Mitropolitul Vladimir al Poceaevului – „Mănăstirile noastre nu se vor alătura schismaticilor”

Starețul Bisericii Adormirea Maicii Domnului – Lavra Poceaev, IPS Mitropolit Vladimir al Poceaevului, a asigurat credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene că, în ciuda provocărilor pe scară largă și a dezinformării, mănăstirile Bisericii nu se vor alătura schismaticei „Biserica Ortodoxă a Ucrainei.“
Există în ziua de astăzi temeri că mănăstirile își vor schimba în cele din urmă jurisdicția, a spus recent starețul la televiziunea ucraineană. Schismaticii înșiși au declarat acest lucru de mai multe ori. Liderul lor ideologic, Filaret Denisenko, a vorbit despre modul în care noua lege cu privire la redenumirea Bisericii, poate fi folosită pentru a prelua Lavra Peșterile din Kiev și Lavra Poceaev de la Biserica Ortodoxa canonică.
„Mănăstirile nu se transferă și nu se vor transfera niciodată, pentru că noi ne rugăm constant lui Dumnezeu să nu ne întunece înțelegerea. Dragi frați și surori, nu intrați în panică, nu cădeți în extrem,” a spus Mitropolitul Vladimir credincioșilor.
„Știm că Biserica lui Hristos va trece întotdeauna prin încercări, iar acum, în secolul 21, trebuie să experimentăm ceea ce trăim. De aceea, fiți tari în credință; încercați să nu cedați provocărilor „, a îndemnat Vladika pe credincioși.
Mitropolitul Vladimir de la Lavra Poceaev, a fost o ținta preferată a schismaticilor și a statului ucrainean, referitor la anularea înregistrarii și acordului obștei monahale privind utilizarea clădirilor mănăstirii, deținută de statul ucrainean. Călugării continuă să locuiască aici pentru moment, dar rămâne de văzut ce va fi mai tarziu.
Așa cum fac călugării, trebuie să rămânem credincioși lui Dumnezeu în Sfânta Biserică Ortodoxă, pentru că părăsirea Bisericii are consecințe grave, a spus Mitropolitul Vladimir.
„Pentru că, dacă ne lipsim de dreapta credință , ne lipsim de mântuirea veșnică. Încearcă să te gândești la aceste cuvinte – mântuirea veșnică. Dacă, Doamne ferește, nu moștenim mântuirea veșnică, vom suferi veșnic și vom regreta greșelile pe care le-am făcut în timpul vieții noastre pământești temporale. De aceea încercăm să fim credincioși lui Dumnezeu în Sfânta Biserică Ortodoxă, în care ne aflăm „, a spus Mitropolitul Vladimir .
Un alt Mitropolit Vladimir de-Volyn și Kovel – a vizitat duminică, Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din satul Nizkinichi, din provincia Volyn, pentru a sprijini obstea monahală și enoriașii supuși încercărilor de către autoritățile locale și clerul din schismatica „ Patriarhie a Kievului“ care forțau mănăstirea să intre în biserica schismatică, raportează serviciul de presă eparhial.
IPS Sa Vladimir, a mulțumit starețului mănăstirii pentru fermitatea lor în fața persecuției și a nedreptății și le-a dorit puterea de a rămâne credincioși Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice și Întâistătătorului ei, Prea Fericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și întreaga Ucraina.
La 23 februarie, a avut loc o întâlnire a comunității teritoriale în care s-a decis mutarea mănăstirii în biserica schismatică. Cunoscând provocările împotriva mănăstirii, enoriașii s-au adunat și au votat în unanimitate  rămânerea în cadrul Bisericii canonice.
Poceaev, Ucraina, 26 februarie 2019
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)