Schimbarea la Față a Domnului, hramul Parohiei Schit Orășeni

Parohia Schit Orășeni, singura parohie din Patriarhia Română care a întrerupt pomenirea ierarhului ecumenist și rezistă de trei ani încercărilor acestuia de a o desființa, se pregătește de hram.

Praznicul Schimbării la Față a Domnului este hramul parohiei aflate sub protecția sfinților Sila, Paisie și Natan.

Ca în fiecare an, părintele Ioan Ungureanu și credincioșii parohiei îi așteaptă să se roage împreună și să cinstească marea sărbătoare a Schimbării la Față pe toți credincioșii ortodocși care doresc să vină la hram.

Atât preotul, cât și credincioșii speră că anul acesta mitropolitul Moldovei îi va da ordin primarului MMB al localității să nu mai pângărească sfânta sărbătoare a Schimbării la Față și Postul Adormirii Maicii Domnului, rupt din marele Post al Paștilor, cu manifestări de genul bâlciului cu mici și bere și muzică de petrecere, așa cum a făcut anul trecut, când printre participanți la această blasfemie s-au aflat preotul Constantin Bolohan, cel care dorește să îl înlocuiască în parohie pe parohul de drept, un cor al studenților ortodocși.

Credincioșii din localitate sunt rugați să cântărească bine dacă se cuvine ca pentru câteva ore de petrecere îndoielnică să batjocorească pe Dumnezeu, pe Maica Domnului și pe sfinții din pământul parohiei, care le-au dat victoria timp de ani de zile împotriva unui sistem care, în mod normal, i-ar fi strivit de mult.

Vă așteptăm la Orășeni, la hram!

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

2 comentarii la “Schimbarea la Față a Domnului, hramul Parohiei Schit Orășeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)