Mitropolitul Onufrie: „Tomosul primit de biserica schismatică ucraineană este unul al robiei, nu al libertății”.

Tomosul primit de biserica schismatică ucraineană, așa-numita „Biserică Ortodoxă a Ucrainei”, este unul al robiei, nu al libertății, Prea Fericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al întregii Ucraina, Întâistătătorul adevăratei Bisericii Ucrainiene, a declarat ieri, într-o întâlnire cu protopopiatul celor trei eparhii ale provinciei Lavra Peșterilor din Kiev.
„Acest tomos notoriu – este un tomos al sclaviei, nu al libertății. Toate problemele importante sunt coordonate de Patriarhia Constantinopolului, care răspunde cu bucurie și indică cum și ce trebui făcut … Totul este o comedie, ” a spus Mitropolitul Onufrie, notează Centrul de Informare al Bisericii Ortodoxe Ucrainiene.
Mai mult, primatul a indicat și scopul final: „Există și o altă consecință a acestei comedii –  unirea cu greco-catolicii, sub omoforul Papei de la Roma și mai târziu – se prevăd alte perspective negre. De ce avem nevoie de toate acestea ?!”
Schismaticii și uniații din Ucraina au declarat deja acest obiectiv deschis. Sviatoslav Shevchuk, șeful bisericii greco-catolice, a declarat:
Ideea era să nu construim două patriarhii diferite, ci să creăm o Patriarhie Kieveană unificată, care să fie recunoscută atât de Sfântul Scaun din Roma, cât și de Constantinopol. Suntem conștienți de faptul că acest fel de unitate va fi posibil doar atunci când procesul ecumenic va fi  încoronat la nivel universal prin restabilirea comunității euharistice dintre Roma și Constantinopol. Aceasta nu este o gândire utopică, așa cum o definesc unii oameni. Acesta este scopul mișcării ecumenice.
Și, așa cum s-a demonstrat în detaliu, Mitropolitul Onufrie a subliniat că Biserica Ucraineană Canonică are mai multă libertate decât biserica schismatică-naționalistă. „Avem libertate absolută … Ce ne împiedică să fim mântuiți? Patriarhul Moscovei nu ne împiedică; Constantinopolul nu ne ajută să devenim mai buni. Adevărata libertate este libertatea de păcat, nu față de cineva care are o influență asupra noastră. Nu este acea libertate pe care trebuie să o închidem în înșelare. Astăzi, Biserica noastră are toate libertățile necesare pentru a ne îndeplini slujirea noastră „, a asigurat Prea Fericirea Sa, clerul și ierarhii prezenți la întrunire.
Mitropolitul Onufrie a subliniat de asemenea că Domnul trimite mereu condițiile necesare pentru existența oamenilor și pentru mântuirea lor.
„Dumnezeu ne-a așezat unul lângă celălalt. Trebuie să ne umilim în fața celuilalt, să ne ‘lustruim’ unul pe altul ca niște pietre … Deci trăim împreună, în această viață împreună ne ‘lustruim’ unul pe celalalt și devenim astfel vrednici de viața veșnică și de mântuire „, a precizat îndrăgitul Întâistătător.
Kiev, March 29, 2019
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)