Pseudoierarhie rusă și română, alături de minciuno-patriarhul Bartolomeu, toți cu mască, în rugăciune comună cu eretici și păgâni


„Că iată voi chema toate popoarele ţărilor de la miazănoapte, zice Domnul, şi vor veni acelea şi îşi vor pune fiecare din ele scaunul său la poarta de intrare a Ierusalimului, pe lângă toate zidurile lui şi în toate cetăţile lui Iuda; și voi rosti asupra lor judecata Mea pentru toate fărădelegile lor, pentru că M-au părăsit, au aprins tămâie înaintea altor dumnezei şi s-au închinat la lucrurile mâinilor lor. Dar tu, încinge-ţi coapsele tale şi scoală de le spune tot ce-ţi voi porunci. Nu tremura înaintea lor, fiindcă nu vreau să tremuri înaintea lor. Ei se vor lupta împotriva ta, dar nu te vor birui că Eu sunt cu tine, ca să te izbăvesc”, zice Domnul” (Ieremia 1, 15-17, 19).

Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului împreună cu papa Francisc, au participat luni la o slujbă ecumenică (ecumenistă – n.n) cu reprezentanți ai clerului papistaș și protestant la Bazilica Catolică Santa Maria in Trastevere, iar ieri a avut loc o altă slujbă ecumenică.

De această dată, Episcopul Ambrozie de Bogorodsk, vicar al Exarhului Patriarhal al Europei de Vest al Bisericii Ortodoxe Ruse, și Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale si Meridionale al Bisericii Ortodoxe Române au participat la slujba ecumenistă, ca reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe.

Slujba a avut loc la Bazilica Santa Maria din Aracoeli ca parte a evenimentului anual „O întâlnire de rugăciune pentru pace în Spiritul din Assisi” din 2020, condus de papa Francisc și organizat de comunitatea laică catolică Sant’Egidio.

În ceea ce privește participarea sa la slujba ecumenică, Mitropolitul Ambrozie, al BORuse a scris pe Facebook: „Cu toții trebuie să iertăm și să fim iertați. Nedreptățile lumii și ale istoriei nu sunt vindecate de ură și răzbunare, ci prin dialog și iertare. Fie ca Dumnezeu să ne inspire un angajament față de aceste idealuri și față de călătoria pe care o facem împreună. Fie ca ea să atingă fiecare inimă și să ne facă vestitori de pace”.

Într-un comentariu la postare, el scrie: „Orice spun fundamentaliștii, chemarea Domnului nostru de a se ruga și de a face tot posibilul pentru a ajuta suferința rămâne o prioritate fundamentală”.

Un videoclip al slujbei ecumeniste a fost publicat de sit-ul Sant’Egidio, inclusiv „evenimentul de pace” care a urmat, la care au luat cuvântul nu numai reprezentanți ai religiilor creștine, ci și ai musulmanilor, evreilor și budhiștilor prezenți la eveniment, care s-a încheiat cu aprinderea ceremonială a lumânărilor pe un singur sfeșnic.

În această dimineață, Universitatea Pontificală Antoniană din Roma i-a acordat Patriarhului Bartolomeu doctoratul onorific în filosofie.

Roma, 21 octombrie 2020

Patriarch Bartholomew and Russian and Romanian bishops pray in ecumenical service in Rome

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

3 comentarii la “Pseudoierarhie rusă și română, alături de minciuno-patriarhul Bartolomeu, toți cu mască, în rugăciune comună cu eretici și păgâni

  1. Intrebari autorului articolului: 1) La ce Biserica (Ortodoxa ?!) va inchinati si cine o conduce? Ca sa stie toti cititorii care ajung (cu voie sau intamplator) daca merita sa citeasca articolul(ele) publicate aici. Si, binenteles, daca nu le plac sa plece fara sa va faca dureri de cap cu ideile lor. 2) Fiind un articol publicat pe un site care se doreste ortodox atunci nu ar trebui sa fie (nici celelate) asa de drastice cu pozitia Conducatorilor Bisericii Ortodoxe (Surori) care au participat impreuna cu Biserica Catolica la o ‘Adunare pentru PACE”. Se pare ca dvs. ati scapat din vedere esentialul (Se militeaza pentru Pace, nu pentru Razboi). Si ca sa nu credeti ca sunt atotstiutor va dau spre citire un link catre cineva care are o pozitie diferita de a dvs. cu toate ca este uneori este foarte drastic cu ce spune BOR (cum vad ca faceti dvs). https://ioanflorin.wordpress.com/2020/10/23/inaltul-iosif-si-rugaciunea-pentru-pace/ 3) Cumva nu ii recunoasteti meritele Patriarhului Bartolomeu al Constatinopulului si ati dori pe altcineva in locul dumnelui (exemple, va rog)? 4) Fiind un site in care discutam in limba romana va rog sa spuneti daca aveti ceva impotriva actualului Conducator al BOR si ce anume daca raspunsul este da.

    1. ma tem ca intelegeti foarte putin din realitatile teologice descrise pe acest site. Adunarea pentru pace este o adunare ecumenista, eretica, la care un epsicop ortodox nu avea ce cauta. Ca sa intelegeti de ce cititi cu atentie ce scriem noi aici.
      Patriarhului Bartolomeu are „meritul” de a fi cel mai mare eretic din epoca aceasta. Acest „merit” i-l recunoastem deplin. Altele, nu prea. Va rog sa ne ajutati.
      Fiecare are voie sa aiba ce parere vrea, noi avem parerea antiecumenista, specifica Bisericii Ortodoxe din toate timpurile.

  2. Lasati-va, pe bune. Chiar nu vedeti ca nu va public elucubratiile? Ar trebui sa imi multumiti, pentru ca va ajut sa va prezervati imaginea de intelectual, daca ar citi lumea cat de ingust sunteti la viziune, v-ati discredita de tot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)