Pseudo-patriarhul Bartolomeu: „Unitatea deplină va încununa dialogul Catolic-Ortodox”

Pseudo Patriarhul Bartolomeu a anunțat că Vaticanul și Biserica Ortodoxă se vor uni în ciuda obiecțiilor celor care consideră ecumenismul o utopie.

Dialogul ecumenic (ecumenist – n.trad.) dintre „Biserica ”Romano-Catolică și Bisericile Ortodoxe duce în final la obiectivul care va fi încununat de mult așteptata unitate deplină, a spus Pseudo Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, în predica sa de la sărbătoarea Apostolului Andrei cel Întâi Chemat, relatează Pro Oriente.

Potrivit conducătorului Fanarului, unirea Ortodocșilor cu Catolicii va avea loc „în ciuda obiecțiilor celor care fie subestimează valoarea teologiei, fie consideră ecumenismul o utopie”.

Pseudo Patriarhul Bartolomeu a menționat că a fost de acord cu Papa Francisc asupra „modului de a face față marilor provocări din prezent”.

Este vorba despre eliminarea cauzelor și consecințelor „crizei imense actuale a refugiaților și a migrației”, precum și a „evenimentelor tragice de violență care au avut loc în numele lui Dumnezeu și al religiei”. Aceste probleme clarifică valoarea și importanța dialogului interreligios, „pacea și cooperarea dintre religii”, a subliniat conducătorul Fanarului.

În concluzie, Pseudo Patriarhul Bartolomeu și-a amintit ultima sa întâlnire cu conducătorul Vaticanului.

Pentru conducătorul Fanarului, fiecare întâlnire personală pe care a avut-o „cu fratele Papa Francisc este o experiență specială a fraternității”, care întărește dorința ambelor părți „de a merge mână în mână, luptând pe calea care duce către potirul comun al Euharistiei”.

După cum s-a menționat cu puțin timp în urmă, ereticul Papă Francisc a declarat că Patriarhia Constantinopolului și „Biserica” Romano-Catolică se apropie de comuniunea euharistică deplină.

3 decembrie 2020

Phanar head: Full unity will crown Catholics-Orthodox dialogue

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

3 comentarii la “Pseudo-patriarhul Bartolomeu: „Unitatea deplină va încununa dialogul Catolic-Ortodox”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)