Mitropolitul Onufrie cheamă credincioșii la Rugăciunea lui Iisus pentru pace în Ucraina

Prea Fericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și toată Ucraina a chemat credincioșii ucraineni și i-a binecuvântat să se roage cu o rugăciune specială pe durata Postului Mare, pentru ca Dumnezeu să aducă pacea în Ucraina.
Acesta este al cincilea an consecutiv, când Preafericirea Sa a făcut apel la intensificarea rugăciunilor pentru pace în timpul Postului Mare. Binecuvântarea sa data turmei credincioșilor constă în citirea unei catisme din Psaltire în fiecare zi și 12 Rugăciuni ale lui Iisus însoțite de metanii, scrie în scrisoarea sa adresată turmei credincioșilor ucrainieni la începutul Postului Mare, publicată pe site-ul Bisericii Ortodoxe Ucrainiene.
Scrisoarea în întregime:
Dragi frați și surori în Hristos!
Vă felicit la începutul Postului Mare – o perioadă foarte importantă în viața noastră spirituală.
Cu o meditație specială, intrăm în Sfintele 40 de Zile, care ar trebui să fie pentru noi toți, un moment de reînnoire și afirmare spirituală în toate virtuțile creștine, dar cel mai important – în dragoste pentru Dumnezeu și pentru om.
În perioada Sfântului Post, nu numai că trebuie să ne limităm la mâncare, ci trebuie să ne întărim rugăciunea, să oferim pocăință sinceră pentru păcatele noastre și să pășim cu fermitate pe calea abstinenței în  ceea ce privește sensibilitățile corporale. Este important, în aceste zile binecuvântate, să vă împăcați cu ceilalți și să acordați atenția necesară lucrărilor de milostenie. Slujbele speciale sunt astfel concepute, pentru a ne ajuta să realizăm nevrednicia noastră, să ne întărim în Taina Sfintei Spovedanii și Sfintei Împărtășanii și să facem un pas înainte pe calea către o viață dreaptă, bineplăcută lui Dumnezeu.
Doresc tuturor să aibă parte în aceste zile de binecuvântari duhovnicești, să se pregătească pentru Învierea Luminată a lui Hristos și să exclame cu bucurie împreună cu Psalmistul David: Gata este inima mea, Dumnezeule, gata este inima mea! Cânta-voi și voi lauda întru slava mea!(Ps. 56;10)
Chemând harul și mila lui Dumnezeu asupra voastră, binecuvântez pe toți credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainiene să citească zilnic în timpul Sfântului Mare Post, de dragul păcii și prosperității în mult încercata noastră țara, o catismă din Psaltire și douăsprezece metanii cu rugăciunea lui Iisus: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă mine, păcătosul!.”
+ ONUFRIE
MITROPOLITUL KIEVULUI ȘI TOATA UCRAINA
INTAISTATATORUL BISERICII ORTODOXE UCRAINIENE
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)