Poroșenko în Catedrala Romană a Bisericii Greco-Catolice Ucrainiene: „Este important să ne unim Bisericile”

Poroșenko a subliniat că Uniații ucrainieni s-au rugat și pentru Tomos și, prin urmare, „Domnul a auzit rugăciunile noastre”.

Pe 1 septembrie, fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a participat la slujba greco-catolică de la Roma, dedicată celei de-a 50-a aniversări a consacrării Catedralei Sf. Sofia. După slujbă, în timpul unui scurt interviu, Poroșenko a spus că este foarte important pentru Biserica Greco-Catolică Ucraineană și Biserica Ortodoxă Ucraineană să se unească.

În mod deosebit, Poroșenko a menționat că „templul Sfintei Sofia a Romei este un simbol al Ucrainei independente. Acest mozaic de aur este un simbol al viitorului Ucrainei și toți oamenii care s-au adunat aici luptă pentru o Ucraină liberă. ”

În plus, el a declarat că „astăzi Biserica Greco-Catolică joacă un rol extrem de important în unitatea statului. Și este extrem de important pentru mine că aceasta reprezintă și unificarea bisericilor noastre – sunt aici ca ortodox, majoritatea greco-catolicilor sunt aici, dar suntem toți împreună, pentru că ne rugăm pentru Ucraina. ”

De asemenea, Petro Poroșenko consideră că „Domnul ne-a trimis ierarhi foarte înțelepți – Patriarhul Sviatoslav și Preafericirea Sa Epifanie. Este frumos că comunică, este frumos că negociază, este frumos că își coordonează acțiunile. ”

În același timp, Poroșenko a subliniat că Uniații ucrainieni s-au rugat și pentru acordarea Tomosului: „Sunt profund convins că atunci când Dumnezeu ne-a trimis Tomosul, acești oameni s-au rugat pentru asta, iar Domnul a auzit rugăciunile noastre.”

Cu puțin timp în urmă, UJO a scris că Petro Poroșenko, care se definește pe sine drept „ucrainean ortodox”, a participat la slujba greco-catolică, care a avut loc în satul Stradchi, regiunea Lvov.

2/09/2019

Poroshenko in Roman Cathedral of UGCC: It’s important to unite our Churches

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)