Mitropolitului Ambrozie de Kalavrita – Cuvânt de foc împotriva politicienilor care vor să transforme Grecia în Sodoma și Gomora

Mitropolitul Ambrozie a ridicat de multe ori problema primirii masive de imigranți în curs de desfășurare în toată Grecia. În ianuarie, el a declarat: „Mulți refugiați și „ imigranți ”ajung zilnic în țara noastră … De fapt, așa-numiții refugiați (în realitate sunt ocupanți trimiși în țara noastră) au început sa practice activități criminale. Ei atacă, jefuiesc, rănesc și omoară cetățeni greci nevinovați … Fanaticii islamiști profanează, jefuiesc și dau foc bisericilor ortodoxe. Guvernul grec veghează indiferent, iar între timp Grecia moare! ”

Mitropolitul Ambrozie nu s-a temut niciodată să spună adevărul. El a vorbit adesea în public și a scris despre pagubele pe care autoritățile ateiste din Grecia le-au adus și continuă să le aducă Bisericii și națiunii lor. De asemenea, în discursurile sale, nu i-a fost teamă să-l acuze cu asprime în faţa opiniei publice, pe primul ministru. Astfel la începutul anului 2017, a fost publicată integral o scrisoare deschisă a Mitropolitului Ambrozie către premierul grec Alexis Tsipras. Înaltul Ierarh îi scrie premierului că a crezut cândva în promisiunile sale preelectorale, așteptând cu nerăbdare ca Tsipras să pună în aplicare politicile sale de eliberare a Greciei „de sub ocupația partenerilor săi europeni”. În schimb, Mitropolitul a fost dezamăgit să afle că Tsipras „și-a stabilit singur scopul de a distruge Biserica Ortodoxă Greacă” și de aceea a acuzat guvernul grec că a condus în mod deliberat Grecia la o catastrofa iminenta prin distrugerea economiei, moștenirii culturale, istoriei, tradițiilor și Credinței Ortodoxe. El mai scrie despre distrugerea educației și lovitura serioasă data familiei prin legalizarea „uniunilor de același sex”, ai căror membri primesc aceleași beneficii sociale ca și familiile tradiționale.” De asemenea, Mitropolitul Ambrozie scrie despre prezența ipocrită ca ateu a lui Tsipras, la Liturghiile divine Ortodoxe, timp în care se comportă rușinos, arătându-și indiferența și râzând. „Poate merită să reamintim exemplul Sfântului Ambrozie din Milano, care nu l-a lăsat pe Împăratul Teodosie cel Mare în biserică?”, întreabă el, notând ca responsabilitatea parțială revine ierarhiei bisericii, care a permis unui ateu declarat, să participe la Sfânta Liturghie. Sf. Ambrozie din Milano a refuzat să acorde permisiunea împăratului să intre în biserica sa, după ce trupele aflate sub comanda sa au masacrat mii de oameni în Salonic, în represaliile declanșate de acesta în urma unei răscoale în 390.

Înalt-Prea Sfinţia Sa a suferit uneori dispreț și persecuții pentru pozițiile sale ortodoxe stricte. Comentând starea actuală a națiunii Greciei, în 2017, Mitropolitul Ambrozie a menționat: „Unii au încercat să schimbe Grecia și să o smulgă din tradiția sa de 2.000 de ani. Nu doar pentru a o transforma într-o ţară fără Dumnezeu, ci pentru a face Sodoma și Gomora din ea! Muncesc neobosit pentru a adopta în societatea grecească starea antihristică. Toți acești oameni L-au izgonit pe Hristos din inimile lor și i-au dat diavolului dreptul de a rămâne în ei.” Familia era un loc cu un climat special, dar a devenit un spital, unde trăiesc oameni care sunt practic străini unul de celălalt. Învățau despre Hristos și Grecia în școală, dar acum educația religioasă a devenit un subiect fără de Dumnezeu, s-a plâns ierarhul. Mai mult, spre deosebire de Ortodoxie, alte religii ale lumii sunt prezentate într-un sens înnobilat și idealizat.

„Au adoptat legi dezgustătoare, aprobând întunericul și nelegiuirea. Autoritățile nu mai au respect pentru Biserică, ci i-au declarat război ”, a continuat, Mitropolitul Ambrozie. Cea mai recentă lege care a provocat un scandal în societatea greacă este „Cu privire la recunoașterea legală a identității de gen”, care permite oricărei persoane de 15 ani, să își schimbe legal sexul printr-o notificare scrisă. Clopotele bisericilor din Mitropolia Sa, au sunat cu jale timp de o săptămână după adoptarea legii. Omul modern și societatea modernă se îndreaptă constant către autodistrugere, potrivit Mitropolitului Ambrozie: „Oamenii noștri sunt ca hipnotizați, dar puterile demonice temătoare sunt active și se infiltrează peste tot. Oamenii obișnuiau să meargă la biserică și să poarte și să onoreze Sfânta Cruce și aveau icoane și candele atârnate în casele lor, așa că demonii nu s-au apropiat. Acum, din cauza necredinței umane și a despărțirii de Hristos, casele au devenit locuințele demonilor. Omul modern nu vrea să audă despre Dumnezeu și nu se gândește la sufletul său și la viața de apoi. Din păcate, sunt multe de spus pentru a sugera că omenirea s-a îndreptat spre autodistrugere. Faptul că lumea din jurul nostru piere nu înseamnă că ar trebui să fim indiferenţi față de ea. Dimpotrivă, trebuie să ne apărăm! Trebuie să ne protejăm Sfintele Moaște și valorile. Pentru Credință trebuie să devenim mărturisitori și martiri. ”

În concluzie, mitropolitul a spus mulțimii dreptcredincioșilor: „Vreau să știți că cine trăiește cu Hristos este apărat, orice s-ar întâmpla. Iubeşte-L pe Dumnezeu! Mult mai mult! Pune-L în inima ta și în viața ta! Începe să te rogi mai mult decât te-ai rugat până acum! Citiți mai multe cărți sfinte. Învaţă să vorbeşti cu Hristos. Învață să te mărturisești cât mai des. Încercați să vedeți dulceața lui Dumnezeu… când Îl adorăm pe Dumnezeu, atunci ne transformăm în oameni ai lui Dumnezeu”, a încheiat Înalt- Prea Sfinția Sa.

Înalt-Preasfinţitul Mitropolit Ambrozie înfruntă cu tărie puterile iadului

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

2 comentarii la “Mitropolitului Ambrozie de Kalavrita – Cuvânt de foc împotriva politicienilor care vor să transforme Grecia în Sodoma și Gomora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)