Părintele Efrem Filotheitul și-a trimis ucenicii acasă, spunându-le: „urmează să se întâmple ceva foarte rău pe continentul Nord-American”.

Părintele arhimandrit Efrem Filotheitul, care are 91 de ani și a păstorit mai multe mănăstiri în Sfântul Munte Athos, începând cu anul 2005 s-a mutat în SUA și a întemeiat acolo 17 mănăstiri ortodoxe după rânduiala athonită. Dânsul a fost Ucenic al Sfântului Iosif Isihastul și locuiește acum la mănăstirea Sfântul Antonie cel Mare din Arizona, fiind un duhovnic îmbunătățit. Ce a făcut anul acesta Cuviosul Părinte Efrem Filotheitul? Să fim atenți la semnificația faptelor: i-a trimis urgent acasă pe ucenicii săi europeni care se află în America. „Acasă” înseamnă în România și în Grecia. Din câte am înțeles sunt peste 1.000 de ucenici în această situație. Ei n-au vrut inițial să plece, dar Bătrânul i-a chemat și le-a dezvăluit o descoperire pe care a avut-o, anume că urmează să se întâmple ceva foarte rău pe continentul Nord-American, după care le-a dat poruncă părintească să se deplaseze degrab în țările de unde provin. „Dar cu dumneavoastră ce se va întâmpla?”, l-au întrebat ei. „Eu voi muri curând aici, le-a răspuns dânsul. Dar voi plecați începând de azi”. Cei mai mulți s-au întors în locurile de baștină. Unul dintre cei repatriați a dezvăluit această știre cumva neliniștitoare. Împreună cu ei și cu Părintele Efrem, toți să ne rugăm!

Revista ,,Credința Ortodoxă” din luna decembrie 2018.

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

13 comentarii la “Părintele Efrem Filotheitul și-a trimis ucenicii acasă, spunându-le: „urmează să se întâmple ceva foarte rău pe continentul Nord-American”.

 1. Domnul Atotindurarii sa-i daruiasca sanatate,tarie si putere in aceste vremuri de incercare,Staretului Efrem (Filotheitul)din Arizona,vasul Sau ales,iar Mangaietorul sa-l aline cu dulcea Sa adiere,daruindu-i pacea sa nesfarsita,Harul si bucuria sfanta.AMIN

  Starețul Efrem din Arizona” (documentar rusesc cu subtitrare în română), 2015

  https://www.youtube.com/watch?v=84yL-xsgEvw

 2. Nu o fac cu rautate, dar totusi ma-ntreb de ce parintele Efrem (de a carui viata curata nu ma indoiesc) nu a intrerupt pomenirea arhiereului sau (Mitropolitul Gherasimos de San Francisco), care a semnat toate documentele din Creta.
  Ba chiar am inteles ca i-a sfatuit pe toti fiii lui duhovnicesti din cele 19 manastiri intemeiate de dansul in N America, sa NU intrerupa pomenirea.

  Doamne-ajuta!

  1. In Arizona Parintele Efrem nu este informat asupra a ceea ce s-a petrecut la Creta: https://www.youtube.com/watch?v=7dIUjDpZdn0

   Se poate vedea foarte clar din acest interivu. Apoi informatiile despre a ceea ce spune Bătrânul Efrem nu provin de la Bătrânul Efrem ci de la călugari din jurul sau, nu avem nici un comunicat sau interviu al sau care sa ne spuna asa ceva.

   1. Doamne ajuta! Întrebarea este f buna! Cred că nu ați inteles-o. Daca Dumnezeu l-a înștiințat pe gheronda pentru astfel de lucruri, de ce într-o problema fundamentală precum sinodul din Creta nu i-a descoperit nimic. Nu este vorba de informare cu de înștiințare, Duhul Sfânt nu se lasă manipulat!

 3. În legătură cu dezmințirea oficială dată de mănăstirile din Arizona cum că ar fi falsă știrea cu Gheron Efrem Filotheitul, spunem urmatoarele:
  Lucrurile sunt foarte complicate în Arizona. Eu cred că Gheron Efrem, după minciunosinodul din Creta e ținut în „captivitate” de către ecumeniștii care au preluat conducerea mănăstirii. Actualul stareț al mănăstirii este omul patriarhului Bartolomeu cu rolul de a nu lăsa să se ridice obștea împotriva ecumenismului și minciunosinodului.

  Este interesant faptul că părintele Efrem, duhovnicul mănăstirii, după un interviu în limba engleză în legătură cu sinodul de la Kolymbari, a plecat cu voie sau fără de voie într-o zonă mai răcoroasă a planetei. Așa că știrea despre plecarea ucenicilor este mai puțin importantă decât ceea ce se întâmplă acum, în cele 18-20 de mănăstiri ctitorite de Avva Efrem Filotheitul.

  Patriarhul Bartolomeu nu va permite nimic să miște în obștile renumitului Bătrân athonit, ucenic de-al Cuviosului Iosif Isihastul. Decât, poate, comunicate oficiale care să păstreze liniștea mănăstirii. Personal, cred că lucrurile sunt orchestrate cu multă abilitate de ecumeniști. Gândiți-vă ce s-ar fi ales de planurile Fanarului dacă s-ar fi ridicat Gheron Efrem Filotheitul împreună cu ucenicii din întreaga lume împotriva ecumenismului și a minciunosinodului din Creta!

  1. Parinte Claudiu, nu stiu despre ce dezmintire oficiala vorbiti (poate dati un link), dar am inteles de la o persoana care s-a intors de curand din Arizona, de la manastire, ca nu s-a auzit si nu se vorbeste nimic despre faptul ca Gheronda Efrem le-ar fi spus asa ceva ucenicilor.
   Si despre ce ucenici vorbim, ca din cate stiu eu, Gheronda nu mai spovedeste (cel putin mireni).
   Si dupa cum spunea si @Pe Bogdan mai sus: este vorba de descoperire de sus, sau de un calcul statistic prin care Gheronda a aflat ca urmeaza sa se intample ceva foarte rau pe continental nord-American? Ca descoperirea de sus nu tine cont de „captivitatea” oamenilor.
   Poate ar trebui contactata redactia revistei Credinta ortodoxa si confirmata stirea, eventual detailata, poate re-confirmata de unul din ceilalti peste 999 de ucenici.
   Nu vreau sa fiu inteleges gresit, dar acestea sunt stiri alarmante pentru multi romani din diaspora si n-ar trebui postate asa usor, fara o verificare prealabila corespunzatoare.

   Doamne-ajuta!

 4. Ma iertati părinți si credincioși, dar sa vedem teoria conspirației peste tot in lumea asta mi se pare mult prea mult, eram înscrisă pe niste forumuri ortodoxe din SUA in limba engleza si acolo creștini ortocsi obișnuiți spuneau că este foarte greu să iei legatura cu părintele Efrem pentru ca a îmbătrânit si nu mai primeste, pai si daca dumnealui de 3 ani nu mai vorbește cu discipolii săi atunci cum de in luna decembrie 2018 i-a trimis acasă „pe călugării europeni pe care-i îndruma acolo”, pai cum ii mai îndruma daca de 3 ani dumnealui nu mai stătea decât în compania celor care îl îngrijesc. Mie imi miroase aici a stire de rating ma scuzati. Mie nu-mi place sa judec pe nimeni, nu sunt ecumenista, ba dimpotrivă sunt împotriva unirii cu biserica catolică, dar nici nu-mi place să-l critic etc pe papa sau pe Patriarhi, mi-e frică să fac judecăți, sunt mica eu, azi îl judec pe papa că-i eretic, maine pe Patriarh ca de ce vorbește cu el iar la Marea Judecata daca voi continua tot asa L-oi judeca pe Hristos de nu i-o judeca pe toți după judecata mea. Il las pe El sa faca dreptate, eu doar ma rog si cand va veni vremea lepadarii de credinta voi vedea atunci unde voi fugi cu familia. Ma iertati, este parerea mea.

  1. La prima vedere așa pare: o știre pentru rating. Însă noi urmărim adevărul în legătură cu situația mănăstirilor din Arizona. Știrea preluată dintr-o revistă cu largă circulație în România ascunde un posibil adevăr în legătură cu îndemnul Părintelui Efrem Filotheitul. Timpul va confirma dacă este sau nu adevărat ceea ce spunem! Să nu uităm că și la Schitul Prodromu din Sfântul Munte este o situație asemănătoare cu Ava Iulian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)