Justiția rusă permite ortodocșilor să refuze CNP-ul din motive de conștiință religioasă

Redacția siteului Mărturisirea Ortodoxă a primit spre publicare de la Asociația Juriștilor Ortodocși din Republica Moldova, împreună cu care conlucrăm atât în lupta antiecumenistă, cât și în lupta antisistem mondialist, o hotărâre judecătorească din Federația Rusă, în care instanța acordă dreptul credincioșilor ortodocși de a renunța la Numărul de Identificare a Plătitorului de Impozit (NIPI), echivalentul rusesc al CNP-ului românesc, care este tot un cod fiscal, pe motiv că NIPI înlocuiește numele persoanei în sistem, atentând la dreptul la nume al persoanei umane, apărat de Constituția Federației Ruse, iar în citirea sa de către sistemul EAN este introdus într-un cod de bare care cuprinde numerele 666, ceea ce ofensează conștiința creștină a ortodocșilor ruși.

Hotărârea judecătorească este însoțită de o expertiză tehnică, a cărei concluzie este exprimată sumar în următoarele cuvinte:

În sistemul de evidență, NIPI constituie numele persoanei dat de către sistem și care reprezintă un număr, are forma de desen hașurat și poate fi aplicat pe frunte și pe mâna dreaptă a persoanei.

Numărul de identificare înscris în sistemul EAN/UPC sub forma unui cod de bare conține o succesiune cheie alcătuită din trei de șase.

Pe baza acestui document, pe care l-au folosit în justiție, dar și a protestelor de stradă, confrații din Republica Moldova au determinat statul să le șteargă IDNP (CNP-ul moldovenesc) din acte și din sistemele de date ale instituțiilor statului.

Publicăm aceste documente pentru a ajuta pe cei ce doresc să înțeleagă lupta legată de CNP în România într-o perspectivă științifică și juridică corectă și să ducă lupta aceasta pe baze juridice care să le asigure posibilitatea obținerii din partea justiției române a unui verdict similar celui din Rusia, pe aceleași considerente legate de apărarea dreptului la identitate și viață intimă și a dreptului la liberă exprimare a conștiinței religioase, evitând soluțiile extreme sau ineficiente, care, din păcate, însoțesc uneori astfel de demersuri.

Îi rugăm pe colegii din media, care doresc să preia acest material pentru publicare, să introducă pe siteurile lor în mod obligatoriu acest comentariu introductiv, care indică exclusivitatea asupra textului în limba română, tradus pe cheltuiala redacției noastre din limba rusă. Cei ce doresc să îl descarce pentru a-l folosi în justiție sau în activitatea de documentare științifică, o pot face fără nicio restricție.

Mulțumim colegilor de la Asociația Juriștilor Ortodocși din Republica Moldova.

Redacția MartOr

Justitia Rusa Cnp 2

Justitia Expertiza Cnp 2

Hot Jud Rusia 2

Expertiza Rusia 2

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

6 comentarii la “Justiția rusă permite ortodocșilor să refuze CNP-ul din motive de conștiință religioasă

  1. În România, se poate deschide un proces împotriva statului, luând ca martore și aceste expertize legale din Rusia, care nu pot fi contestate de nicio instanță din lume, și se poate cere, așa cum au făcut acești oameni din Rusia ca, din motive de conștiință, să vi se șteargă CNP din actele de identitate.
   Mai mult, se poate argumenta faptul că CNP nu este trecut în Codul Civil ca element de identificare a persoanei, așa cum sunt numele, prenumele, prenumele părinților (apropo, și aici este ilegal din partea statului să scoată numele părinților de pe acte de identitate, pentru a le face concesii celor din LGBT), seria și numărul buletinului și domiciliul, el fiind un cod fiscal.
   Aceasta este calea legală pe care ar trebui mers, din acest motiv am și publicat aceste documente importante.
   Eu nu aș merge pe calea aceea cu persoana suverană, pe care statul nu o recunoaște, chiar dacă s-a dat o hotărâre judecătorească în acest sens. E posibil ca cei ce renunță la actele de identitate în această manieră să aibă probleme cu legea, așa cum probabil că au aceia pe care Poliția i-a prins pe străzi fără plăcuțe de înmatriculare la mașini, sau cu plăcuțe făcute de ei, sau fără carnet. Să dea Dumnezeu ca acea decizie judecătorească referitoare la suveranitatea persoanei să îi ajute în procesul penal pe care probabil Poliția li l-a intentat.
   Eu aș merge pe calea legală a contestării CNP în instanță, cum au făcut unii dintre cetățenii ruși și ai Republicii Moldova și au și avut câștig de cauză.

 1. Încă din 2016, din Prcul Tei, din București, ne sfidează nestingherite de nimeni trei statui ale necuratului.

  https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.activenews.ro/stiri-social/Parc-de-distractii-pentru-copii-in-Bucuresti-strajuit-de-statuia-diavolului-in-triplu-exemplar.-Iulian-Capsali-Simtiti-va-bine-diavolul-e-cu-copiii-in-parc-136801&ved=2ahUKEwiWuu_tlZfeAhVKM-wKHQCcDkMQFjAPegQICBAB&usg=AOvVaw174EJ6RPeGRvik8KGWUutK

  Am citit care este politica editoriala, de aceea nu mă supăr dacă nu publicați acest comentariu. Poate ca dezvoltați ideea intr-un articol separat. Ceea ce mă interesează este sa se ia atitudine împotriva acestor satanism care îi smintesc pe copii și pe tineri așa cum s-a luat atitudine și împotriva construirii mega-moscheii. Este cel puțin la fel de grav . Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)