Mass-media: Încrederea în Biserica Ortodoxă Elenă s-a erodat din cauza recunoașterii BOaU

Mass-media greacă raportează că încrederea în Biserica Ortodoxă Elenă în rândul grecilor a scăzut de la 80% la 36%. Jurnaliștii consideră că „problema ucraineană” este unul dintre motive.

Pe 23 octombrie 2019, publicația greacă „Orthodoxos Typos” a publicat date privind nivelul scăzut de încredere a cetățenilor greci în Biserica Ortodoxă Greacă și a analizat cauzele acestui fenomen.

Autorii publicației citează cuvintele jurnalistului ortodox grec Georgios Papatanassopoulos, care subliniază că „Biserica Ortodoxă Greacă  și-a pierdut caracterul corect, vital și salvator”. Potrivit acestuia, rolul social al Bisericii „a fost declasat”.

Publicația este de acord cu cuvintele jurnalistului și le ilustrează cu date despre o scădere semnificativă a încrederii grecilor în Biserica Ortodoxă din Grecia: „Biserica noastră, împreună cu armata, au fost în trecut pilonul principal al societății elene. Biserica a câștigat peste 80% din încrederea cetățenilor greci în această privință. Din păcate, astăzi această încredere a scăzut la 36%, ceea ce înseamnă că fiecare al treilea grec nu are încredere în Biserică! Dacă aceasta nu este o tragedie națională pentru viitor, atunci ce este? ”, întreabă jurnalistul.

Autorii numesc „exploatarea Bisericii elene de către Constantinopol în „problema ucraineană” printre motivele unei scăderi atât de rapide a ratingului.

După cum a raportat UJO anterior, episcopul Irineu (Bulovic) din Bačka al Bisericii Ortodoxe Sârbe a spus că includerea numelui Epifanie Dumenko în dipticul Bisericii Ortodoxe Grecești este ultimul pas înainte de abisul unei despărțiri și mai periculoase în Ortodoxia Ecumenică.

24 octombrie 2019

Mass media: Confidence in Greek Church eroded due to recognition of OCU

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

3 comentarii la “Mass-media: Încrederea în Biserica Ortodoxă Elenă s-a erodat din cauza recunoașterii BOaU

  1. Foarte curios ca erezia ecumenista nu e perceputa ca motiv pentru scăderea brutala a încrederii în Biserică. Înseamnă că grecii, ca și romanii, percep ecumenismul ca normalitate, și abia aceasta e pierzanie Bisericii și tragedie națională

  2. In explicarea Sf. Canoane a Parintelui Floca, la canonul 31 Apostolic, precizeaza ca atunci cand un episcop propovaduieste o erezie, un cleric se poate despartii de acest episcop fara sa-l instiinteze, ca se desparte de un eretic.
    Probabil, credinciosii greci cunosc acest lucru si procedeaza conform constiintei si Sfintelor Canoane.Se dezic de eretici dar nu in mod public, intrucat nu este o obligatie.
    Pot sa va trimit pagina respectiva la o adresa de email sau nr.de telefon.

    1. E posibil sa aveti dreptate si acest sondaj sa arate raspunsul poporului grec fata de tradarea dreptei credinte. Foarte interesant punct de vedere. Multumim pentru el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)