Patriarhia Ecumenică aprobă Constituția noii „Biserici” unite a Ucrainei. Urmările canonice pentru BOR

Astăzi, Sfântul Sinod al Patriarhiei de Constantinopol a aprobat textul noii Biserici unite a Ucrainei. Urmează ca Sinodul Unionist al Ucrainei sa-l aprobe. Dupa această procedură se va acorda Tomosul de Autocefalie.  Este important de stiut că în Sinodul Unionist al Ucrainei vor participa toate sinoadele schismatice indiferent de cine aparțin.  Dintre aceștia va fi ales noul Întâistatator al așa zisei Biserici Ucrainene.

Biserica Ortodoxă canonică a Ucrainei, avântu-l ca Întâistătător pe Înaltpreasfințitul Onufrie, Mitropolitul Kievului a hotărât sa nu participe la Sinodul Unionist. (conform romfea.gr)

Mulți români care nu cunosc eclesiologie ortodoxă ne spun că nu ne interesează acestă treabă, ca nu implică cu nimic Biserica Ortodoxă Romană.

Mare greșală!

Biserica Ortodoxă Romană se va trezi după acordarea Tomosului de Autocefalie a schismaticilor ucraineni că au în teritoriul lor canonic episcopii și sinoade „canonice” ale diferitelor grupari schismatice ce se află în comuniune cu noii (foști)schismatici ucraineni.

Aproape toate pseudo sinoadele schismatice (noncanonice) de pe teritoriul României sunt în comuniune sau își trag obârșia din pseudo-sinoadele din Ucraina.  Spre exemplu, caterisitul român (de BOR)  Avontios Bica, „episcop” de Milano, este acreditat de un sinod din Ucraina, dar exemplele pot continua…

Cum vor conviețui? Se vor forma conferințe ale Jurisdicțiilor din Romania? Fa fi  o simbioză?

Dar consecințele nu se termină aici, avînd în vedere că a fi în comuniune cu o Biserică Locală ce se afla în comuniune cu o schismă este considerată și ea schismă, conform Sfintelor Canoane, dar și a declarației Bisericii Ortodoxe Ruse care tocmai din acest motiv a întrerupt comuniunea cu Biserica Noii Rome a Constantinopolului.

Asistam oare la o schismă teribilă?

Deja am asistat la o bătaie de joc la adresa credinței ortodoxe în Creta.

Oare Dumnezeu stă cu mâinile în sân? Nu cred. Și de aceea după oficializarea ereziei urmează schisma…

sursa: ortodoxiacatholica.wordpress.com

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

5 comentarii la “Patriarhia Ecumenică aprobă Constituția noii „Biserici” unite a Ucrainei. Urmările canonice pentru BOR

    1. Nu jignește nimeni pe cei pomenitori, dar asta sunt. Încă nu au luat atitudine contra ereziei, cum vreți să îi numim?

  1. Ma tem ca se aplica principiul broastei fierte incet in apa condamnata la moarte si fara putinta de scapare deoarece temperatura creste constant si treptat. Daca o arunci in apa clocotita ea va sari si isi va salva viata. Roadele Sinodului din Creta sant cat se poate de rele si ma tem ca se va urma pricipiul cu broasca. La momentul de fata nu sa comis o erezie clara, cum ar fi impartasirea cu catolicii din Sfantul Potir dar sau deschis portile ereziei, confuziei si dezinformarii, Doamne ai mila de noi pacatosii si lumineaza sufletele noastre pacatoase.

    1. Erezia din Creta este foarte clara, este o erezie eclesiologica si are legatura cu Declaratia de la Toronto- biserici nedepline… conciliul II Vatican, etc

  2. Erezie înseamnă o ÎNVĂȚĂTURĂ GREȘITĂ, nu neapărat comuniune cu ereticii. Sub acest aspect s-a comis deja erezia si se comite de o sută de ani, iar noi nu trebuie să așteptăm potirul comun, pentru că atunci nu va mai fi nimic de făcut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)