Întâistătătorul Bisericii Ciprului în legătură cu schisma ucraineană: „Depunem eforturi pentru a nu ne scinda”

Arhiepiscopul Hrisostom a declarat că Patriarhului Bartolomeu nu i-au plăcut întâlnirile sale cu primații altor Biserici Locale.

Primatul Bisericii Ortodoxe din Cipru, Preafericitul Părinte Arhiepiscop Hrisostom, a declarat că depune eforturi pentru a se asigura, că Ortodoxia nu se va împărți. El a spus acest lucru în timpul conferinței de presă care a avut loc pe 6 septembrie, relatează publicația Romfea.

Răspunzând la întrebarea cu privire la poziția Bisericii Ciprului cu privire la „problema ucraineană”, Preafericitul Părinte Arhiepiscop Hrisostom a subliniat că, „aderăm la o poziție strictă. Vrem ca Ortodoxia să fie unită și depunem eforturi pentru a nu se scinda.”

În plus, Primatul Bisericii Ciprului a spus că Patriarhul Bartolomeu a fost împotriva întâlnirilor sale cu primații altor Biserici Ortodoxe Locale: „Am încercat și chiar am început să vizităm mai multe Biserici Locale, dar apoi ne-am dat seama că Patriarhul Ecumenic nu dorea acest lucru.”

„Ca Biserică Ortodoxă a Ciprului, nu pretindem să recunoaștem (BOU – Ed.), dar nu spunem că nu o recunoaștem. Menținem o poziție neutră și dorim să avem relații bune cu toată lumea ”, a mai adăugat Întâistătătorul Bisericii Ciprului.

Anterior, UJO a relatat că, potrivit Primatului Bisericii Ortodoxe Cipriote, problema religioasă din Ucraina ar trebui rezolvată de toate Bisericile Locale împreună, nu de fiecare în parte.

7/setembrie/2019

Head of Cyprus Church: We are taking efforts to have no split

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)