Părintele Ioan din Schit Orășeni, înjurat, ameninţat cu moartea și lovit în cap de către un agent al firmei de pază NEI Guard

Părintele Ioan Ungureanu din Schit Orășeni a depus ieri o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în care îl acuză pe unul dintre angajații firmei de pază NEI Guard de loviri și alte violențe la adresa sfinției sale, infracțiune prevăzută de art. 193 NCP, și purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 NCP.

Din plângere rezultă că, în după amiaza zilei de 17 decembrie 2019, în jurul orelor 17.30, părintele Ioan Ungureanu s-a deplasat la troița din fața porților care asigură intrarea în curtea casei parohiale a Parohiei Schit Orășeni, cu intenția de a depune o lumânare și a se ruga, lucru pe care îl face zilnic.

Întrucât i s-a interzis prin hotărâre judecătorească accesul în curtea parohiei, pe care a ridicat-o din nimic, împreună cu sătenii, printr-o muncă de 20 de ani, părintele a dorit să aprindă lumânarea respectivă pe terenul din fața troiței, în spațiul public.

Evacuarea de la Schit Orășeni: “bolohanul” sub care mitropolitul Teofan a strivit imaginea publică a BOR

Din textul plângerii rezultă că,în timp ce se afla în fața porților închise ale curții parohiale, la distanță de aproximativ un metru, din curte a apărut un angajat al firmei de pază NEI Guard, care l-a insultat grosolan, l-a ameninţat cu moartea, după care l-a lovit violent în cap cu un obiect contondent, provocându-i o leziune în zona ochiului drept, mai exact fractură de os cranio-facial lateral. Lovitura a fost lansată peste poarta de fier închisă, dar puterea şi direcţia acesteia au fost în aşa fel dirijate încât să atingă tâmpla din dreapta a capului victimei.

 

Părintele Ioan Ungureanu afirmă că sfinția sa făcea repetat rugăciune la troiță, iar acel agent și ceilalți știau acest lucru și nu puteau să aibă temerea că părintele ar încerca să îi agreseze sau să treacă peste gard.

Incidentul a fost văzut de către un credincios aflat în mașina cu care venise preotul, dar şi de celălalt agent de pază şi de o altă persoană, aflați în interiorul curţii. Credinciosul a strigat la gardianul agresor, care a dispărut în curtea parohiei.

Preotul a fost transportat de un sătean la Spitalul Județean din Botoșani, unde i s-a acordat asistență medicală și i s-a făcut un set de analize din care rezultă că a suferit un traumatism cranian destul de sever.

Rap Exam

Ilovepdf Merged

Conform celor declarate în plângerea penală, protocolul spitalicesc impunea ca în asemenea situații să se deplaseze la spital un organ al Poliției, care să ia o declarație în legătură cu cele întâmplate, ceea ce nu s-a întâmplat.

În cursul dimineții zilei de 18 decembrie, părintele a fost la  Institutul de Medicină Legală, de unde și-a scos un certificat medico-legal, care i se va elibera în primele zile ale lunii ianuarie 2020.

Cererea făcută către medicul legist reține faptul că părintele a fost lovit la nivelul tâmplei drepte cu un obiect de lemn. Medicul legist a recomandat, după cum se vede din hârtia scrisă de mână, 21-23 de zile de spitalizare.

Dacă va fi găsit vinovat de faptele de care este acuzat în plângerea penală, angajatul NEI Guard poate executa o pedeapsă de la 6 luni la 5 ani de închisoare sau amendă.

Dacă va fi găsit vinovat și de infracțiunea prevăzută la art. 296, alin. 2 NCP, purtare abuzivă cu lovire, la pedeapsa de mai sus se mai poate adăuga o treime.

Părintele Ioan Ungureanu a făcut o adresă către firma NEI Guard, căreia îi solicită, pe baza unei fotografii a agentului, să îi comunice numele acestuia, în interesul identificării sale în plângerea penală pe care i-a făcut-o.

Dacă plângerea penală va conduce la un proces penal, părintele Ioan Ungureanu are posibilitatea de a se constitui în parte civilă în proces și de a-l chema în judecată pe mitropolitul Teofan, care să devină parte responsabilă civilmente și să răspundă civil, în calitate de comitent (angajator al firmei de pază respective), pentru acțiunile prepusului (angajatului) pe care l-a pus să-i păzească biserica dobândită prin executare silită, dacă se demostrează că fapta săvârșită are legătură cu atribuțiile sau cu scopul funcției încredințate, conform prevederilor art. 1373 alin. 1 din Noul Cod Civil.

Agentul de pază care l-a agresat pe părintele Ioan Ungureanu nu este la prima atitudine necorespunzătoare. În urmă cu câteva zile, când părintele l-a întrebat de ce a fost închisă clopotnița l-a întâmpinat cu un spray în mână, într-o poziție destul de agresivă, după cum reiese din filmarea publicată pe siteul nostru.

Ereticii ecumeniști interzic mărturisitorilor de la Schit Orășeni până și accesul la clopotul bisericii

Firma NEI Guard a fost adusă să păzească curtea Parohiei Schit Orășeni și persoana preotului Constantin Bolohan, după ce întreaga comunitate a mărturisitorilor antiecumeniști din acest sat a fost evacuată, la data de 2 decembrie 2019, din parohie, prin executare silită.

Firma este angajată de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei pe perioadă îndelungată. Mitropolia este o instituție de utilitate publică ce funcționează din fonduri de la bugetul statutului, din bani produși din activitățile proprii și din donații, scutite toate de impozite la stat.

În prag de iarnă, în plin Post, mitropolitul eretic Teofan „Vekkos” pregătește evacuarea cu bodyguarzii a comunității de la Schit Orășeni

În acest moment, credincioșii ortodocși ai Parohiei Schit Orășeni sunt ținuți departe de biserica lor de o firmă de pază plătită și din banii lor de impozite, angajată de Mitropolia Moldovei, care nu contribuie cu nimic la bugetul de stat.

Credincioşii creştin ortodocşi din sat sunt decişi să trimită o scrisoare deschisă Mitropolitului Teofan, dar şi Patriarhului României, în care să ceară explicaţii legale, dar şi morale cu privire la acest incident care scandalizează peste măsură toate zona și, pe măsură ce se va afla, întregul judeţ Botoşani, prin brutalitatea şi îndrăzneala sa.

Rugat să comenteze incidentul, părintele Ioan Ungureanu a afirmat, cu durere, că se pare că mitropolitul Teofan, care îi trimitea în fiecare an înainte de Crăciun Pastorala sa de Crăciun, de data aceasta i-a trimis, prin angajaţii înaltpreasfinției sale, un par în cap.

După ce l-au lovit şi târât pe jos la spargerea bisericii de acum doi ani (având leziuni pentru 3 zile de spitalizare), l-au evacuat abuziv în plină iarnă şi i-au pus viaţa în pericol printr-o lovitură care putea fi fatală (care aduce de această dată 23 de zile de spitalizare), părintele şi comunitatea întreagă se întreabă: Ce mai urmează a întreprinde dragostea” pe care o poartă păstoriţilor săi Mitropolitul Moldovei? Să înceapă persecutarea tuturor creştinilor ortodocşi care nu îmbrăţişează erezia ecumenistă, al cărei exponent este înaltpreasfinția sa în Moldova? Acesta să fie imboldul ascultării pe care ar trebui să o dea, în concepţia înaltpreasfinţiei sale, oricare suflet care vrea să se mântuiască în Hristos Iisus ?!

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

14 comentarii la “Părintele Ioan din Schit Orășeni, înjurat, ameninţat cu moartea și lovit în cap de către un agent al firmei de pază NEI Guard

 1. Rusine BOR pentru tot ce face si sa ia aminte ca va veni si ziua judecati, care va fi crunta pentru toti care o sustine in toate actiunele ticaloase pe care le intreprind.
  Trebuie sa fie dati in judecata, mai ales ca propietatea nu este a lor.
  Asta a devenit BOR O institutie care amenita si bate pe toti care isi apara adevarata credinta.
  Ma intreb oare ei la cine se inchina si se roaga…
  ? Doamne da-ne noua pacea ta si ferestene de tot raul…

 2. In plina zi, ieri, Părintele Ioan din Schit Orășeni, a fost înjurat, ameninţat cu moartea și lovit în cap de către un agent al firmei de pază NEI Guard, in timp ce mergea sa aprinda o lumanare in fata Troitei aflata pe teren public, din fata casei parohiale inaltata din nimic impreuna cu turma binecredincioasa in cei 20 de ani de pastorire.
  Un fapt penal nemaiintalnit in tarile civilizate majoritar ortodoxe, infaptuit cu sange rece, de sluga platita a unui for de conducere bisericeasca ortodoxa.
  Ca in timpurile dictaturii bolsevice, „garzile”platite ale MMB, din banii crestinilor, ataca in plina zi pe cel socotit de Stapanul si Arhiereul, „un dusman public” care trebuie redus la tacere, handicapat fizic si emotional, sa nu se mai poata ridica impotriva”stapanitorului”mosiei.
  Bine lucrat IPS Teofan al papistasilor, precum un”Nas”care se respecta, pedepsesti aspru pe cei care refuza sa te asculte, prin exemplul dat. sa intre la ordin in hora cu rabinii in sinagoga, sa se imbratiseze cu inaintemergatorul Antihristului in piata orasului, sa-si calce in picioare sfanta credinta Ortodoxa, sa se inregimenteze in turma docila si prostita atatia ani la randul, care merge la comanda in directia dorita.
  Nu ai jurisdictie in alte judete ale tarii, dar ai dat un exemplu graitor, tuturor celor din BOR, care vor incerca asemenea acte temerare, de curaj si rezistenta precum Parintele Ioan Ungureanu si turma sa binecredincioasa.
  Daca vor toti(cler si pleroma) sa mearga in iad in frunte cu Mitropolitul papistas , aparent slujitor ortodox, este dreptul lor si au toata libertatea sa renunte tacit la iubirea nesfarsita a Mantuitorului Hristos, Domnul Domnilor si Imparatul Imparatilor.
  Ai mai pierdut o lupta in fata Imparatului Hristos, si a tuturor Martirilor, Mucenicilor, Marturisitorilor acestui neam, care au inecat in sange intreg scum pamantul tarii, IPS Teofan, vremelnic in scaunul pe care il ocupi inca prin voia Domnului.
  Pentru noi, cei care luptam pana la varsarea sangelui daca se cere, jertfa suprema, impotriva dusmanilor Sfintei Ortodoxii, mai marturisim inca o data , de mii de ori, ca suntem in acelasi cuget , credinta si suferinta alaturi de Cinstitul si patimitorul Parinte Ioan, de fratii nostri din Schit Oraseni.
  Nu ne-am indoit nici o clipa, de modul in care ne vor ataca cei care il urasc pe Dumnezeu si vrajmasesc cu de-a sila pe oricine nu este de acord cu ei. Maine cand va veti uni cu papistasii, probabil ca oricine din fratii astazi ortodocsi, care urmeaza pe cei care nu renunta la erezia documentelor din Creta , ne vor da cu batele, furcile si topoarele in cap.
  Domnul ne priveste pe toti cu Mila, caci acum s-a declansat un razboi fratricid, a carui vina o poarta cei care tac in frunte cu Patriarhul BOR si sinodul sau.
  Dar nadejdea noastra tare este in Domnul in Treime slavit, caci:
  „Îndurat şi milostiv este Domnul, îndelung-răbdător şi mult-milostiv.
  Nu până în sfârşit se va iuţi, nici în veac se va mânia.
  Nu după păcatele noastre a făcut nouă, nici după fărădelegile noastre a răsplătit nouă,
  Ci cât este departe cerul de pământ, atât este de mare mila Lui, spre cei ce se tem de El.”[ps.103]
  AVVA PARINTE!

  https://www.marturisireaortodoxa.ro/parintele-ioan-din-schit-oraseni-injurat-amenintat-cu-moartea-si-lovit-in-cap-de-catre-un-agent-al-firmei-de-paza-nei-guard/

 3. Doamne, Iisuse Hristoase, întărește-l pe Părintele Ioan Ungureanu! Mângâie-l și pune-i Tu alifie cerească pe rănile trupului și pe cele ale sufletului!

  Doamne, Iisuse Hristoase, ai milă de de noi și de ierarhii noștri și ajută-i să facă doar voia Ta! Dă-le cuget curat și frică de Tine și fă-i apărători ai credinței strămoșești!

  Orice faptă necugetată, orice decizie luată după mintea omenească și nu după voia lui Dumnezeu aduce tulburare peste tulburare.

  Atât de ușor putem cădea cu toții! Iată cum rangul arhieresc l-a orbit pe mitropolitul Teofan, iar șerpii patimilor nu-l lasă să ia decizii corecte! Dacă se numea Dioclețian și se întâmpla așa ceva în primele veacuri creștine, îi înțelegeam atitudinea. Așa, însă, rămân crucită de ceea ce citesc. Mitropolit ortodox cu jandarmi!!! Preot ortodox lovit de jandarmi pentru a proteja ecumenismul! Prea multă sminteală!

 4. Iata ce spune in Pastorala de Craciun, Mitropolitul Teofan, care angajeaza batausi pe post de „paznici”, sa agreseze intr-un mod strigator la cer, pe Vrednicul Parinte Ioan De la Schit Oraseni:
  ” Iubit popor al lui Dumnezeu,

  ….Sfântul Apostol Pavel vorbeşte despre nevoia ca oamenii să dobândească „gândul lui Hristos”[x]. Are gândul lui Hristos „cel ce cugetă ca Hristos şi prin toate Ȋl cugetă pe Hristos”[xi], spune Sfântul Maxim Mărturisitorul. Marele nostru teolog, Părintele Dumitru Stăniloae, ne îndeamnă „să ne comportăm asemenea lui Dumnezeu Cel a toate iubitor faţă de toate”[xii]. Ce înseamnă acest lucru? Omul este chemat să iubească precum Dumnezeu, adică să aibă „inima plină de cea mai fierbinte iubire, iubirea lui Dumnezeu”. Aceasta se arată printr-o „sensibilitate aproape sfâşietoare pentru orice durere străină, o sensibilitate mai mare ca pentru durerea proprie.”
  Noi ne straduim din rasputeri ca sa dobandim aceste daruri, dar se pare ca dumneavoastra, in calitate de Mitropolit papistas, dupa modelul fratelui iubit, imbratisat cu calda prietenie in urbe, propovaduiti, dar nu credeti un cuvintel din cele ce spuneti.
  Ce exemplu dati credinciosilor din intreaga tara, nu numai supusilor prea plecati din Moldova si Bucovina, IPS Teofan?
  Caci prigonind ca un vrajmas pe fratele „iubitului popor al lui Dumnezeu”(de fapt nu am inteles prea bine la cine v-ati referit, banuiesc la toti de-a valma, ortodocsi, evrei, uniati, papistasi, etc.,ca sa nu ofensati pe careva din cei mentionati), tocmai L-ati suparat si ati pacatuit impotriva lui Hristos.
  Caci zice dumnezeescul Pavel in aceeasi epistola:
  „Căci dacă cineva te-ar vedea pe tine, cel ce ai cunoştinţă, şezând la masă în templul idolilor, oare conştiinţa lui, slab fiind el, nu se va întări să mănânce din cele jertfite idolilor?
  Şi aşa, păcătuind împotriva fraţilor şi lovind conştiinţa lor slabă, păcătuiţi faţă de Hristos.
  De aceea, dacă o mâncare sminteşte pe fratele meu, nu voi mânca în veac carne, ca să nu aduc sminteală fratelui meu.”[1 corinteni 8;10-13]

  Daca nu doriti sa credem altceva, intrucat ne-ati smintit, cereti-va iertare de la fratele ortodox osandit pe nedrept si faceti dreptate, revenindu-va in simtiri, inainte ca Dreptul Judecator sa rasplateasca fiecaruia dupa faptele sale.
  Nu astept sa faceti acest lucru, pentru care e nevoie de multa barbatie, curaj si credinta tare in HRISTOS, in nebiruita SA BISERICA, UNA, SFANTA, APOSTOLOEASCA SI SOBORNICEASCA, virtuti care va lipsesc cu desavarsire.

 5. Iata ce spune in Pastorala de Craciun, Mitropolitul Teofan, care angajeaza batausi pe post de „paznici”, sa agreseze intr-un mod strigator la cer, pe Vrednicul Parinte Ioan De la Schit Oraseni:
  ” Iubit popor al lui Dumnezeu,

  ….Sfântul Apostol Pavel vorbeşte despre nevoia ca oamenii să dobândească „gândul lui Hristos”[x]. Are gândul lui Hristos „cel ce cugetă ca Hristos şi prin toate Ȋl cugetă pe Hristos”[xi], spune Sfântul Maxim Mărturisitorul. Marele nostru teolog, Părintele Dumitru Stăniloae, ne îndeamnă „să ne comportăm asemenea lui Dumnezeu Cel a toate iubitor faţă de toate”[xii]. Ce înseamnă acest lucru? Omul este chemat să iubească precum Dumnezeu, adică să aibă „inima plină de cea mai fierbinte iubire, iubirea lui Dumnezeu”. Aceasta se arată printr-o „sensibilitate aproape sfâşietoare pentru orice durere străină, o sensibilitate mai mare ca pentru durerea proprie.”
  Noi ne straduim din rasputeri ca sa dobandim aceste daruri, dar se pare ca dumneavoastra, in calitate de Mitropolit papistas, dupa modelul fratelui iubit, imbratisat cu calda prietenie in urbe, propovaduiti, dar nu credeti un cuvintel din cele ce spuneti.
  Ce exemplu dati credinciosilor din intreaga tara, nu numai supusilor prea plecati din Moldova si Bucovina, IPS Teofan?
  Caci prigonind ca un vrajmas pe fratele „iubitului popor al lui Dumnezeu”(de fapt nu am inteles prea bine la cine v-ati referit, banuiesc la toti de-a valma, ortodocsi, evrei, uniati, papistasi, etc.,ca sa nu ofensati pe careva din cei mentionati), tocmai L-ati suparat si ati pacatuit impotriva lui Hristos.
  Caci zice dumnezeescul Pavel in aceeasi epistola:
  „Căci dacă cineva te-ar vedea pe tine, cel ce ai cunoştinţă, şezând la masă în templul idolilor, oare conştiinţa lui, slab fiind el, nu se va întări să mănânce din cele jertfite idolilor?
  Şi aşa, păcătuind împotriva fraţilor şi lovind conştiinţa lor slabă, păcătuiţi faţă de Hristos.
  De aceea, dacă o mâncare sminteşte pe fratele meu, nu voi mânca în veac carne, ca să nu aduc sminteală fratelui meu.”[1 corinteni 8;10-13]
  Daca nu doriti sa credem altceva, intrucat ne-ati smintit, cereti-va iertare de la fratele ortodox osandit pe nedrept si faceti dreptate, revenindu-va in simtiri, inainte ca Dreptul Judecator sa rasplateasca fiecaruia dupa faptele sale.
  Nu astept sa faceti acest lucru, pentru care e nevoie de multa barbatie, curaj si credinta tare in HRISTOS, in nebiruita SA BISERICA, UNA, SFANTA, APOSTOLOEASCA SI SOBORNICEASCA, virtuti care va lipsesc cu desavarsire.

 6. Pacea lui Dumnezeu nu este precum pacea pe care ne străduim să o aducem în noi prin gânduri și rugăciuni, intrucat ne-am tulburat sufletește, datorita furtunilor lăuntrice provocate de actiunile celor care vor cu de-a sila sa ne transforme in fiinte slabanogite, conduse usor catre unirea cu uniatii si paistasii intr-o Biserica Universala, cu participarea reprezentanților tuturor „credințelor” Creștine.
  Omul poate să vadă ca ființă rațională, că acest lucru este împotriva lui Dumnezeu. Să vadă și să recunoască, omorand serpii veninosi ai iubirii de sine, strecurati de duhurile diavolesti, zicand ca apostolul Pavel: ,,Mulțumesc lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos”.
  Nu cunosc oare cei ce ne atrag in aceasta cursa vicleana si amagitoare, dumnezeestile cuvinte:
  *”Acestea zice Cel ce are cele şapte duhuri ale lui Dumnezeu şi cele şapte stele: Ştiu faptele tale, că ai nume, că trăieşti, dar eşti mort.
  Priveghează şi întăreşte ce a mai rămas şi era să moară. Căci n-am găsit faptele tale depline înaintea Dumnezeului Meu.
  Drept aceea, adu-ţi aminte cum ai primit şi ai auzit şi păstrează şi te pocăieşte. Iar de nu vei priveghea, voi veni ca un fur şi nu vei şti în care ceas voi veni asupra ta. Cel ce are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor.”

  Nu se ingrijoreaza catusi de putin Mitropolitul Teofan, cel care ii iubeste pe cei de alte credinte ca pe frati si ii prigoneste pe cei de credinta ortodoxa, cea pe care a marturisit-o candva.
  Oare a fost vreodata sincer, caci cine a cunoscut Pacea lui Dumnezeu, prezenta lui Hristos, inlauntru Sau, numai doreste altceva si nu se mai poate desparti de El. Deci totul a fost prefacatorie fariseica in folosul intereselor intunecate la care a aderat, tradandu-si fratii ortodocsi, Ortodoxia neamului nostru stramosesc, sfasiind Camasa Domnului nostru Indelungrabdator.

  Pacea lui Dumnezeu este înfricoșătoare. Omul simte pace și pregustarea Împărăției Cerurilor, simte pregustarea Raiului, simte pregustarea Ierusalimului celui de Sus, are pregustarea acelei păci nesfârșite, ce nu se poate exprima în cuvinte. Pacea aceasta este ceva foarte mare, este un har deosebit, ce îl dobândesc cei care au o viață duhovnicească inalta. Când Hristos dă Pacea Sa omului, când cineva simte prezența lui Dumnezeu înlăuntrul său, simte dragostea dumnezeiască în inima sa, simte ceva mai presus de fire. Simte că inima sa devine un rai duhovnicesc cu desfătare cerească, care se întinde și se extinde și ii cuprinde intreaga fiinta și îl face să fie în afara a tot ce este omenesc. In acest om încetează miscarea oricaror patimi, orice tulburare din inima și trăiește o viață cu desăvârșita nepătimire daruita lui de Hristos. Uneori se simte invaluit de o bucurie duhovnicească, o desfătare, o veselie negrăită, o întristare dătătoare de bucurie.
  Raceala de gheata din inima Mitropolitului Teofan, este dovada vie a bolii fatale de care sufera, panerezia salbatica sataniceasca, sub semnatura careia isi va desfasura intreaga sa viata de acum incolo.
  Asa vor ingheta treptat si inimile fratilor nostri din Biserica, ramasi in ascultare alaturi de Inaltii Ierarhi, Preotii si Staretii din manastiri. Nu ii vom mai recunoaste in scurt timp.
  Nadajduim in milostivirea nesfarsita a Imparatului Hristos, sa ne dea si noua Pacea Sa, caci impreuna uniti, devenim in credinta mai tari ca stanca, ramanand in Adevar si straduindu-ne sa aducem roadele bine-placute Domnului, care este numai Iubire, caci cu El, prin El, toate sunt cu putinta celui care crede.

  **”Şi să nu credeţi că puteţi zice în voi înşivă: Părinte avem pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate şi din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam.
  Iată securea stă la rădăcina pomilor şi tot pomul care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.”

  *Apocalipsa3;1-3,6
  **Matei3;9-10

 7. Adevarul este ca si oarintele l-a provocat oe jandarm. „Cine isi leaga inima de un anume loc nu iubeste pe Dumnezeu care e pretutindeni.” (Sf.Vasile cel Mare)

  1. De unde stiti dumneavoastra ca parintele l-a provocat pe jandarm? Ce inseamna ca l-a provocat pe jandarm? Pe care jandarm, in primul rand, aici este vorba de un simplu bodyguard, nu de un jandarm, iar parintele nu l-a provocat cu nimic.
   Chiar daca am admite ca l-ar fi provocat, credeti ca s-ar justifica astfel de reactie? Cu siguranta, nu.
   Iertati-ma, dar nu stiti ce spuneti. Folositi citate din Sfanta Scriptura ca sectantii. Ce vreti sa spuneti, ca parintele nu il iubeste pe Dumnezeu pentru ca tine sa fie preot al parohiei sale? Nu va dati seama cat de absurd e ce spuneti si cat e de monstruoasa judecata pe care i-o faceti unui preot care nu face decat sa isi apere parohia?

 8. Toata viata Domnului nu a fost decat o cruce,si noi vrem repaos si veselie pe pământ?Daca pe Hristos l-au prigonit,si pe noi ne vor prigoni,ca nu-i mai mare sluga ca stapanul.Nu pune Domnul crucea prigoanei decat pe umerii celor cu adevărat credinciosi,ca si mai mult sa straluceasca credinta lor.Nu ne ramane decat sa patimim daca vrem sa slujim lui Hristos pana in sfârșit.Sa de-a Domnul sa ne invredniceasca sa suferim si noi ceva pentru El.Pentru ca mai mult iubeste Domnul rabdarea si smerenia noastra in necaz,decat evlavia noastra cand suntem in fericire.Nu trebuie sa plangem pe Pr.Ioan,ci trebuie să-l fericim ca Domnul la gasit vrednic sa sufere pentru dragostea Lui.De plans sunt toti prigonitorii Pr.Ioan,care vor bea drojdiile paharului maniei Dumnezeiesti,impreuna cu toti ecumenistii eretici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)