Întreruperea canonică a pomenirii ierarhilor ecumeniști și riscurile ei

Publicăm o variantă video a cărții despre întreruperea canonică a pomenirii, pe care am publicat-o inițial, anul trecut, pe siteul Martirii Beiușului, după cum se vede din descrierea de mai jos, făcută în acel moment. Pedefeul poate fi copiat și reprodus și distribuit, deoarece broșura este gratuită.

Semnalăm apariția unui site nou, foarte promițător prin titlu, numit Martirii Beiușului, editat de „Asociația mărturisitorilor și martirilor ortodocși din Țara Beiușului: Popa Flore din Beiuș, Popa Mihail din Sânmârtin și Gavruță Petru din Pocola”, care își propune să fie „o formă de cinstire și de recunoștință aduse tuturor vrednicilor înaintași, care în secolul al XVIII-lea au mărturisit și apărat dreapta credință în fața prozelitismului foarte agresiv al papismului care, prin metode total necreștine, încerca convertirea acestora la unirea cu Roma sub denumirea de greco-catolici”.
Siteul, cinstitor al mărturisitorilor și martirilor dreptei credințe, debutează cu un material interesant despre forma canonică în care trebuie întreruptă pomenirea și despre care sunt capcanele întreruperii pomenirii.
Lucrarea, de dimensiuni reduse, oferă răspunsuri pertinente și actuale celor ce caută să mărturisească corect împotriva ereziei ecumenismului și a căderilor ierarhiei din zilele noastre în colaborarea cu regimul de sorginte satanică ce a cuprins lumea întreagă.
Prin tratarea riscurilor și a remediilor față de diferite căderi ale celor ce întrerup pomenirea, se adresează mai ales celor ce își pun în gând să mărturisească în aceste vremuri tulburi prin atitudine publică, dar și celor ce, începând mărturisirea la un moment dat în acești ultimi ani, au căzut în vreuna dintre ispitele menținonate în paginile sale.
Chiar și cei ce au rămas încă în legătura cu ierarhii căzuți în erezie pot vedea din lectura acestei lucrări că există și o cale a nepomenirii, care, ținută corect, duce spre mărturisirea canonică.
Ideea care se desprinde din lectura destul de rapidă a acestui studiu este că NU ESTE SUFICIENT SĂ ÎNTRERUPI POMENIREA, TREBUIE SĂ O ÎNTRERUPI CORECT CANONIC, PENTRU A NU CĂDEA ÎN VREO ÎNȘELARE. Total de acord.
Le urăm colegilor de la Martirii Beiușului spor în mărturisire și să își realizeze generoasele proiecte care se întrezăresc din citirea rubricilor pe care siteul le va avea.

 

 

Brosura Site

Citiți și:

Cine sunt ortodocșii mărturisitori împotriva ecumenismului care țin calea canonică a nepomenirii?

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

4 comentarii la “Întreruperea canonică a pomenirii ierarhilor ecumeniști și riscurile ei

  1. Dacă Sfântul Teodor ne învață să nu devenim Teologi,pe noi ăștia neinvățații,în cazul de fată nu găsim invațatura prin care ne ajuta sa-i selectăm pe acești Teologi corecti,Preoți învățați,monahi trăitori…etc,care-i mai bun,care-i mai rău,după care să ne ghidăm..In ultima perioadă s-au cam arătat multi la orizont,să nu mai spunem ca unii dintre noi,de lângă teologi cu ștaif am plecat,avandu-i ca Duhovnici..”Ce-o fi fost in capul nostru”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)