În consecință, clericii bisericii schismatice-naționaliste nu au făcut nici un secret că-l susțin și așteaptă ca poporul ucrainian să-l sprijine pe Poroșenko în actuala etapă electorală.

Poroșenko a ieșit pe locul al doilea după Vladimir Zelensky, actor ucrainean și comediant renumit, în alegerile din 31 martie, și întrucât  niciunul dintre candidați nu a obținut majoritatea absolută, aceștia se vor confrunta din nou, în a doua rundă de vot, pe 21 aprilie.

În acest context, clericul catedralei Vladimir din Kiev, „preotul” Peter Zinich, a declarat că oricine votează pentru Zelensky va arde în iad, informează Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși.

Într-un comentariu pe Facebook, Yuriy Doroshenko, secretar de presă al „Patriarhului Onorific”, Filaret Denisenko,  încearcă să facă legatura între Zelenski și presupusele trupe rusești care au invadat Ucraina în 2014. La rândul său, schismaticul Zinich scrie cu blasfemie: „Oricine va vota pe clovnul Zelensky, va arde în iad. Amin și slavă lui Dumnezeu.”

Doroshenko spune despre comentariul lui Zinich că este „cuvântul adevăratului păstor care mărturisește adevărul”.

Recent, s-a raportat că administrația Poroșenko cere parohiilor din Ucraina, să se roage pentru realegerea sa și că mai mulți ierarhi și clerici ai bisericii schismatice și ai bisericii uniate ucrainiene au scris mesaje similare pe paginile lor de social media.

„Episcopul” Gabriel Kryzyna, fost arhimandrit al Bisericii canonice care a apostaziat la „Patriarhia Kievului” din iunie, a scris pe pagina sa de Facebook, că tomosul autocefaliei dat de către Constantinopol, a prezis cine va fi președintele „Ucrainei ortodoxe creștine”, Poroșenko fiind menționat în textul tomosului.

Kiev, 9 aprilie 2019

Anyone who votes against Poroshenko will burn in hell, says “priest” of schismatic-nationalist church

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “„Preot” schismatic ucrainean: „Cel care va vota împotriva lui Poroșenko va arde în iad!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)