Ne pierdem copiii, ne pierdem credința, Îl pierdem pe Dumnezeu!

Opinii contradictorii cu privire la măsurile de carantină și problema purtării măștilor la slujbele divine. continuă să fie exprimate în interiorul Bisericii Ortodoxe Grecești.

La sărbătoarea Nașterii Preasfintei Fecioare Maria, mitropolitul Nicolae din Mesogaia și Lavreotiki a spus că nu trebuie să existe nicio problemă în legătură cu purtarea măștii în biserică.

„Nu este o blasfemie să folosești o mască în interiorul unei biserici”, a subliniat el. „Ce blasfemie? Judecarea deciziilor ne înpietrește sufletele. Sufletele noastre trebuie să facă pace și, dacă este necesar, clerul va purta și el măști”, a adăugat Mitropolitul Nicolae, relatează Orthodoxia.info.

Cu toate acestea, Mitropolitul Nicolae s-a pronunțat cu puțin timp în urmă, împotriva închiderii bisericilor care a avut loc în Grecia în primăvară, scriind o scrisoare ministrului elen al educației și religiei, Niki Kerameos, susținând că nici autoritățile sovietice nemiloase din Rusia nu au mers atât de departe încât să interzica complet închinarea chiar și în spatele ușilor închise ale bisericii.

Susținătorul sistemului sinodal și al deciziei colective, Mitropolitul de Gortina și Megaloupolis, Ieremia, comentând subiectul măștii, declară că „vom face ceea ce ne spune ierarhia Bisericii noastre. Dacă Biserica ne spune să purtăm masca în Biserică pentru a ne proteja de coronavirus, o vom purta. Dacă ne spune să nu o purtăm, nu o vom purta! La fel în toate problemele.”

Adresându-se propriei turme duhovnicești de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, Mitropolitul Cosma din Aetolia și Acarnania a susținut o opinie total diferită cu privire la măști. După ce a predicat despre importanța sărbătorii, Mitropolitul Cosma a îndemnat credincioșii să-și protejeze copiii, comentând evenimentele actuale .

„Nu trebuie să ne pierdem credința astăzi ca și creștini ortodocși, când vedem atât de multe întâmplări în jurul nostru”, a spus ÎPS Cosma . „Astăzi ni se spune să intrăm în biserică purtând o mască pentru a nu ne infecta. De cine ne apropiem când intrăm în biserică? De un om slab? Nu, ne apropiem de Atotputernicul Dumnezeu”.

„Strămoșii noștri au îngenuncheat și s-au rugat cu ardoare și evlavie în biserică și s-au îndepărtat ciuma, pericolele, revoluțiile, războaiele, dușmanii și orice alt mare rău. S-au dus la sfintele biserici și s-au rugat, iar astăzi ne temem să intrăm în bisericile noastre pentru că, spun ei, ‘Suntem în pericol!’”a subliniat Mitropolitul Cosma.

„Dumnezeu nu îngăduie să fii infectat în biserică. Dumnezeu nu contaminează! Să înțelegem… Biserica este un loc sfânt. „Biserica este Raiul”, spune Sfântul Cosma din Etolia. Altarul este al lui Dumnezeu”, a continuat ÎPS Cosma.

Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu nu se teme și continuă să mijlocească pentru noi, „și nu vom merge să-i sărutăm icoana? Ei ne spun: „Nu sărutați icoanele”.

Maica Lui Dumnezeu, Împărăteasa noastră, ne oferă binecuvântarea ei și harul lui Dumnezeu, făcând nenumărate minuni prin icoanele ei, pe care nu ar trebui să ne fie frică să le cinstim”, a spus Mitropolitul Cosma, încurajând credincioșii.

„Biserica are astăzi nenumărați dușmani care resping harul lui Dumnezeu. Binecuvântările care se dau cu ocazia deschiderii școlilor astăzi în toată Grecia, nu vor fi însoțite de Sfânta Aghiasmă subliniază ÎPS Sa, căci astfel s-a hotărât: „Apa Sfințintă care face minuni nu va fi dată copiilor… Dar copiii vor harul lui Dumnezeu!”

„Dragii mei, ne pierdem copiii, ne pierdem credința, Îl pierdem pe Dumnezeu! Părinții trebuie să strige astăzi și împreună cu ei noi toți. Este de ajuns! O epidemie nu poate să-L alunge pe Dumnezeu din inimile noastre și să ne îndepărteze de Biserică. Biserica nu este boală. Dacă ei, oricine ar fi, vor să trăiască altfel și nu cunosc harul lui Dumnezeu, lăsați-i să meargă, să-i găsească pe cei pe care îi iubesc. Noi suntem ai lui Hristos și credem în Hristos. Să ne întărim credința și să nu fim nerecunoscători față de Dumnezeu ”,  a predicat cu tărie, Mitropolitul Cosma.

Înaltul Ierarh a încheiat, îndemnând turma sa, să imite credința și ascultarea Maicii Domnului și să nu-si țină copiii departe de harul lui Dumnezeu. „Pentru că, prin tot ce se întâmplă, îi îndepărtăm pe copii de Hristos și de harul lui Dumnezeu”.

În mod similar, Mitropolitul Neofit din Morphou al Bisericii Ortodoxe din Cipru a cerut recent părinților, să își școlarizeze copiii acasă, mai degrabă decât să cedeze fricii și isteriei declanșate în jurul coronavirusului.

Mitropolitul Neofit de Morphou al Ciprului sfătuiește părinții să-și educe copiii acasă, decât să poarte măști la școală

Cuvintele Înaltilor Ierarhi (n.m. cu excepțiile de rigoare) reflectă, de asemenea, preocupările multor părinți din Grecia, care în număr foarte mare s-au adunat în mitinguri în toată țara, protestând împotriva utilizării obligatorii a măștilor în școli, sub sloganul: „Mâinile jos de pe copiii noștri”.

Mărturisea Sfântul Cuvios Iosif Isihastul: „Trebuie să cerem să ni se dea și cunoaștere duhovnicească cu duhul distingerii, pentru că fără acestea și cele care ni se par bune la prima privire sunt rele și anapoda. Acolo unde vedem noi miere poate să fie otravă.”

Masca, acest controversat și neînţeles simbol – accesoriu despre care s-a făcut vorbire cu insistență de către slugile cezarului, mai ales în ultima vreme, rămâne modalitatea cea mai odioasă de manipulare a omului.

Purtarea obligatorie a măștii, trâmbiţată până la saturaţie de vânduţii instrumentiști cu simbrie de lux din mass media, este și rămâne modalitatea de suprimare a oricăror voci care încearcă în nerozia lor să trezească conștiinţe.

Anunţă sus și tare cel aflat la conducerea MS: „Suntem într-un platou dințat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoașă din primul val”. Oare ce n-am înţeles, căci totul este foarte clar, nu?

Întocmai ca pe vremea statului bolșevic antihristic, s-au ales slugile cele mai docile care să ducă la îndeplinire măsura aberantă și ineficientă total la oamenii sănătoși și catastrofală pe timp de vară, masca.

Printre aceștia se află desigur Patriarhul BOR și slugile sale cu simbrie, care nu scapă nicio ocazie, să propovăduiască măsurile eficiente sanitare luate de slugile statului antihristic la deschiderea școlilor.

La marea sărbătoare a Nașterii Maicii Domnului, cel care ar trebui să fie Părintele duhovnicesc al neamului românesc ortodox, a îndemnat  la respectarea „cu multă atenţie” a regulilor sanitare de protejare a sănătăţii elevilor şi a cadrelor didactice.

O mai cinstim cum se cuvine pe Maica Domnului, cu masca ascultării globaliste pe figură?

„Cinstirea Maicii Domnului este o lucrare de preamărire a iubirii lui Dumnezeu față de oameni. Când cinstim pe Maica Domnului și pe sfinți nu concurăm pe Dumnezeu, ci arătăm lucrarea Lui în oameni, pentru mântuirea oamenilor”, a explicat Patriarhul ascultătorilor săi din biserică.

Sfântul Sofronie de la Essex niciodată nu folosea cuvântul  ”ascultare”. El spunea: „„O dată ce introduci disciplină de fier ca la armată, asistăm la sfârșitul creștinismului.” Pentru că orice, în Biserica noastră, la modul ideal, este întemeiat pe iubire. Și ascultarea noastră se bazează pe iubire.

Globalismul progresist, umanist, ordinele ințiaților masoneriei sionist-bolșevice au pătruns adânc în mintea slujitorilor Bisericii, care prin porta vocea conducătorului sinedriului,  îndeamnă pe cei naivi să nădăjduiască în mântuire” prin intervenția „Deus ex machina”, fie că se cheamă „vaccin”, „guvern mondial” sau „noua normalitate”, într-o lume care L-a îndepărtat pe Dumnezeu din mijlocul ei.

Cât de lipsit de dragoste este nepăsătorul Patriarh, când îndeamnă la purtarea cu rigurozitate a măștii obedienței și sclaviei acceptate, în școli!

„Este mai târziu decât credeți”! Nu vă lăsați copiii să devină sclavii noii ordini mondiale!

De ce nu vede prăbușirea dramatică a învățământului de toate gradele?

Cum poți practica fonetica cu gura acoperită? Cum pot preda profesorii și cum pot învăța elevii mai ales limbile străine, cu măștile pe față?

Cum îi pot ține profesorii pe elevii mici, cu masca pe figură câteva ore și la distanță de doi metri?

Cum te poți dezvolta social și emoțional dacă trebuie să stai departe de prieteni în pauze?

Toate acestea sunt absurde, acum că știm că distanțarea socială și măștile pentru copii sunt complet inutile.

Niciodată nu i-au supus școlile pe copii la un mediu atât de nesănătos, inconfortabil, anti-educațional, așa că știința nu poate spune cu precizie răul pe care îl va produce. Dar știința ne spune că riscul Covid-19 este prea mic pentru ca să sacrificăm bunăstarea educațională, socială, emoțională și fizică – ca să nu mai spunem nimic de sănătatea – copiilor noștri.

Dumnezeescul Pavel ne îndeamnă cu dragoste:

„ Staţi deci tari în libertatea cu care Hristos ne-a făcut liberi şi nu vă prindeţi iarăşi în jugul robiei” (Galateni 5, 1).

Greek hierarchs disagree on masks in church, “God does not allow you to be infected,” says Metropolitan of Aetolia

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

2 comentarii la “Ne pierdem copiii, ne pierdem credința, Îl pierdem pe Dumnezeu!

 1. Stimata doamna Gabriela Naghi va apreciez mult pt ceea ce scrieti.Doresc sa fac o precizare.Intr o zi ma aflam intr un supermarket si doua doamne destul de vocale discutau hotarat ce e de facut ca astia ne distrug copiii cu mastile lor imputite.Ce am remarcat?Lumea dusa la cumparaturi era profund intrigata pe separarea copiilor si pe purtarea mastii la copii.Multe doamne spuneau cu voce tare in timp ce cumparau diverse ca vor face tot ce le sta in putere sa nu se puna in aplicare asemenea crima cu copiii lor.Spuneau ca e inadmisibil asa ceva si ca se vor lupta pana in panzele albe ca sa nu ajungacopiii niste handicapati.Nu vor mai lasa copiii sa intre la clase!Si sa vada ei cu cine isi mai fac orele.Sa stiti ca lumea incepe sa reactioneze.Au zis: covidul,batranii,carantinarile dar totul pana la copii.Stop!Gata cu bataia de joc.Va spun,e lumea enervata la maxim.

 2. Un zbor WestJet de la Calgary la Toronto, Canada, a fost anulat pe 8 septembrie. Motivul: un copil de 19 luni nu purta masca!

  Mama lui a încercat să-i pună o mască de protecție împotriva coronavirusului pe față, dar bebelușul a început sa țipe într-o stare de panică totală. Era pentru prima dată când bebelușul trebuia să fie echipat cu mască. Povestea este reprodusă de presa canadiană Global News …

  Când familia Choudry s-a urcat în avion pentru a se întoarce acasă după un weekend în Calgary, un membru al echipajului s-a apropiat de părinți și le-a spus că copiii lor, două fetițe, una în vârstă de 3ani și alta de 19 luni, trebuie să poarte mască în avion, pe toată durata zborului.

  Părinții s-au conformat, dar au întâmpinat greutăți cu bebelușul care nu a suportat masca. Lucrurile au scăpat de sub control, spune tatăl, atunci când o stewardesă a amenințat câ va chema poliția pentru ca familia să fie arestată și scoasă cu forța din avion. Polițiștii care au ajuns la fața locului, nu au intervenit.

  Mânie și jenă

  În cele din urmă, avionul nu a decolat și zborul a fost anulat, evident spre iritarea și nemulțumirea tuturor pasagerilor. Chiar și așa, autoritățile canadiene de sănătate nu obligă copiii sub vârsta de doi ani să poarte măști, inclusiv în transportul aerian.

  „Familia mea a suportat cel mai oribil și dezumanizant tratament la bordul avionului WestJet”, povestește tatăl pe contul său de Twitter.

  Contactată de Global News, compania WestJet invocă „motive de confidențialitate” cu privire la anularea zborului, în timp ce oficialii confirmă pur și simplu că „au fost pasageri care au ales să nu respecte regulile transportului canadian privind purtarea măștilor la bordul avioanelor, pe durata călătoriei ”.

  Acesta este doar începutul terorii și al nebuniei care a cuprins întreaga lume, iar unii dintre noi nu vor să înțeleagă că nimic nu va mai fi cum a fost.
  In altă țară, din alt continent, părinții ar fi primit amendă, ar fi fost arestați, în corul insultelor și jignirilor cu care ar fi fost judecați de către vajnicii apărători ai sănătății publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)