„Șoarecele din stup” – îngrădirea de erezie nu este îngrădire de Biserică!

Atunci când un șoarece pătrunde fraudulos într-un stup, albinele nu rămân nepăsătoare. Ele văd o amenințare și acționează instinctual pentru apărarea hotarelor invadate, cu prețul vieții celor care se sacrifică, înțepând musafirul nepoftit. Murind șoarecele în interiorul stupului, ce fac albinele? Pentru că nu-l pot scoate afară pe urdiniș, îl îmbracă în ceară și propolis pentru a nu infecta și afecta populația stupului. În felul acesta s-au îngrădit de boala ce amenință întreaga familie a albinelor prin descompunerea victimei. Vedem că albinele lucrătoare nu îmbracă întregul stup cu ceară, ci doar ceea ce amenință cu îmbolnăvirea. Dacă ar fi îmbrăcat întregul stup, ar fi murit și ele.

Așa se întâmplă și cu îngrădirea de erezie. Îngrădirea nu se face față de Biserică, ci de ceea ce amenință Biserica cu îmbolnăvirea! Erezia pătrunde în organismul Bisericii, iar lucrătorii de bună credință iau atitudine: unii se sacrifică pentru binele obștesc, alții îngrădesc amenințarea, alții strigă Stăpânului. Important este să avem cu toții lucrare de mărturisire, să nu fim trântori… pentru că „șoarecele” a pătruns de mult în „stup”!!!

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)