Papa Francisc: „Iisus nu poate face nimic fără noi”

Papa Francisc crede că Dumnezeu are nevoie de o persoană ca martor.

Pe 13 mai 2020, în timpul omiliei la o messă online, Papa Francisc a declarat că Dumnezeu nu poate face nimic fără om. Textul complet al predicii este publicat pe vatican.va.

Vorbind despre tema viței și a ramurilor (Ioan 15, 15), Papa a menționat  „Chiar și cu exemplul ramurilor: este adevărat, ramurile fără vița de vie nu pot face nimic pentru că nu au seva, ele au nevoie de sevă pentru a crește și a da roade; dar și pomul, vița are nevoie de ramuri, deoarece fructele nu sunt atașate de copac, de vița de vie. Este o nevoie reciprocă, este o ședere (o „rămânere”)  reciprocă pentru a da roade.”

Papa a adăugat că „Noi nu putem face nimic fără Iisus întocmai ca ramurile fără viță de vie”. Dar, potrivit pontifului, „Și El –  Domnul să îmi permită să spun – fără noi se pare că El nu poate face nimic, pentru că rodul îl dă ramura, nu copacul, vița de vie”.

Mai mult, Papa a adăugat că Dumnezeu are nevoie de un om în calitate de martor:

„Care este – îmi vine acum în minte – „nevoia” ca vița să aibă ramuri? Este ca să dea roade. Care este „nevoia” – să o spunem, puțin cu îndrăzneală – care este „nevoia” pe care Iisus o cere de la noi? Mărturia. Când în Evanghelie spune că suntem lumină, El spune: „Fii lumină, pentru ca oamenii„ văzând faptele tale bune, să dea slavă Tatălui vostru”(Mt 5:16). Adică Iisus are nevoie de mărturisirea noastră. Dați mărturie despre numele Său, deoarece credința, Evanghelia crește prin mărturisire. Acesta este un mod tainic: Iisus slavit și în ceruri, după ce a îndurat Patimile, are nevoie de mărturia noastră pentru a crește, pentru a anunța, ca Biserica să crească. Și acesta este taina reciprocă a „rămânerii”. El, Tatăl și Duhul rămân în noi, iar noi rămânem în Iisus(..). A rămâne în Iisus pentru a avea seva, puterea, a avea motivarea, îngăduința, a aduce roade. Și El rămâne în noi pentru a ne da tăria, pentru a da roade (cf. Ioan 5:15), pentru a ne oferi puterea mărturiei cu care crește Biserica”.

Cu puțin timp în urmă, UJO a scris că Papa Francisc nu se mai consideră „vicar al lui Hristos”.

Il rimanere reciproco tra la vite e i tralci (13 maggio 2020) | Francesco

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “Papa Francisc: „Iisus nu poate face nimic fără noi”

  1. Da, adică, cum s-ar spune, ce s-ar face Creatorul fără creatura Sa cutare!😉 Sofisme papistășești care pot prinde la rătăciți!
    Domnul să-l lumineze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)