Mitropolitul Neofit de Morphou al Ciprului sfătuiește părinții să-și educe copiii acasă, decât să poarte măști la școală

Mitropolitul Neofit de Morphou:Ar fi mai bine ca părinții să organizeze școala copiilor la domiciliu personal și să țină slujbele bisericești acasă, dacă este necesar, și chiar să-și organizeze mici farmacii în casele lor”.

Ca răspuns la regulile și restricțiile care decurg din pandemia de coronavirus aflată în curs de desfășurare, Înalt Preasfinția Sa, Mitropolitul Neofit din Morphou al Bisericii Ortodoxe Cipriote, solicită familiilor să devină mai atente cu propriul control, pentru a evita să cedeze fricii și haosului născute în jurul pandemiei.

Înaltpreasfințitul Neofit a abordat subiectul într-o discuție susținută în ziua de 22 august, ca răspuns la o întrebare a unuia dintre credincioși: „Ei vor ca copiii noștri, de la 6 ani în sus, să poarte măști în școală. Ce ar trebui să facem?”

„Atât ochii, cât și gura își doresc o față care să-L vadă pe Dumnezeu – fără mască”, a răspuns Mitropolitul Neofit de Morphou, amintind că grecii antici purtau măști în teatre, care erau cunoscute drept locuri de desfrânare.

Dacă copiii noștri se obișnuiesc cu măștile de acum, peste douăzeci de ani vom avea o societate a demonilor”, avertizează Înaltul Ierarh. „Ați auzit ce am spus? Nu a oamenilor: a demonilor!”

„Părinții sunt cei chemați să găsească o cale prin care copiii lor să nu fie nevoiți să poarte niciodată măști. Vă vorbesc în mod responsabil”, avertizează Înalt Preasfinția Sa.

„Este mai bine să rămână fără o așa-numită educație a Europei timp de câteva luni sau câțiva ani. Și ce educație! O glumă!”

Ar fi mai bine ca părinții să organizeze școala copiilor la domiciliu personal, crede Înalt Preasfinția Sa, și să țină slujbele bisericești acasă, dacă este necesar, și chiar să-și organizeze mici farmacii în casele lor. Veți vedea că în curând vă vor spune că au rămas fără medicamente”, avertizează Mitropolitul Neofit.

„Vor să împingă societatea în haos, în teroare. Vor să fim speriați, dezorientați – vezi ce cuvânt frumos au vechii ciprioți: „haos”. Atunci când nu mai știi ce se întâmplă cu tine: Adânc pe adânc cheamă în glasul căderilor apelor Tale. (Ps. 41: 9)”, explică Înalt Preasfinția Sa.

Totul este conceput astfel încât oamenii să fie disperați să obțină un vaccin, continuă Înaltul Ierarh:

„Vaccinul! Vă rog să ne dați un vaccin!”

În concluzie, Înalt Preasfinția Sa, Mitropolitul Neofit, emite un avertisment referitor la mântuirea omului:

„Deci, prin toate acestea ei urmăresc voința noastră, libertatea noastră. Pe scurt, ei urmăresc sufletul nostru. Nu este vorba doar despre „drepturile” europene pe care vor să ni le fure. Nu vă lăsați înșelați. Ei urmăresc să ne ia sufletul nostru nemuritor!”

Cu puțin timp în urmă, Mitropolitul Neofit a fost cercetat din nou de către organele legii, la câteva luni după ce poliția a întrerupt Sfânta Liturghie din Duminica Floriilor. Cu toate acestea, mai târziu, procurorul general a stabilit că nu a încălcat nicio măsură de carantină prin slujirea divinei Liturghii.

În septembrie anul trecut, Mitropolitul Neofit a fost absolvit de toate acuzațiile de discurs cu incitare la ură, apărute după apariția unui videoclip în care un tânăr a povestit cum a renunțat la stilul său de viață păcătos, homosexual, după ce a fost mustrat de un călugăr căruia Dumnezeu i-a dezvăluit păcatul acestuia.

Cypriot Metropolitan of Morphou calls on parents to homeschool rather than give in to COVID fears

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

3 comentarii la “Mitropolitul Neofit de Morphou al Ciprului sfătuiește părinții să-și educe copiii acasă, decât să poarte măști la școală

 1. RUȘINE PREOȚILOR CE POARTĂ MASCĂ!CE PUȚINĂ ÎNCREDERE AU ÎN PUTEREA VINDECATPARE A RUGĂCIUNII,A ÎMPĂRTĂȘITULUI CU CINSTIT TRUPUL ȘI SÂNGELE LUI IISUS HRISTOS!

 2. O interesantă știre ne reține atenția și anume poziția BOR prin purtătorul ei de cuvânt, Vasile Bănescu, față de semnalul de alarmă tras de un alt slugoi al leviatanului, referitor la teoriile conspiraționiste ale unor profesori de religie,„ minți tulburi care intoxică și decredibilizează”, măsurile luate în contextul pandemiei cu corona virus.
  Ca și până acum BOR sprijină în întregime toate deciziile anti-umane, dezumanizante, ilegale luate de slugile statului antihristic, care pun într-un pericol major chiar viitorul cel mai scump al unei nații:copiii.
  Nu avem cum să fim de acord cu aceste măsuri absurde, nefirești, (masca și distanțarea, în curând obligativitatea vaccinării)impuse copiilor la deschiderea noului an de învățământ care, așa cum spune IPS Mitropolit Neofit de Morphou, vor transforma societatea omenească într-o societate de diavoli.

  Daniel P. Funeriu, fost ministru al Educației în Guvernul Boc, actual europarlamentar din partea PMP, a făcut joi pe Facebook un apel către Biserica Ortodoxă Română (BOR) „să adopte o linie instituțională clară, inechivocă, referitoare la începerea noului an școlar”, arătându-și îngrijorarea că unii profesori de religie ar putea avea convingeri critice la adresa măsurilor luate în contextul pandemiei de coronavirus și chiar opinii împotriva obligativității vaccinării.

  „Apel către BOR:
  În societate există discuții referitoare la atitudinea unor membri ai clerului în chestiuni legate de COVID-19 dar și, mai pe larg, în chestiuni legate de sănătate, cum ar fi vaccinarea.
  Poziția BOR în chestiunea vaccinării a fost rațională din informațiile mele, chiar dacă unii membri ai clerului au vorbit prostii, în afara celor susținute oficial de BOR.
  Începutul noului an școlar este un moment important: primele cuvinte auzite de copii despre pandemie le vor stabili reperele comportamentale. Cu toții trebuie să le dăm copiilor un mesaj unitar: COVID-19 nu este o glumă, situația este serioasă, iar respectarea regulilor nu este opțională.
  Am semnale că pe alocuri anumiți profesori de religie sunt mai degrabă parte a teoriilor conspiraționiste și astfel prezintă un risc pentru sănătatea copiilor.
  Sugerez BOR, ca depozitar major de încredere în societate, să adopte o linie instituțională clară, inechivocă, referitoare la începerea noului an școlar, comunicând această linie cadrelor didactice. Nici BOR, nici societatea, nu merită să fie intoxicate și decredibilizate de minți tulburi. Experiența mea de colaborare instituțională cu BOR a fost excelentă, am avut un partener rațional și atent. Așa trebuie să fie și acum. Mai ales acum. Speranța, încrederea, tămăduirea sufletelor și reziliența pot exista doar dacă facem totul să fim sănătoși. E o datorie creștinească să avem grijă de trupurile noastre”, a scris Daniel P. Funeriu, joi, pe Facebook. https://www.facebook.com/DanielPFuneriu

  Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a reacționat spunând că această îngrijorare este în realitate „excesivă și cel mai probabil nejustificată”:

  „Apelul public al d-lui Daniel Funeriu este unul sincer, bine intenționat și binevenit pentru noi toți”, a declarat Vasile Bănescu.

  „Din fericire, însă, îngrijorarea legată de presupusa poziționare irațională la început de an școlar a unor profesori de religie față de gravitatea contaminării cu virusul Covid-19 este în realitate excesivă și cel mai probabil nejustificată. Imaginarea unor excepții rămâne firește posibilă, dar practic nesemnificativă. Merită precizat și faptul că profesorii de Religie, ca și ceilalți profesori, sunt angajații unităților de învățământ, nu ai Bisericii”, a subliniat reprezentantul Patriarhiei.

  „Poziția Patriarhiei Române, a Bisericii Ortodoxe și a reprezentanților ei a fost constant una realistă și fermă cu privire la riscurile majore de îmbolnăvire din timpul pandemiei, iar intensa campanie umanitară, dar și de promovare a regulilor sanitare desfășurată de BOR spune totul despre discernământul de care suntem chemați să dăm dovadă mai ales în perioadele de criză pe care trebuie uneori să le traversăm. Realist și solidar, informați și implicați, imunizați la manipulări de orice tip, evitând excesele în orice direcție”, a subliniat Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, citat de Agenția de Știri Basilica.

  Mințile slugilor leviatanului, au mai decretat că în școli este interzis cântatul chiar și cu mască.
  Prin mască domnilor doctori specialiști epidemiologi, infectioniști, urgentiști, politruci de ieri și de astăzi, nu se poate transmite înțelegerea, iubirea, înțelepciunea și compasiunea dascălilor. Ați reușit să transformați scoala în unitate militară, în unitate de corecție, în care sunt distruse sentimente, și în care nu se pot forma caractere.
  Singura soluție este învățatul acasă pe termen cât se poate de lung, până când totul va reveni la normal, nesiguri fiind dacă acest lucru se va mai întâmpla vreodată.
  Așa cum era de așteptat temându-se de reacția negativă a copiilor și părinților, se intenționează deschiderea școlilor la 1 octombrie…. după alegeri, căci atunci probabil …va veni potopul, pe care trebuie să îl întâmpinăm pregătiți.
  Și acesta este doar compromisul pe care îl fac fățarnic până la alegeri.
  Spune într-o predică cu înțelepciune Mitropolitul Neofit de Morphou:
  „Pentru că tot ce vedeți este lucrarea antihriștilor ca să pregătească prin frică și teroare, haosul care va da naștere mai întâi unui guvern mondial și apoi Antihristului….. Aceștia sunt în marile organizatii ale lui Rockefeller și ale lui Gates, oamenii noii epoci care au făcut aceste planuri din 2010 (…) ca sa controleze masele, oamenii de pe tot pământul….
  Dar zice celălalt sfânt al vremii noastre, Sfântul Paisie:
  Maica noastră se va milostivi de popor și va interveni și nu îi va lăsa să își pună în aplicare planurile. Și pe antihriști si pe coronaviruși îi va întoarce. Are și Dumnezeu un plan, nu vă temeți!
  Și dacă în sinea voastră vă este puțin teamă de acest virus, nu vă judec…..

  Ceea ce vreau să spun este că această măsură (n.m. masca)are rezultate îndoielnice. Și eu vreau să fiu sănătos, dar mai mult decât orice mă gândesc la sufletul meu, să nu jignesc imaginea pe care mi-a dat-o Dumnezeu, să nu blasfemiez pe Duhul Sfânt pe Care Îl primesc înăuntrul Bisericii lui Dumnezeu, aici în biserica Sfântului Gheorghe pe care și eu și voi toți îl iubim foarte, foarte, foarte mult, cel care i-a vindecat pe mulți bolnavi.
  La acest Doctor când vom merge? De ce venim în Biserica sa? Ca să facem o pomenire? Asta înseamnă că ne îndoim de puterea Sfântului Gheorghe și a Sfântului Duh, asta este chiar o blasfemie.
  Mă iertați, dar trebuie să spun și aceste lucruri grele, de aceea m-am făcut Episcop. Pe cele ușoare, le spun ușuraticii.
  Să vă rugați cu rugăciunea pe care ne-a spus-o Sfântul Sofronie din Essex: “Hristoase al meu, dă-mi răbdarea și credința sfintilor! ”Iată, fraților, că a venit vremea în care avem nevoie nu doar de răbdarea obișnuită, ci de cea a sfinților și de credința lor.

  Și azi dăm examene nu doar ca persoane, ci și în fața copiilor și a nepoților noștri, pentru că ce vad că facem noi azi, vor face și ei mâine. Dacă văd la noi curaj și credință, asa vor fi și ei când va veni perioada cea grea a Antihristului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)