Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei s-a îmbolnăvit Duminică, în timpul Sfintei Liturghii

Prea Fericitul Parinte Catolicos – Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei s-a îmbolnăvit duminică, în timpul Sfintei Liturghii, starea lui fiind acum stabilă, afirmă Interfax-Religion.
Potrivit medicului personal al patriarhului, Tsisana Shartava, el a început să se simtă amețit în timpul slujbei la Catedrala Sfânta Treime, simptom de scurtă durată, fără a fi necesară spitalizarea.
Din cauza stării sale de sănătate, el nu a mai predicat ca de obicei. Prea Fericitul Părinte s-a îmbolnăvit, de asemenea, în timpul unei predici în luna iulie, 2018.
Sănătatea patriarhului este stabilă și se odihnește în reședința patriarhală, a spus Shartava. „Se pare că a existat un moment de disconfort”, a spus ea.
Sanctitatea Sa a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani. El a suferit o intervenție chirurgicală asupra sistemului său cardiovascular în 2015; el a suferit de o inflamație a vezicii biliare cu complicații ulterioare la sfârșitul anului 2016 – începutul anului 2017; iar în februarie 2017 a suferit o intervenție chirurgicală la nivelul vezicii biliare.
Patriarhul Ilia, cel mai iubit om din Georgia, a anunțat un Locum Tenens pentru tronul patriarhal, în 23 noiembrie 2017, cu numirea în funcție a IPS sale, Mitropolitul Shio (Mudzhiri) de Senaki și Chkhorotsqu, probabil având în vedere starea sa de sănătate. Sanctitatea sa nu a putut participa la festivitățile de la Moscova din noiembrie -decembrie 2017 cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei în Biserica Rusă din cauza problemelor sale de sănătate.
În februarie anul trecut a fost diagnosticat cu o inflamatie a unui nerv facial.
Fie ca Dumnezeu să-i daruiasca Prea Fericirii Sale Catholicos – Patriarhul Ilia II, mulți ani!
Tbilisi, 25 februarie 2019
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

10 comentarii la “Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei s-a îmbolnăvit Duminică, în timpul Sfintei Liturghii

  1. E de admirat Biserica Georgiei care si-a facut datoria fata de popor si nu s-a spurcat cu erezia ecumenismului.
   Pacatele patriarhului Ilia sunt ale lui, nu ale Bisericii Georgiene, cine nu pricepe acest lucru are un mental schismatic.

   1. sincer…eu..ca un om simplu , ne-teolog..daca vad un Patriarh ( oricare) ca îl primeste pe papă , ii saruta mana, si ii zice ” sanctifatea voastră, sau ” frate intr-u Hristos”… apoi Dumnezeu sa mă ierte… eu nu îl mai pot numi pe patriarhul acela ” preafericit”! nici binecuvantare de la unul ca acela nu-mi trebe ! daca pt asta ziceti ca am mentalitate schismatica …apoi patriarhul ce mentalitate are?
    Doamne ajută !

    1. de acord, dar trebuie sa faceti distinctia intre acesta si Biserica locala ce a respins ecumenismul.
     Biserica Georgiei nu are nimic de a face cu ecumenismul. Poporul georgian e ortodox. e tot ce conteaza

 1. Este o stire stimate domn, din lumea ortodoxa.Despre ce admiratie faceti vorbire?
  Chiar daca are ale lui pacate, fara aprobarea Patriarhului Ilia al II lea, nu ar fi fost posibila iesirea Georgiei din CMB si respingerea pseudosinodului si a tezelor sale eretice. Cred ca cunoasteti tentativa de otravire a sa inainte de operatia suferita, semn ca celor din oculta masonica nu le sunt pe plac delimitarile sale de ereziile imbratisate de alte patriarhii ortodoxe.(multe, putine, stie Domnul)
  Domnul sa va ierte, caci au fost notate in cartea vietii, cuvintele desarte rostite acum, fata de aproapele bolnav.
  Daca nu puteti spune o rugaciune pentru iertarea pacatelor si binele Patriarhului Ilia al II-lea al Georgiei, ar fi bine sa ganditi mai mult.
  Cum se face ca aveti aceeasi preocupare si stil, facand vorbire exact despre acelasi lucru, cu cel din gruparea schismatica de trist renume?

 2. De am avea noi un Patriarh ca P.F.Ilia ! Bunul Dumnezeu sa-i dea sanatate si in continuare Vrednica pastorire intru multi ani. Am avut si noi un Patriarh „colaborationist” cu regimul ateu – P.F.Justinian – despre care doar de bine . Acum e mai greu caci avem de-a face cu regim antiTeu si cu demonocratia . Georgienii mai au pe Sf.Gavriil (Mama Gabrieli) care le poarta de grija .

  1. Patriarhul Ilias al Georgiei….. Eu cred ca l-a pedepsit Dumnezeu pentru ca l-a intampinat pe papa cu cuvintele „Dumnezeu sa binecuvinteze biserica romano-catolica….” Vai si amar! Sa dea Dumnezeu sa se pocaiasca!

 3. Patriarhul Georgiei la vizita papei nu a făcut rugăciuni și nici slujire în comun. Doar au aprins lumânările împreună! Asta fiind bineînțeles decizia IPS sale.
  Nici nu a trimis vreo delegație care să asiste la slujba catolică.
  În vechiul Testament avem preoții lui Baal samd. Acum avem preoți catolici, copți samd. IPS Ilia al II lea poate spune ca Dumnezeu să binecuvânteze biserica romano-catolica căzută în erezie.

 4. Nu cred ca Dumnezeu pedepseste, El respecta alegerile pe care le face omul insusi. In momentul in care ne lepadam de omul aflat in suferinta, aproapele nostru, si nu luam parte la suferinta lui , care este si suferinta noastra, ne indepartam de insusi Dumnezeu.
  Eu nu pot să fac de la Mine nimic; precum aud, judec; dar judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut la voia Mea, ci voia Celui care M-a trimis.
  Dacă mărturisesc Eu despre mine însumi, mărturia Mea nu este adevărată.
  Altul mărturiseşte despre Mine; şi ştiu că adevărată este mărturia pe care o mărturiseşte despre Mine.
  (Ioan 5;30-32)
  Prin urmare indiferența sau, dimpotrivă, interesul și iubirea față de aproapele sunt criteriul lui Dumnezeu. Iubirea, deci, este măsura absolută și atemporală a lui Dumnezeu care ne va judeca.
  Binele pe care l-a facut Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei, eu o vad ca pe o comoara la picioarele Tronului Divin.
  Faptul ca Domnul l-a scapat din moartea prin otravire, denota ca se numara acum printre vasele alese ale Sale .
  Spune Sf.Isaac Sirul:”Iată, fratele meu, o poruncă pe care ţi-o dau: mila să biruiască pururea în cumpăna ta până în clipa în care vei simţi în tine mila lui Dumnezeu faţă de lume.”
  Iertati, Sfintia Voastra, Parinte Matei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)