Părintele Elpidie: „După Cincizecime și înainte de venirea sărbătorii Maicii Domnului vor începe toate”

REZUMAT din interviul acordat de părintele Elpidie în emisiunea jurnalistului Stefanos Damianidis din 2/7/2021, transmisă de postul Focus fm din Thessaloniki. 

Vorbind cu mare tristețe și dezamăgire despre arhierei, preoți și monahi. 

……….… 

Pr. Elpidie: Și nu au înțeles că l-au ”întinat” pe Însuși Hristos, au ”întinat” Biserica, pe imaculatul Hristos L-au scos drept ”septic”!!!

Pun condiții și limite consimțind la “caietele de sarcini” politice, conduși de spiritul satanic și închid bisericile.

Au ajuns să interzică duhovnicilor să spovedească, să oficieze căsătorii, botezuri… 

Cine are acest drept? Credeți că bisericile ne aparțin nouă, clericilor? 

Lui Hristos aparțin! 

Biserica aparține Lui Dumnezeu, copilul meu! 

Și când spunem Biserica nu ne referim la clerici, ne referim la Hristos și popor!

Dacă de atâta vreme nu au înțeles aceasta, ceea ce vine va fi „Marea Luminare” (Strălucire)! 

În toată lumea! 

Îți spun asta ca să știi! 

De multă vreme, de când eram în Africa, tot spunea și repeta… și eu Îl întrebam – ce o să se întâmple? Ce o să se întâmple? 

Vor fi așa evenimente, că toată această construcție pe care o vezi, ca în vremea lui Ilie, o să se dărâme!

În vremea lui Ilie, copilul meu, știi ce s-a întâmplat? 

Doar Ilie rămăsese care credea cu adevărat… și conducătorii lor și preoții lor, tot sinodul, s-au schimbat, credeau în idoli… 

Știi ce poruncă I-a dat lui Ilie atunci când s-a petrecut acea minune?… 

400 de preoți să îi omoare! 

Ați citit despre acest fapt, cunoașteți?

S.D.: Nu cunosc…

Pr. E: A omorât 400 de preoți !

Ai impresia ca ceea ce spunea odată Gheronda Paisie că Ilie o să-și ascută cuțitul lui cel mare și o să înceapă de sus de la episcopi și o să coboare la preoți, monahi etc… de ce? Pentru că toți aceștia au devenit cei mai lipsiți de respect dintre toți, așa cum spunea și Părintele Cosma (n.t. – Patrokosmas Etolianul).

Sfântul Cosma ce spunea? În vremurile eshatologice, cei mai lipsiți de respect vor fi preoții! 

Dar de ce? Aici trebui să înțelegem că nu se referă la păcat, noi toți suntem păcătoși… se referă la lipsa de respect!!!

Lipsa de respect este cea care jignește pe Dumnezeul adevărat! 

Noi trebuie să ne întrebăm, arhierei și părinți și monahi și popor – suntem corecți în fața lui Dumnezeu? 

Cu dragoste și afecțiune către Dumnezeu? 

Trebuie să revenim și să recitim viețile Sfintelor femei – citesc despre Marina mea, Katerina mea, Hristinoula mea, toate… Elpidoula mea… și spun: Doamne, măcar dacă aș avea puțin din această credință!!! 

Aveau dragoste, copilul meu, către Domnul! 

Noi avem o dragoste atât de apoasă… Și numai când te gândești, te scârbești! 

Dragostea asta pe care o avem noi către Hristos, spune-mi tu dacă crezi că avem dragoste…

Nu avem, copilul meu, dragoste!

De aceea mă sperii de cele ce vin…

O parte din acestea care mi s-au dezvăluit din cele ce se vor întâmpla, credeți-mă că de multe ori mă necăjesc… mult mă necăjesc, plâng și spun: 

Doamne, toate acestea o să se întâmple în zilele mele? 

O să le văd pe toate acestea, Sfinte Tată?

Mi-a spus: “Nu, tu nu o să le vezi pe toate, o să vezi însă o parte… a celor cinci mari plăgi (n.t. – urgii) care vor veni în patria ta.”

Odată eram în Africa, într-un loc de acolo foarte năpăstuit și am zis: 

Doamne, astea o să le văd în patria mea? 

Seara, când m-am dus să mă odihnesc… cu aceste gânduri, foarte necăjit… și nu știu cum, am adormit iepurește… știți, uneori visele, viziunile sunt ciudate… și am auzit o voce foarte dulce, o voce foarte dulce… dar atât de dulce…  nici tatăl meu… nu mai există om care să te iubească atât de mult și să-ți vorbească atât de dulce și atât de delicat… și care să-ți spună: 

“Copilul meu, cinci… pentru necredința patriei tale care a devenit un stat creștin prizonier al lui Satan… o să permit cinci mari urgii să vină – o să le ia casele, copilul meu, nu vor avea mâncare, nu vor avea apă…” acolo m-am speriat pentru că știu ce înseamnă APA… Trăind în Africa, știu ce înseamnă aceasta… 

“După aceea nu vor avea curent electric și nici petrol (n.t. – combustibil)…”

 și cinci plăgi…  iar după puțin, a mai completat încă două plăgi… 

“O să permit, spune, să se întindă în toată lumea musulmanii ca să înțelegeți ce credință adevărată v-am dat Eu și voi nu o acceptați, în continuu mă jigniți, jigniți pe Fiul Meu, îl calomniați în continuu, ați devenit mai nerespectuoși decât ceilalți, o să las să vadă ei (n.t. – necredincioșii), să trăiți sub teamă și o să se întindă în toată Europa, o să permit să se întindă islamul…

 Și ultima? Întreb… Care o să fie ultima, Dumnezeul meu? 

“O să permit, copilul meu, să vină războiul în curtea casei voastre, copilul meu.”

Nu știu ce vrea să însemne…

Și pe urmă am văzut și alte lucruri… ce o facă oamenilor în viitor… m-am îngrozit… însă m-am speriat în momentul în care am văzut că oamenii o să facă ceva copiilor și în clipa aceea Dumnezeu se va revolta atât de tare că nu permite, nu va permite (n.t. – să se atingă de copii)  și o să aducă mare catastrofă… Mare catastrofă… atât de mare încât mi-e teamă să spun… Grecia o să rămână jumătate… 

Mi-e teamă să spun asta…

Grecia, copilul meu, o să rămână jumătate de Grecie… din cauza necredinței noastre.

Dacă ne căim, totul se va schimba – spune Domnul.

Dar oare o să ne căim, copilul meu? 

Și spune: “Vreau să mă iubești! Și sa spui la toți copiii tăi duhovnicești nu să mă iubească, să fie îndrăgostiți de mine așa cum erau îndrăgostite fetițele mele mici Elpida mea, Agapi a mea, Pisti a mea, Varvara mea, Ecaterina mea… aceștia sunt frățiorii voștri în ceruri, să îi iubiți pentru că Cer și Pământ, una sunt! 

Și să vă rugați, copilul meu, acum, să faceți un lanț mare de rugăciune, să spui tuturor copiilor tăi și întregii lumi pentru că oamenii nu vor rezista celor ce vor veni… nu o să reziste oamenii… 

……….

S.D.: Părinte Elpidie, astăzi ați fost… ce să vă spun… astăzi cu siguranța ne-ați pus pe gânduri, ne-ați… 

Pr. Elpidios: Copilul meu, nu te uita la ce fac vaccinurile astea… o să vedeți ce se va întâmpla după… mi-e milă de acești oameni…

S.D.: Binecuvântarea dumneavoastră să ne-o dați, părinte!

Pr. Elpidios: Domnul să vă Binecuvânteze pe toți și să Îl rugați să vă lumineze! Rugați pe Domnul să vă lumineze!

Zilele care pornesc, și spun că pornesc,  pentru că în ziua în care s-a făcut Învierea și ni s-au dat ordine etc să o facem mai devreme, am fost foarte necăjit și m-am dus pe un muntișor să fac câțiva pași acolo… priveam în jos marea și spun: Ce este asta, Doamne? Ce este asta? 

Și, așa cum eram cu gândul plecat, m-a apucat plânsul și spun: Cum un preot ortodox am ajuns să fac ascultare de unul și de altul, de oricine care nu crede în Hristos? … să urmez… 

Conducătorii noștri ne cer să-i urmăm și aceștia nu Îi urmează lui Hristos! Ne cer să-i iubim și să-i respectăm dar aceștia nu respectă pe Dumnezeu! 

Nu respectă Sfintele Scripturi și Domnul îmi spune înăuntrul meu: “Tu, fiul meu, o să Mă cinstești cum se cuvine.”

Așa cum se cuvine.

Și, într-adevăr m-am dus și am făcut Învierea așa cum a vrut Acesta. 

N-au decât să mă urmărească în justiție, să mă bage la închisoare, să facă ce vor! 

Și după aceea, în ziua aceea, în timp ce țineam Slujba, la un moment dat m-am îndepărtat cu gândul, m-am îndepărtat atât de mult încât  m-am temut pentru că nu știam ce să spun după aceea…

Și spunea duhul Domnului în acestea (Sfintele) și eu priveam Sfintele și parcă o voce dulce îmi spunea: 

“Până la Cincizecime, până la sărbătoarea Sfântului Duh o să permit să trăiți în pace aceasta sărbătoare, doar pentru copiii mei care m-au crezut și cu adevărat m-au adorat ca să le dau Sfântul Meu Duh, însă toți aceștia care nu m-au adorat cum se cuvine și nu au cerut Sfântul Meu Duh… să te rogi mult, copilul meu, fă lanț de rugăciune să aibă răbdare… o să numesc mulți arhierei duhovnici, nu să ajute, ci să adune resturile sufletelor lor…”

Și am spus tuturor copiilor mei duhovnicești să ceară, în ziua Duhului Sfânt, de la Domnul să le dea Sfânt Duh, să inunde inima noastră, să o umple de dumnezeiască dragoste! Că fără dumnezeiască dragoste cum să rezistăm noi la toate cele care vor veni? 

Numai un îndrăgostit rezistă martiriile, numai un îndrăgostit… ca mama care este îndrăgostită de pruncul ei, face orice ca să își salveze puiul, la fel a făcut și Hristos, s-a jertfit ca mama, ca să ne salveze și noi acum trebuie ca pruncii… numai pe mama noastră să căutăm, numai pe Dumnezeu să căutam pentru că acesta este mamă și tată.

Dar mi-a spus exact, copilul meu, spun asta și fiecare poate să mă numească rătăcit, înșelat… știu, înșelat sunt, un îndrăgostit întotdeauna este înșelat.

Să știi, nu ne cere simpla iubire, ne cere dragoste, Domnul. 

“După sărbătoarea Sfântului Duh, copilul meu, vor porni toate. După sărbătoarea Sfântului Duh și înainte de venirea sărbătorii Împărătesei Mele, a Maicii Domnului, vor începe toate.”

Acum, nu știu, astea au fost… 

Părintele Elpidie Vaianakis

(Traducere: Hortensia)

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “Părintele Elpidie: „După Cincizecime și înainte de venirea sărbătorii Maicii Domnului vor începe toate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)