Pompierii au salvat coroana de spini a Mântuitorului din incendiul catedralei Notre-Dame din Paris

Renumita Catedrală Notre Dame, a fost cuprinsă de flăcări ieri, la ora locală 6:50, motivând temerile că marile comori arhitecturale ale creștinismului occidental s-ar fi pierdut și, împreună cu ele, prețioasele vestigii adăpostite în interior.

Cu toate acestea, grație eforturilor curajoase ale pompierilor parizieni, au fost salvate atât structura principală a catedralei, cât și câteva dintre cele mai prețioase comori. Comandantul Departamentului de Pompieri, generalul Jean-Claude Gallet, a declarat că, anume, corpul principal al catedralei a fost salvat după ore de muncă neobosită depusă de pompieri, deși flăcările au cauzat daune semnificative atât în ​​interiorul catedralei, cât și în afara acesteia, transmite Buletinul Townsville.

Catedrala găzduiește una dintre cele mai prețioase comori ale creștinătății – Coroana de Spini a Mântuitorului Hristos, primită de la Ierusalim în secolul al XIII-lea, precum și o bucată din lemnul Adevăratei Cruci și unul din cuiele de pe Cruce … – toate acestea fiind salvate de pompieri care au format un lanț uman pentru a salva neprețuitele relicve.

„Coroana de spini și câteva alte relicve importante sunt acum depozitate într-un loc sigur”, a declarat primarul  Parisului, Anne Hidalgo.

Președintele francez Emmanuel Macron a  spus că în zilele următoare va fi elaborată o schemă internațională de donații în vederea reconstruirii în totalitate a catedralei .

Paris, 16 aprilie 2019

Firefighters save Crown of Thorns, other relics in Notre Dame Cathedral

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “Pompierii au salvat coroana de spini a Mântuitorului din incendiul catedralei Notre-Dame din Paris

  1. COINCIDENȚĂ SAU DIVERSIUNE…?!

    Coincidență sau pregatire pentru dărâmarea moscheii Al Aksha din Ierusalim, locul pe care se va construi al Treilea Templu din timpurile antihristice?! ?

    Știrea despre incidentul petrecut la Moscheea Al-Aqsa, al treilea loc sfânt în Islam a fost în mare parte umbrită de un incendiu mult mai mare, care înconjura Catedrala Notre Dame în același timp, scrie newsweek.com.
    https://m.antena3.ro/externe/coincidenta-bizara-una-dintre-cele-mai-mari-moschei-din-ierusalim-a-luat-foc-in-acelasi-timp-cu-516822.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)