Kievul schismatic intenționează să preia Lavra Peșterilor de la Biserica Ucraineană Canonică

Călugării nu intenționează să-și părăsească mănăstirea sau țara.
Kiev, 16 ianuarie 2019
Doar o singură problema mai are statul ucrainean, care intenționează să preia de la Biserica Canonica Ortodoxă Ucrainiană din Kiev, Lavra Peșterilor, ca să o reînregistreze sau pur și simplu să o dea, bisericii naționaliste ucrainene a Patriarhului Bartolomeu, a comentat Starețul Lavrei, Mitropolitul Pavel de la Vyshgorod și Cernobâl, la televiziunea ucraineană, citează RIA-Novosti.
Totuși, Starețul intenționează să apere interesele obștii monahale : „Statul nu ar trebui să-mi dicteze unde să merg și cum să mă ocup de Biserică„. Schismaticii ucraineni, pe de altă parte, sunt siguri că Lavra va fi mai devreme sau mai târziu în mâinile lor nelegitime.
Mitropolitul Pavel crede de asemenea că autoritățile ucrainene actuale încearcă din greu să discrediteze biserica ucraineană canonică. „Astăzi au un singur scop”, a spus el, „să discrediteze Biserica”.
Potrivit ierarhului ucrainean, enoriașii bisericii canonice ucrainene sunt „supuși în întregime lui Dumnezeu, care nu participă la neajunsurile politice din viața noastră”.
Statul încearcă, de asemenea, să discrediteze fraternitatea Lavrei Peșterilor din Kiev  în special. Ministrul culturii, Evgeny Nischuk, susține că, în timpul unui inventar efectuat prin surprindere la mănăstire la sfârșitul anului trecut, mai multe icoane valoroase lipseau. Arhiepiscopul Alexandru Bakhov, șeful departamentului juridic al Bisericii Ortodoxe Ucrainiene, a declarat că declarațiile lui Nischuk sunt nejustificate și o simplă provocare.
Până în prezent, statul ucrainean continuă tradiția comunistă de a deține situri istorice ale Bisericii, cum ar fi Lavra Peșterilor din Kiev și Lavra Poceaev .
Mitropolitul Pavel a mai comentat că nu cunoaște situația icoanelor în cauză, observând că acuzațiile sunt doar o încercare de a îndepărta Lavra de obtea monahală și de Biserică. Autoritățile ucrainene l-au anchetat, de asemenea, pe  Mitropolitul Pavel personal, percheziționând reședința sa, confiscându-i proprietatea și acuzându-l de ura sectară și de provocări.
Obștea monahilor este, de asemenea supusa presiunilor de a se alătura bisericii naționaliste ucrainiene a Constantinopolului, mărturisește Mitropolitul Pavel. „Astăzi  mi s-a spus: Veți anunța și veți spune, că  permiteți ca frații să decidă – dacă doresc să treacă la biserica ucrainiană. Am răspuns: „Sunt pe deplin în Biserica ucrainiană. Ei se supun în întregime lui Dumnezeu „, a spus starețul în interviul său televizat.
În plus, Arhimandritul Policarp din Lavra Peșterilor a declarat, de asemenea, că frații călugări nu au intenția de a pleca în Rusia și de a lua cu ei valorile mănăstirii, așa cum sunt acuzați .
În ciuda propagandei ucrainene și a propagandei schismatice, călugării își iubesc originea ucrainiana și nu doresc să meargă în altă parte: „Nu intenționăm să părăsim locul nostru sfânt  – nici pentru Rusia sau pentru oriunde, pentru că suntem ucraineni, trăim în țara noastră, ne rugăm pentru poporul nostru și ne rugăm pentru țara noastră, ca Domnul să o binecuvânteze”.
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)