Întreruperea pomenirii în sinaxarele sfinților noștri

Asociația ortodoxă „Sfântul Iosif Isihastul” din Tesalonic, a părinților greci nepomenitori care duc lupta patristic, a editat anul trecut un calendar tematic, dedicat sfinților ce au luptat deschis contra ereziei și, cei mai mulți dintre ei, au și întrerupt pomenirea ierarhilor eretici din vremea lor. Calendarul a fost tradus și adaptat anului 2019 de către portalul nostru.
Acest calendar le arată, pe de o parte, celor care cred că întreruperea pomenirii pentru erezia ierarhului este schismă, că ea a fost practicată de sfinți ai Bisericii Ortodoxe, trasând, pe de altă parte, limitele în care întreruperea pomenirii trebuie făcută pentru a nu se cădea în extreme schismatice.
Calendarul este unul tematic, nu liturgic, adică nu este un „calendar paralel” pe care să îl propunem celor care luptă contra ecumenismului.
Considerăm că întreruperea pomenirii nu înseamnă înseamnă structuri sau calendare paralele, ci rămânerea în Biserică și ținerea calendarului bisericesc pe care îl ținem de când ne știm, atât timp cât el nu va fi alterat în vreun fel de ideile și practicile eretice ecumeniste pe care le au ierarhii noștri.
Pentru cei ce îl doresc în forma tipărită, se distribuie gratuit și poate fi comandat la adresa de email msc@marturisireaortodoxa.ro

 

Citiți și:

Revista Mărturisirea Ortodoxă debutează cu un regal de teologie

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

6 comentarii la “Întreruperea pomenirii în sinaxarele sfinților noștri

  1. Extraordinar de binevenita aceasta frumoasa realizare!
    Sa primeasca Domnul si aceata jertfa facuta din dragoste pentru Hristos si aproapele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)