Calugărul schismatic Sava Lavriotul îl umilește pe Preotul Staicu și îl face țap ispășitor pentru rătăcirile pe care el însuși le-a adus în România

Acest articol are ca scop să restabilească adevărul, față de minciunile perpetue spuse de monahul Sava Lavriotul, cu fiecare ocazie pe care o are.
De data aceasta, monahul Sava Lavriotul l-a umilit, l-a insultat și l-a exclus din secta sa pe preotul Ciprian Staicu, încercând să îl facă pe acesta un țap ispășitor al rătăcirii lor, a tuturor.
Chiar dacă este adevărat că preotul Staicu primește exact ce merită și nu trebuie să ne întristăm prea mult pentru soarta sa, este la fel de adevărat că nu este corect ca Sava să iasă din această relație cu preotul Staicu ca un mare mărturisitor și apărător al Ortodoxiei, deoarece în ultimii ani, toate acțiunile preotului Staicu au fost coordonate si ordonate de monahul Sava, că ruptura din rândul nepomenitorilor ortodocși români este în primul rând opera lui Sava Lavriotul, în care preotul Staicu a fost un simplu executant, fiind manipulat și folosit tocmai pentru gravele sale tare legate de știința de carte și de caracter.
Sper că acest material îl pune pe Sava Lavriotul în adevărata sa imagine în rândul puținilor adoratori pe care îi mai are prin România, încât înșelarea pe care acesta a adus-o în țara noastră să nu fie confundată cu lupta antiecumenistă, cu care nu are nimic de a face.
Dacă cineva dorește să vizioneze filmul pe care eu îl comentez în filmul meu, îl poate căuta pe internet, îmi pare rău, dar nu pot să promovez pe siteul meu siteurile acestei grupări neortodoxe, o grupare parasinagogală, adică o schismă, după cum se vede și din discuția care se poartă acolo.
Mă văd pus în postura de a face ceea ce nu îmi închipuiam că am să fac vreodată, să îi iau apărarea preotului Staicu și să fiu singurul care face acest lucru în acest moment, când toți se grăbesc să se lepede de el, dar este corect să spun că, deși preotul Staicu este vinovat de toate câte i se pot imputa, este absolut injust ca doar el să fie făcut responsabil pentru rătăcirea în care se zbat o parte dintre foștii nepomenitori, când marele vinovat este de fapt monahul Sava, cel ce pozează acum în mare apărător al dreptei credințe.
Este la fel de trist să constatăm că niciodată nu s-ar putea găsi un grup de greci care să conspire cu un român pentru a-l denigra și preda pe unul de-al lor românului respectiv, așa cum vedem în această relatare. Grecii își rezolvă problemele în familia lor națională, iar în fața străinilor apar ca un monolit. Toată stima pentru această solidaritate națională!
Îmi pare sincer rău pentru credincioșii care își pun, din neștiință, mântuirea în mâna unor oameni ca aceștia, ca toți cei din această grupare rătăcită complet. Acei oameni își joacă soarta veșnică la o ruletă rusească.

 

 

Despre părerile preotului Staicu despre rebotezare și despre validitatea Botezului, dar și despre afirmațiile de la Sâmbăta de Sus că unui botez valid îi poți „adăuga ce îi lipsește”:

Gruparea Sava-Staicu și joaca de-a botezul valid sau nevalid al celor botezați prin stropire sau turnare

Despre cele 35 de întrebări teologice adresate călugărului Sava, care îi desființează toate învățăturile schismatice, la care el nu a răspuns nimic niciodată:

35 de întrebări teologice despre corecta nepomenire, adresate monahului Sava și adepților „acriviei” cuvioșiei sale

 

Despre erezia și blasfemia impusă de Sava Lavriotul la adunarea din Roman, 2018, potrivit căreia toți sunt eretici, dar au totuși har, pentru că Duhul Sfânt le sfințește Taine pentru osândă:

 

De ce spunem că monahul Sava afirmă că Duhul Sfânt sfințește Taine spre osânda pomenitorilor

Despre șarlatania prin care monahul Sava a încercat să își păcălească adepții că nu are acte biometrice:

De unde are monahul Sava pașaport nebiometric, când în Grecia ele sunt retrase din 2007?

Întrebare pentru monahul Sava Lavriotul: Aveți pașaport biometric?

 

Despre opinia grecilor despre lucrarea monahului Sava Lavriotul în Grecia:

 

Nepomenitori greci, despre strategiile stiliste ale monahului Sava și ale însoțitorilor săi în România

Despre loviturile date Rădeniului de către schisma lui Sava și despre beneficiile pe care le-a adus ierarhilor eretici această lucrare a sa, despre cum s-a dat vina pe părintele Pamvo pentru distrugerea Rădeniului:

Monahii Sava și Efrem ruinează reduta antiecumenistă de la Rădeni

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

  1. In Romania linia corecta este trasata de Proiectul de Rezolutie din 2018, pe care parintele Zisis l-a semnat si l-a insusit, la fel si parintele Maximos Karavas, duhovnicul Sfantului Paisie Aghioritul, care l-a citit in Duminica Ortodoxiei din 2018 in fata a mii de greci.
   Acest proiect a fost respins de gruparea Sava pentru ca le strica planurile.

   Iata documentul: https://www.marturisireaortodoxa.ro/sa-stam-bine-sa-stam-cu-frica-sa-luam-aminte/

    1. Vorbiti prostii, pentru ca habar nu aveti despre tema pusa in discutie, sunteti inselati de dracii arhiconi sa credeti ca sunteti mari teologi. NU sunteti.

  2. Linia spre iad trasată de teodor zi sus este corecta si duce pe la eretivul serafim de pireu,kgbistul longhin jar.Pomul după rod in cunosti si nu după frunze,insa la voi frunzele sunt socotite ca rod.

   1. Roadele dumneavoastra si ale sectei dumenavoastra sunt evidente. Aveti mare dreptate. In rest, bateti campii, cum ati batut pe tot parcursul interventiilor pe care le aveti, fiind pacaliti de demoni ca sunteti vreun teolog. Nu sunteti.

 1. Bre ereticilor și inselat ce canon 34 spui la minutul 16 și îl tâlcuiești după mintea ta bolnava.

  Pune mana și citește tâlcuirea canonului de la Nicodim Milas că nu are legătură cu aberațiile care le zici la gura casca care îți urmăresc ideile paranoice.
  Nivelul tau de luptă cu erezia este la nivelul ecumenist de recunoaștere a ereticilor și comuniune cu ei.

 2. Domnule Chirilă,preotul Ioan se poate ruga împreună cu preotul Bolohan deoarece conform celor spuse de dumneavoastra la minutul 47 acesta din urma nu este eretic,nu este condamnat sau caterisit ci doar susținător al ereticului Teofan?
  Credincioșii din parohia schit oraseni ingraditi pot participa la slujbele săvârșite de preotul Bolohan sau nu.Daca nu pot participa,care este motivul?
  Iar daca pot sa se roage împreună cu el conform celor pe care le spuneti la minutul 47 despre preotul Claudiu Buza,atunci de ce a trebuit acestia sa se ingradeasca si sa îl urmeze pe preotul Ioan si nu pe preotul Bolohan.

  1. Se pot ruga, dar pentru ca sunt marturisitori aleg sa nu o faca, tocmai pentru a arata ca Bolohan greseste, pomenind un eretic. Cand o sa intelegeti acest lucru, veti avea o viziune ortodoxa despre aceasta lupta, pana atunci, nu.

 3. La minutul 56 dumneavoastra bateti câmpii si vorbiti numai prostii.
  Menționați ca cei doi preoți xenofont si spiridon sau botezat in anul 2021 iar in momentul in care va acuzau nu erau membrii bisericii ortodoxe române.
  a.) De unde reiese declarația lor ca sau botezat.
  b.) Daca nu erau membrii bor cum pot cădea sub incidenta canonului pentru rebotezare ei neavând botez valid si tocmai facandu-l in acest an 2021.
  c.)Daca nu ai avut botez valid in bor cum iti poti face
  rebotezare dupa teoria care o sustineti la minutul 56 sau vorbiti doar ca sa fiti in cadru.
  d.) Se vede clar ca mergeți pe manipularea proștilor si nu aveti nici o treabă cu teologia corecta.
  e.) Si nu ne mai luati cu textele care ne puneti pumnul in gura ca suntem:eretici,schismatici,sectari etc pentru ca punem intrebari.
  Cei pe care ii numiți sectari,schismatici sau eretici sunt condamnați sinodul,insa noi încă nu suntem condamnați de catre nici un sinod ci doar de un teolog cu paranoia ca dumneavoastră.

  1. Hai sa va explic. Informatia ca s-au botezat e publica, s-au botezat in 2021, deci in 2018 nu erau membri ai Bisericii. Ce e asa de greu de priceput? Daca insa s-au botezat dupa teoriile lor de la Sambata de Sus, inseamna ca de fapt s-au rebotezat, pentru ca erau botezati. Ati priceput? Eu cred ca erau botezati, dar ca s-au rebotezat dupa propriile fantezii teologice. Dar de vreme ce ei s-au botezat in 2021 sustinand ca nu au fost botezati, atunci, dupa propriile afirmatii, ei in 2018 nu erau membri ai Bisericii. Pana si dumneavoastra ar trebui sa aveti capacitatea intelectuala de a pricepe atat lucru. E simplut

  1. Faceti proba ca am indemnat eu pe cineva sa se vaccineze? Nu va e frica de Dumnezeu sa spuneti astfel de minciuni nerusinate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)